Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort z čokolády

Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale pro čokomily je naprosto bezkonkurenční.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 330 kJ /
7 727 kcal
Bílkoviny99,37 g
Tuky456,34 g
Vláknina47,20 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 1,60 g
Sůl2,20 g
Sacharidy782,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém je třeba připravit den nebo alespoň několik hodin předem, protože po uvaření je řídký a musíme počkat, než zhoustne. Krok 2: Smetanu vylijeme do rendlíku a zahříváme téměř k varu, ale nevaříme. Rozmícháme v ní cukr a pak nalijeme na čokoládu rozlámanou na dílky. Vymícháme dohladka a necháme v lednici chladnout. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku promíchanou se sodou, kypřícím práškem a kakaem. Přidáme žloutky a podmáslí. Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh tak, že postupně přidáváme po částech cukr a stále šleháme, dokud se nedělají pevné špičky. Krok 5: V kastrolku rozehřejeme máslo (nesmí se vařit). Kávu zalijeme vroucí vodou a přilijeme do másla. Krok 6: Přidáme čokoládu a mícháme, dokud se vše nespojí. Rozpuštěnou čokoládu s máslem vlijeme k mouce a promícháme. Krok 7: Pak do této směsi po částech, lehce překlápěním vmícháme tuhý sníh. Krok 8: Hmotu vlijeme do máslem vytřené dortové formy (26 cm) a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme cca 1 hodinu (závisí na každé troubě). Krok 9: Zkoušíme špejlí. Je třeba si ale uvědomit, že je v těstě čokoláda, takže špejle bude po vytažení vždy trochu vlhká. Krok 10: Po upečení necháme vychladnout ve formě. Poté korpus vyndáme a rozkrojíme. Krok 11: Potřeme částí vychladlého krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a zbytkem krému potřeme celý povrch dortu. Krok 12: Dozdobíme podle chuti a fantazie. V rámci toho, že je to dort čokoládový, by měl být dozdoben zase čokoládou - hobliny atd.

TIP: Jednoduchý návod na dokonalé čokoládové zdobení

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autora Dooga

Já použil na dozdobení čokoládové tyčinky a udělal jsem čokoládovou misku, do které jsem dal pár kousků ovoce namočeného do čiré želatiny.

Množství cukru v korpusu je jen orientační. Závisí na tom, kolika procentní čokoládu zvolíte. Čím víc %, tím je víc hořká. Také ale záleží na tom, jak máte rádi sladké.

Pokud neseženete cukr muscovado, dejte tmavý třtinový. Je tam jen rozdíl, že muscovado je jemnější konzistencí a má výraznější chuť melasy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort z čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkyK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort z čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RkyK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Dooga: Nevim, ale nevadi. Krem jsem udelala jiny (mascarpone s boruvkami) a v lednici to tak nejak pekne vsechno spolu zatuhlo a nejdulezitejsi je, ze vsem chutnalo :-) Recept ukladam, az zase bude chut na extra cokoladovy korpus ;-)

HelgaHedus: To je divné, to tam právě hezky spojí. J to měl spíš mazlavé od čokolády. :-O

Chutove naprosto dokonale!!! :yes::-)) Ale strasne se sype ;-( A ja chtela vrstvit a trochu modelovat. Takze jsem to nejak splacala a zamaskovala potahovkou :-D

Pak dejte vědět, jak chutnalo.

Tak prave pecu a hned 2x... pouzila jsem cokoladu 70% a nemam to tak krasne hladke jako Vy na fotce tak snad se to povede. Ona rozehrata vysokoprocentni cokoska od sebe oddeluje tuk :-D Ale voni to nadherne! :-p

Nádhera :-p musím vyzkoušet:yes:

Vyborne, take delano z apetitu

Je skvělý... já ukradla recept na korpus a krém a dělám ho přátelům k narozeninám s marcipánem, každý si ho chválí :)

Tak to já teda taky smekám.. Mě se korpus celý rozpadal, na ten krém je opravdu potřeba hodně čekat.. já to bohužel uspěchala, teklo mi to a já byla celá od čokolády :D .. Chuťově moc dobrý,ale chce to trpělivost a čikovné ruce

rebeka: Pak tě nemají bolet záda. ;-):-D

Zdenka1: já taky ne.. přiznávám bez mučení.. smekám, Vašku, a hluboce se skláním před tvou šikovností:-K

Zdenka1::-D No teď jsi mě ispirovala, takže kdo ví....;-), Já myslím, že bys ho taky zvládla. ;-)

Další krásný majstrštyk:yes:. První byl letní, tento podzimní - znamená to, že se můžeme těšit ještě na zimní a jarní:-):-?. Jsi neskutečně šikovný:yes:. Já bych toto nedokázala:-8

Vašku,moc kráásný dort:yes:klobouk dolů před tebou;-)

no ten je, krasny :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
luxusní čokoládový dort, luxusní čokoládový dort recept, čokoláda na dort, dort z cokolady, recept čokoládový dort luxusní, dort z podmáslí, luxusní čokoládové dorty-fotogalerie, cokoladove tycinky na dort, luxusni cokoladove dorty, čokoládový dort z čokolády, čokoládový dort z podmáslí, čokoládový dort apetit, čokoládový dort, cokoladovy dort foto, čokoládové tyčinky na zdobení dortů, čokoládová dort, čokoládový dort podmáslí, čokoládové dorty, skvělý čokoládový dort, apetit recepty na čokoládový dort

Suroviny:
čokoláda tmavá, máslo, káva instantní, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, soda jedlá, cukr třtinový, kakao, vejce, podmáslí, čokoláda tmavá, smetana ke šlehání, cukr třtinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu