Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantí masovo-zelný štrúdl

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 386 kJ /
1 526 kcal
Bílkoviny76,28 g
Tuky87,03 g
Vláknina10,39 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 431 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy105,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji. Krok 2: Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme, podlijeme trochou vody, přidáme podle chuti cukr, drcený kmín, sůl a dusíme doměkka. Krok 3: Když je zelí měkké, odstavíme jej z plotýnky, přikryjeme a necháme asi 3 minuty odstát. Krok 4: Poté vše ještě jednou promícháme, vymačkáme ze zelí šťávu, kterou pustilo při dušení a necháme vychladnout. Krok 5: Na vále s hladkou moukou rozválíme listové těsto. Doprostřed placky dáme ochucené zelí, na něj položíme pokrájené upečené vepřové nebo jiné maso a přehrneme zelím ze stran. Krok 6: Stočíme do závinu, okraje spojíme a založíme dospodu. Krok 7: Závin potřeme majolkou /nebo rozšlehaným vejcem/ a pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C, po dobu 15 minut, pak teplotu snížíme na 180 C stupňů a dopékáme cca 20 minut dozlatova.

Zveřejněno 12. 7. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Závin je velmi chutný, nejvoňavější je, když nám zůstane maso třeba z kachny, pak se nám vůně line po celém bytě a je to pochoutka.

Štrůdl zase jinak, než tradiční sladký štrůdl.

Četla jsem zde recepty a trochu jsem štrúdl "letně opálila", tak se omlouvám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantí masovo-zelný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KzVM

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantí masovo-zelný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KzVM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:-p:-p:yes:

pěkný rcp a nádherné foto:-p:yes::yes::-)):-K

Parádní bašta:-p+6:yes:krásně nafocená:-K:-K

varilamyskakasicku: já se chci dusit smíchy!!!;-)

vařila myška štúdlíček, tak já jí dám bodíček;-):-):yes::yes:
štrúdlík bude dobroučký, když je foto hezoučký:-p;-):-K:-D:yes:

Jana Remkova: děkuji Jani, no, já jsem také našla fígl, že by jsi se dusila smíchy:-)):-D, ale jinak si ráda nechám vždy poradit, děkuji:-K

Máš čím dál hezčí fotky. A včera jsem se dozvěděla od Bahuly, jak se dá obrázek ještě vylepšit na Nikonu;-). Tohle tvé jídlo nemá chybu, Ivo;-):yes:

1974andrea: díky, Andrejko, je tam jemně pokrájené maso z vepřového plecka, bylo původně připravené k umletí, ale pak jsem to stáhla do štrůdlu, takže pak se to v tom zelí takto spojilo;-)

Závin se zelím a uzeným dělám taky, je to dobrota:-p. Ale spíš než maso se mi na fotkách zdá, že tam je nějaká dobrá sekaná, ne?;-)

Tématické fráze:
zelný štrůdl, masový štrůdl se zelím, zelný závin, štrůdl s masovou náplní, zelný štrůdl s uzeným, vařila myška recepty, zavin s masovou naplni, zelný štrůdl s uzeným masem, zelný štrůdl z listového těsta, zelný závin z listového těsta, masovej strudl, závin s masovou- zelnou náplní, závin z listového těsta se zelenou nadivkou, strudl plneny masovou směsi, slaný závin z listového těsta se zelím, štrůdl s uzeným a zelím, trojhránky se zelím a uzeným, slané koláče s masovo zelnou náplní, slaný zavin z bramboroveho těsta, štrudl

Suroviny:
těsto listové, zelí bílé kysané, cibule, mrkev, křen, olej, sůl, cukr, kmín drcený, mouka hladká, maso vepřové, majonéza, semínka sezamová, olej, voda, kmín drcený

Přidat fotografie receptu