Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České kynuté buchty

Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kudlova3 kudlova3

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 043 kJ /
3 118 kcal
Bílkoviny117,25 g
Tuky87,21 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 886 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy457,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Krok 2: Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Krok 3: Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr a pudinkový prášek. Poté vmícháme tuhý sníh z bílku. Krok 4: Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvarohovou náplň a těsto uzavřeme. Krok 5: Troubu předehřejeme na 170 °C. Buchty pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Krok 6: Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře. Krok 7: Pečeme asi 5 minut a potom snížíme teplotu na 150-160 °C. Během pečení můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30-35 minut. Krok 8: Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.

TIP: Čím naplnit buchty a koláče

Zveřejněno 10. 7. 2012

Poznámka autorky kudlova3

Recept není můj, ale vybraný z ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/

Dávala jsem je do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České kynuté buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ExO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České kynuté buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ExO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Dělala jsem již mnohokrát a těsto se mi vždy povedlo! Jednoduchý recept, který se vždy vydaří!

Merylas: to jsem potřebovala slyšet ,děkuji moc ;-)

VEROVELS: a já se omlouvám,přehlédla jsem a odpovídala zamiokule;-)ta se na to máslo neptala.;-);-)

VEROVELS: Já jen poradím, že máslo nesmí být horké. Rozpuštěné, ale vlahé. :-K

zamiokula: nene rozpuštěné máslo v kastrolku,je v receptu přilijeme a to by se změklým máslem pokojové teploty nešlo.;-)

Dobrý den ,kuchtičky .Prosím ,rozpuštěné máslo znamená rozpuštěné máslo pokojové teploty ?Děkuji za odpovědi :-*

zamiokula 2. 5. 2017 19:32
Zdravím,nevíte někdo proč se do těch těst dává citronová šťáva?i do receptu na housky,a podobně..jen mně zajímá důvod,předem děkuji každému kdo mi odpoví:-)

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším:-):-K:yes:.

Věra :Zdravím paní ,
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.:-p:-K

Dobrý den, dnes jsem je zkoušela poprvé a vůbec mi nenakynuly:-(. Jsou to takové placaté chudinky.:-(
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědi:-)Díky Věra

Aneta:Zdravím, stačí dát 1/4 nebo 1/2 kostky droždí .

Nevíte prosím někdo jak je to s čerstvým droždím? Můžu dát místo sušeného, popřípadě kolik - celou kostku? Děkuju :-K

Dobrý den, mě by zajímalo, jestli to sušené droždí přijde do těsta celý pytlík? Moc to z toho popisu nechápu. Díky za odpovědi :)

:yes: :-) s těstem se dobře pracovalo, měkoučké ...

Zkoušela jsem se 2x. Poprvé mi nevykynulo těsto. Podruhé jsem dala více mléka a vykynulo a musím říct, že jsou dokonalé. Díky za recept.

Simonecka:
Jj já dělám pořad jen tenhle recept a vždy se po nich zapráší :-)

Buchty jsem zkusila a jsem nadšená. Buchty jsou krásné a výborné. :-)

Poprvé v životě jsem je dělala,koukám na ně přes to sklo u trouby a musim říct,že jsem na sebe pyšná;-) Doufam,že se povedly i chuťově, ale vizuelně:-O NÁDHERA!!!!!!!!!:-))

Apolodorie:na druhý den jsou také dobré ;-)

Výborné, voňavé, dokonalé :-K Jen by mě zajímalo, jak chutnají druhý den, protože já to nezjistím, buchtičky zmizely ještě teplé :-D

MissTwiggy:;-):-K:yes:

Už dlouho hledám ty pravé nadýchané a měkoučké...tyhle jsem vyzkoušela a ujaly se vedení o nejlepší buchty:-)

senky:to poznám...pri deväťdesiatej ma chytá zúfalosť na striedačku so zúrivosťou...Hujeri sú Hujeri.:-D

magdalenka:Magdi díky:-K nedávno jsem jich jednu neděli pekla 80:-!:-! slovy "OSMDESÁT" :-D:-D:-D to byl hukot:-D:-D:-D

Taky bych si dala jednu buchtičku;-):-pné,že bych nesnědla víc,ale nesmím;-)a tyhle jsou lákavé:-p:yes:

Úžasná "česká klasika", tvarohové i povidlové:-*:-* Posílám 6. bodík:yes:

senky: pekne si to povedala...:-D:yes:

Nadýchaná kynutá buchta je prostě nadýchaná kynutá buchta a nic ji nenahradí:-8:yes::yes: ať už náplň je jakákoliv :yes::yes:

Jana Remkova:;-)a jak se po ních tloustne!!!:-D

skvělé buchty - vypadají velmi nadýchané:yes::-D mňam

Tématické fráze:
kynute buchty, ceske buchty recept, ceské buchty, buchty kynute, kynute buchty recept, nejlepší kynuté buchty, recept na ceske buchty, domaci kynute buchty, buchty ze suseneho drozdi, recept na kynuté buchty, nejlepší recept na kynuté buchty, buchty honzovky, pravé české buchty, domácí kynuté buchty s tvarohem, nadýchané kynuté buchty, nejlepší české buchty, české buchty ze sušeného droždí, kynute buchty ze suseneho drozdi, kynuté domácí buchty, kynuté buchty z pekárny

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, mléko, cukr vanilkový, droždí sušené, tvaroh ve vaničce, vejce, pudink vanilkový, cukr krupice, žloutek, máslo

Přidat fotografie receptu