Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače

Venku je pořádné vedro a na smetanovou zmrzlinu nemáte chuť? Máte-li doma výrobník zmrzliny, postačí jen citronová a pomerančová šťáva, voda, cukr a vaječný bílek. Příjemně nakyslý citronový sorbet dokonale osvěží i v těch největších parnech.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 993 kJ /
954 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy235,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu a cukr svaříme do úplného rozpuštění cukru. Necháme vařit asi 1 minutu.
Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Krok 2: Přes sítko přidáme pomerančovou a citronovou šťávu. Krok 3: Bílek jemně našleháme, jen abychom uvolnili jeho strukturu a přimícháme ho k přichystané směsi. Krok 4: Směs nalijeme do zmrzlinovače a necháme míchat. Krok 5: Hotový sorbet přemístíme do uzavíratelné nádoby a je-li to nutné, dáme ještě ztuhnout do mrazáku.

Domácí zmrzliny, sorbety a tříště

Zveřejněno 10. 7. 2012

Poznámka autora Miquel

Edit 23.9.2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkVO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkVO

Komentáře (11)

Migueli, to já jen že babička říkala, že kuchař se pozná podle buchet. Tak mě zajímalo jak je pečeš. Jestli dáváš olej nebo máslo, či heru? Jestli přidáváš vejce či ne atd. Také doufám, že Tvé kulinaření je i na podporu Franiška Lib. co vařil skvělé retro recepty.

baby T::-?Receptů na buchty je tady dost;-) a když je dělám tak podle oka, nepoužívám žádný recept:-)

A kde jsou buchty Migueli? Az upeces buchty, tak Te vyhlasime masterem topreceptu! :-K

Děkuji všem za kladné komentáře:-K:yes:

Věděla jsem, že ten chladivý skvost musí být od Vás. Už Váš rukopis poznám, a je to opět neotřelost, soukromý luxus, skvostné
foto. Velká poklona a velký dík. Pro mě opět radost.

:-p+5:yes:

To bude osvěžující bomba;-):yes::yes::-K

Miluju citronovou zmrzku a není v obchodech ! Takže sorbet přivítám.:-D Citronová je ,ale je i se slupkami a tím hořkým pod tím a to není k snědku.:-(( :-((:-((

krásně osvěžující a luxusní foto, jako vždy od čarioděje Miguela;-):-):-K:yes::yes:

spagetka: To nevážim, dal jsem polovinu od oka;-)

Jediný dotaz, jak dělíš bílek? Jasně, zvážím a dám půlku ;-);-)Jinak, dala bych si :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zmrzlinovač recepty, citronový sorbet, citronový sorbet s bílkem, recepty pro zmrzlinovac, recepty zmrzlinovač, směs do zmrzlinovače, zmrzlinovač recept, citronový sorbet recept, zmrzlinovač-recepty, zmrzlinovač diskuze, recept zmrzlinovac, recept citronovy sorbet, zmrzlinovač recepty, zmrzlinovač diskuse, sorbet z bílků, sorbet citronovy, recept na citronovou zmrzlinu, sorbet zmrlzinovac, zmrzlinovač a recepty, sorbet recept bílky

Suroviny:
cukr krupice, voda, šťáva pomerančová, šťáva citronová, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu