Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z hovězí svíčkové

Tenoučké plátky lahodného hovězího masa servírované na salátovém lůžku. Tak většinou podáváme carpaccio. Nejprve jej však musíme nechat v lednici naležet s kořením a pak nakrájet na úhledné, skoro průhledné, plátky.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 097 kJ /
501 kcal
Bílkoviny81,20 g
Tuky19,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvý a krásný kousek masa potřeme olivovým olejem a necháme při pokojové teplotě cca hodinu odstát. Krok 2: Na potravinovou fólii dáme směs koření, pomeleme citronový pepř, pomeleme chilli a nasekáme nadrobno pár snítek čerstvého rozmarýnu, bazalky, nastrouháme trošičku citronové kůry a pořádně vmasírujeme do masa. Krok 3: Zabalíme pevně do fólie a dáme do horní police v lednici do druhého dne odležet - nejlépe cca 20-24 hodin. Před podáváním pak vložíme maso do mrazáku na 2 hodiny. Krok 4: Maso krájíme na tenké, skoro průhledné, plátky ostrým nožem nebo na kráječi na maso. Solíme až na talíři, pokapeme olivovým olejem. Pod carpaccio můžeme dat pár listů ledového salátu, jako přílohu podáváme bílé pečivo.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autorky Gabina_I

Kraje jsou hodně pikantní, kdo nemá rád, ještě před krájením je třeba maso očistit od koření, aby nebylo tak výrazné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z hovězí svíčkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNq5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z hovězí svíčkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNq5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

stanela:pokud je maso namražené mělo by to jít nakrájet tence vždy.. nevím zda je dobré to tenké vlákno klepat..:-O

Ahoj dělám carpaccio,sice o chlup jinak,ale děkuju za nápad obalit maso v koření:-D!Super!Když se mi nepodaří nakrájet vyloženě průhledné plátky,dám přes ně folii a opatrně rozklepu.Nedá se to s restaurací srovnat.Mňam!:-)):-)):-))

:-K+13:-p:yes:

Gabina_I:Gábi dík za radu ,žádná sul a naložit jen tolik,kolik sníme najednou! Udělat a sež...t a basta.:-K:-D:-p

Veronika.Hrozna: citronový pepř dělá Kotányi takové ty mlínky, nebo místo toho nastrouhej citronovou kůru, ale lehce, aby to propustilo koření. Solí se až na talíři, jinak ti ta sůl vytáhne vodu a bude to suchý a nedobrý. Určitě si kup menší malo a nalož si třeb ajen 200gr neschovávala bych to nějak dlouho v lednici nebo v mrazáku, to už nen ono jak to přemrzne. A než to naložíš do koření poádně to potři vyloženě vmasíruj olivový olej.

1974andrea: takže , když si koupím flákotu masa a nebudu čekat do druhého dne a...prostě ji "sežeru" hned....tak je to také Carpaccio?;-)

srettka:Já se po tataráku mohu utlouct a celá rodina ,ale tohle jsem teda nezkoušela a jsem zvědava, proto to brzo asi udělám ,jenom nevím jestli tady v Bratislavě seženu citronový pepř páč to jsem jestě tady neviděla !

Gabina_I:Jo ještě jednu otázečku,když to nechám dýl v lednici mám to osolit,protože jsme dva a najednou to nesníme.Nebo mohu pod olej dát sul a pak koření.Tak jak se nechává odležet roštěná na anglický roastbeaf???:-?

Veronika Hrozna: Veru není, já se bála že jo a fakt jemňoučký, ale nakrájet na úplně tenoučko fakt lepší nářezák nebo hodně ostrý nůž, použila jsem keramický. Myslela sem, že to skončí kvůli tomu, že to není z pravé v koši a všem chutnalo, fakt jooo ale chci zkusit i tu pravou.

Veronika Hrozna 17. 7. 2012 15:19
Gabina_I:Gábinko a z té nepravé svíčkové není to trošku gumové,tedy,že to není dost měkké na kousání? Já jsem za každou "syrovinu"kromě syrových ryb,proto se ptám !:-?:-D

Jumanji:A copak je na tom k smíchu?

To se musím už opravdu smát když čtu ento recept:-D Není to tak dávno , kdy se tady někdo prezentoval recept na domácí Carpaccio a to se muselo v chladničce nechat zaležet nejmíň 15 dnů ! A tohleto je hotové do druhého dne ! K smíchu !:-*

Jana Remkova: vyzkoušej pač to stojí za to... já to udělala na oslavu, slavila mamka 50 a děda 83 a tak sem si říkala, že vyzkouším něco netradičního a už dlouhoooo mě to lákalo, a z atu cenu co máš v restauraci máš doam skoro půl kila z pravé!!!!:-D:-D

To miluju. :-p:yes:

Gabina_I: noo, vidíš, jak jsem zaostalá?:-D Opravdu super to nejen vypadá, ráda bych to něky vyzkoušela:-p

Máte skvělý recept? Podělte se o něj!

Přidat recept

Právě bylo uvařeno

Tématické fráze:
carpacio, carpacio ze svíčkové, co je carpačio, hovězí svíčková recepty, recepty prava hovězí svíčková, hovězí carpacio, recepty z hovězí svíčkové, recepty z pravé svíčkové, pravá hovězí svíčková, carpaccio z hovězího, carpaccio recept, hovězí panenka recepty, recept na carpaco, carpaccio z hovězího masa, pravá svíčková recepty, recept carpacio, hovézi karpaco, carpacio z hovezi svickove, carpaco, hovezi svičkova

Suroviny:
svíčková hovězí, olej olivový, pepř citronový, kůra citronová, koření chilli, rozmarýn, bazalka čerstvá, koření mexiko

Přidat fotografie receptu