Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové taštičky

Ořechové taštičky jsou lahodné křehké pečivo plné jemné ořechové náplně, která se doslova rozplývá na jazyku. Jsou ideální jako malé pohoštění nebo ke kávě. Připravte si je na slavnostní příležitost nebo jako milou pozornost pro blízké na vánoční stůl.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení těsta

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 042 kJ /
5 029 kcal
Bílkoviny79,13 g
Tuky276,72 g
Vláknina34,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 422 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy538,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmiesime múku, orechy, cukor, vanil. cukor a soľ spolu s tukom a vajcom a vypracované cesto odložíme na pol hodiny do chladu. Krok 2: Zmiešame hrozienka, lieskovce a ryžu. Krok 3: Cesto vyvaľkáme na pol cm hrubo a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 6 cm. Kolieska potrieme bielkom, na polovicu kolieska dáme lyžičku lieskovcovej zmesi a prehneme koliesko tak, aby zmes vnútri bola viditeľná ( teda nie na polovicu a nepritláčame okraje ). Taštičky upečieme a ešte teplé obalíme v práš. cukre.

TIP: Jak naplnit taštičky

Zveřejněno 26. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové taštičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPkz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové taštičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPkz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Neodolala jsem a taštičky z jedné dávky jsem vyzkoušela už teď. Jen jsem neměla lískové oříšky, tak jsem použila vlašáky i do nádivky. Taštičky jsou výborné, křehké, ani nepotřebovaly rozležet. Na Vánoce určitě zopakuji.:yes:

Teraz som si všimla, že sú tu odkazy na žabí huby. Nie sú to žabí huby, je to od nich dosť odlišné pečivo. Aj keď je cesto orechové. Výsledok úplne iný.

Tanička, tieto taštičky robím každý rok, sú ľahké, nie mastné a chutia nám. Robím ich ako prvé asi 2 týždne pred Vianocami, uložím do krabice, pretože chcú rozležať. ;-)

Terezko, hezké fotky. Letos se na Tvé taštičky o Vánocích chystám, doma milujeme ořechy a oříšky všeho druhu, tak jsem moc zvědavá. Nepochybuju ale, že budou moc dobré.;-) Bodíka určitě můžu dát už teď.:yes:

Monika vlašské, ak sa napíše orechy, tak sa nemyslia lieskovce, ale doplním to.;-)

Do těsta se dávají mleté ořechy, ale jaké? Vlašské?

Martinka, lieskovce dávam nelúpané.
Janka, ja tieto taštičky plním len tou zmesou, tým, že kolieska sú potreté bielkom, pekne sa to prilepí a drží, neotvára sa. Ale s lekvárom robím pirohy a to potom dobre prilačím a nevytečie to.

Terezko, máš nějakou radu, vidím, že je máš skoro dokonalé, jak to udělat, aby se ty mršky moc neotvírali?Vždycky mi vyteče trochu marmelády:-//

Tejajo, děkuji za podrobné vysvětlení. Recept mám již zařazený v seznamu letošního vánočního cukroví. Jenom ještě malý dotaz. Lískové ořechy dáváte i se slupkou? Děkuji.

Martinka, taštičky pečiem ako prvé, začiatkom decembra, dám do krabice a odkladám do ľpajze. Ak bývate v rodinnom dome, tak vám zvlhnú rýchléjšie ako v paneláku, ale v pohode vydržia. Kľudne ich môžete aj mraziť. Po rozmrazení sú výborné. Na pečenie používam väčšinou Palmarín alebo maďarské tuky na pečenie, tie u nás dostať bežne a sú veľmi dobré. Použite hocijaký tuk na pečenie, ktoreý sa vám osvedčil, nie stopercentný tuk. Lieskovce sa dávajú celé, je to zmes čokoládovej ryže, lieskovcov a v rume namočených hrozienok, Ryža to nepokazí, ona tam patrí. Len keď sú lieskovce veľmi veľké, tak ich rozpolím. Recept bol takto písaný, mám ho už okolo 20 rokov, kedysi bol, ak sa dobre pamätám, uverejnený vo Vlaste, od jednej panej, odvtedy taštičky robíme každý rok, sú výborné, dlho vydržia, nič sa tam nemôže pokaziť a dobre sa aj mrazia. Keď ich nezjete, do nového roku vám vydržia v pohode :-D Držte ich v chlade.

Tejajo, jaký tuk do uvedeného cukroví dáváte? Heru, máslo, nebo 100% tuk na pečení? Jaký tuk je nejlepší? Chci taštičky upéct na Vánoce. A ty lískovce do náplně se dávají celé? Máme rádi ořechové nádivky, nechci ji kazit čokoládovou chutí rýže. Je možné plnit jinou ořechovou nádivkou? A jak je dopředu pečete? Chci aby taštičky byly celé vánoč. svátky (až do Nového roku) chutné a celou dobu jako čerstvé.:-p Děkuji všem za odpověď.

Dievčatá, tieto taštičky pečiem na Vianoce ako prvé, aby sa dobre rozležali. Niekedy sú v obchode lieskovce veľmi veľké, potom ich delím na polovicu, aby sa lepšie taštičky zatvárali.

já mám zase tento recept : 250 g hl. mouky, 1 tuk Omega (nastrouhat), 1 vejce, 2 lžíce vody. Náplň : 100 g ml. ořechů, 100 g mouč. cukru, 1 vejce, 1/4 lžičky skořice. Z těsta vykrojíme kolečka, potřeme bílkem, dáme náplň,přehneme, spojíme a po upečení obalíme v mouč. cukru. Já tomu říkám "škebličky"

tajaja,je to ono,dělají se malá kolečka jak pisla Marta a plní se oříškovou nádivkou.Nám to víc chutná.:-) :-p

žabí huby u nás také frčí, těsto je opravdu takové spolehlivé. Dělám je prťavoučké, tak je jich celkem dost. Nádivku připravuju z vlašských ořechů, cukru, vejce a skořice. Ale ta čokoládová rýže taky láká :-p

Tématické fráze:
ořechové cukroví, orechova nadivka do cukrovi, žabí tlamičky, ořechové tlamičky, ořechová nádivka, oříšková nádivka, zabi huby, oříškové taštičky, ořechové škebličky, naplně do cukroví, lískové ořechy recepty, ořechové nádivky, žabí huby recept, cukroví žabí huby, vánoční cukroví ořechové taštičky, ona dnes recepty, tasticky s orechovou naplni, cukroví z lískových ořechů, ořechové taštičky cukroví, naplne do vanocniho cukrovi

Suroviny:
mouka hladká, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr vanilkový, sůl, tuk, vejce, ořechy lískové, rozinky, rýže čokoládová, bílek

Přidat fotografie receptu