Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní masovo-zelný štrúdl

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 386 kJ /
1 526 kcal
Bílkoviny76,28 g
Tuky87,03 g
Vláknina10,39 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 431 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy105,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji. Krok 2: Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme, podlijeme trochou vody, přidáme podle chuti cukr, drcený kmín, sůl a dusíme doměkka. Krok 3: Když je zelí měkké, odstavíme jej z plotýnky, přikryjeme a necháme asi 3 minuty odstát. Krok 4: Poté vše ještě jednou promícháme, vymačkáme ze zelí šťávu, kterou pustilo při dušení a necháme vychladnout. Krok 5: Na vále s hladkou moukou rozválíme listové těsto. Doprostřed placky dáme ochucené zelí, na něj položíme pokrájené upečené vepřové nebo jiné maso a přehrneme zelím ze stran. Krok 6: Stočíme do závinu, okraje spojíme a založíme dospodu. Krok 7: Závin potřeme majolkou /nebo rozšlehaným vejcem/ a pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C, po dobu 15 minut, pak teplotu snížíme na 180 C stupňů a dopékáme cca 20 minut dozlatova.

Zveřejněno 12. 7. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Závin je velmi chutný, nejvoňavější je, když nám zůstane maso třeba z kachny, pak se nám vůně line po celém bytě a je to pochoutka.

Štrůdl zase jinak, než tradiční sladký štrůdl.

Četla jsem zde recepty a trochu jsem štrúdl "letně opálila", tak se omlouvám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní masovo-zelný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KzVM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní masovo-zelný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KzVM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-p:-p:yes:

pěkný rcp a nádherné foto:-p:yes::yes::-)):-K

Parádní bašta:-p+6:yes:krásně nafocená:-K:-K

varilamyskakasicku: já se chci dusit smíchy!!!;-)

vařila myška štúdlíček, tak já jí dám bodíček;-):-):yes::yes:
štrúdlík bude dobroučký, když je foto hezoučký:-p;-):-K:-D:yes:

Jana Remkova: děkuji Jani, no, já jsem také našla fígl, že by jsi se dusila smíchy:-)):-D, ale jinak si ráda nechám vždy poradit, děkuji:-K

Máš čím dál hezčí fotky. A včera jsem se dozvěděla od Bahuly, jak se dá obrázek ještě vylepšit na Nikonu;-). Tohle tvé jídlo nemá chybu, Ivo;-):yes:

1974andrea: díky, Andrejko, je tam jemně pokrájené maso z vepřového plecka, bylo původně připravené k umletí, ale pak jsem to stáhla do štrůdlu, takže pak se to v tom zelí takto spojilo;-)

Závin se zelím a uzeným dělám taky, je to dobrota:-p. Ale spíš než maso se mi na fotkách zdá, že tam je nějaká dobrá sekaná, ne?;-)

Tématické fráze:
zelný štrůdl, masový štrůdl se zelím, zelný závin, štrůdl s masovou náplní, zelný štrůdl s uzeným, vařila myška recepty, zavin s masovou naplni, zelný štrůdl s uzeným masem, zelný štrůdl z listového těsta, zelný závin z listového těsta, masovej strudl, závin s masovou- zelnou náplní, závin z listového těsta se zelenou nadivkou, strudl plneny masovou směsi, slaný závin z listového těsta se zelím, štrůdl s uzeným a zelím, trojhránky se zelím a uzeným, slané koláče s masovo zelnou náplní, slaný zavin z bramboroveho těsta, štrudl

Suroviny:
těsto listové, zelí bílé kysané, cibule, mrkev, křen, olej, sůl, cukr, kmín drcený, mouka hladká, maso vepřové, majonéza, semínka sezamová, olej, voda, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu