Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort z čokolády

Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale pro čokomily je naprosto bezkonkurenční.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 330 kJ /
7 727 kcal
Bílkoviny99,37 g
Tuky456,34 g
Vláknina47,20 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 1,60 g
Sůl2,20 g
Sacharidy782,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém je třeba připravit den nebo alespoň několik hodin předem, protože po uvaření je řídký a musíme počkat, než zhoustne. Krok 2: Smetanu vylijeme do rendlíku a zahříváme téměř k varu, ale nevaříme. Rozmícháme v ní cukr a pak nalijeme na čokoládu rozlámanou na dílky. Vymícháme dohladka a necháme v lednici chladnout. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku promíchanou se sodou, kypřícím práškem a kakaem. Přidáme žloutky a podmáslí. Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh tak, že postupně přidáváme po částech cukr a stále šleháme, dokud se nedělají pevné špičky. Krok 5: V kastrolku rozehřejeme máslo (nesmí se vařit). Kávu zalijeme vroucí vodou a přilijeme do másla. Krok 6: Přidáme čokoládu a mícháme, dokud se vše nespojí. Rozpuštěnou čokoládu s máslem vlijeme k mouce a promícháme. Krok 7: Pak do této směsi po částech, lehce překlápěním vmícháme tuhý sníh. Krok 8: Hmotu vlijeme do máslem vytřené dortové formy (26 cm) a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme cca 1 hodinu (závisí na každé troubě). Krok 9: Zkoušíme špejlí. Je třeba si ale uvědomit, že je v těstě čokoláda, takže špejle bude po vytažení vždy trochu vlhká. Krok 10: Po upečení necháme vychladnout ve formě. Poté korpus vyndáme a rozkrojíme. Krok 11: Potřeme částí vychladlého krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a zbytkem krému potřeme celý povrch dortu. Krok 12: Dozdobíme podle chuti a fantazie. V rámci toho, že je to dort čokoládový, by měl být dozdoben zase čokoládou - hobliny atd.

TIP: Jednoduchý návod na dokonalé čokoládové zdobení

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autora Dooga

Já použil na dozdobení čokoládové tyčinky a udělal jsem čokoládovou misku, do které jsem dal pár kousků ovoce namočeného do čiré želatiny.

Množství cukru v korpusu je jen orientační. Závisí na tom, kolika procentní čokoládu zvolíte. Čím víc %, tím je víc hořká. Také ale záleží na tom, jak máte rádi sladké.

Pokud neseženete cukr muscovado, dejte tmavý třtinový. Je tam jen rozdíl, že muscovado je jemnější konzistencí a má výraznější chuť melasy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort z čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkyK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort z čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkyK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Dooga: Nevim, ale nevadi. Krem jsem udelala jiny (mascarpone s boruvkami) a v lednici to tak nejak pekne vsechno spolu zatuhlo a nejdulezitejsi je, ze vsem chutnalo :-) Recept ukladam, az zase bude chut na extra cokoladovy korpus ;-)

HelgaHedus: To je divné, to tam právě hezky spojí. J to měl spíš mazlavé od čokolády. :-O

Chutove naprosto dokonale!!! :yes::-)) Ale strasne se sype ;-( A ja chtela vrstvit a trochu modelovat. Takze jsem to nejak splacala a zamaskovala potahovkou :-D

Pak dejte vědět, jak chutnalo.

Tak prave pecu a hned 2x... pouzila jsem cokoladu 70% a nemam to tak krasne hladke jako Vy na fotce tak snad se to povede. Ona rozehrata vysokoprocentni cokoska od sebe oddeluje tuk :-D Ale voni to nadherne! :-p

Nádhera :-p musím vyzkoušet:yes:

Vyborne, take delano z apetitu

Je skvělý... já ukradla recept na korpus a krém a dělám ho přátelům k narozeninám s marcipánem, každý si ho chválí :)

Tak to já teda taky smekám.. Mě se korpus celý rozpadal, na ten krém je opravdu potřeba hodně čekat.. já to bohužel uspěchala, teklo mi to a já byla celá od čokolády :D .. Chuťově moc dobrý,ale chce to trpělivost a čikovné ruce

rebeka: Pak tě nemají bolet záda. ;-):-D

Zdenka1: já taky ne.. přiznávám bez mučení.. smekám, Vašku, a hluboce se skláním před tvou šikovností:-K

Zdenka1::-D No teď jsi mě ispirovala, takže kdo ví....;-), Já myslím, že bys ho taky zvládla. ;-)

Další krásný majstrštyk:yes:. První byl letní, tento podzimní - znamená to, že se můžeme těšit ještě na zimní a jarní:-):-?. Jsi neskutečně šikovný:yes:. Já bych toto nedokázala:-8

Vašku,moc kráásný dort:yes:klobouk dolů před tebou;-)

no ten je, krasny :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
luxusní čokoládový dort, luxusní čokoládový dort recept, čokoláda na dort, dort z cokolady, recept čokoládový dort luxusní, dort z podmáslí, luxusní čokoládové dorty-fotogalerie, cokoladove tycinky na dort, luxusni cokoladove dorty, čokoládový dort z čokolády, čokoládový dort z podmáslí, čokoládový dort apetit, čokoládový dort, cokoladovy dort foto, čokoládové tyčinky na zdobení dortů, čokoládová dort, čokoládový dort podmáslí, čokoládové dorty, skvělý čokoládový dort, apetit recepty na čokoládový dort

Suroviny:
čokoláda tmavá, máslo, káva instantní, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, soda jedlá, cukr třtinový, kakao, vejce, podmáslí, čokoláda tmavá, smetana ke šlehání, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu