Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký rybízový koláč pod sněhem

Jsou mezi námi milovníci rybízu, ale také ti, co se mu vyhýbají kvůli semínkům. Koláče z tohoto receptu se však nemusíte obávat, rybíz v něm není tolik výrazný a semínka snadno přehlédnete. Tak vyzkoušejte a přesvědčte se sami.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daranea Daranea

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 911 kJ /
3 086 kcal
Bílkoviny64,37 g
Tuky110,04 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 564 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy441,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme rukou hladké těsto, necháme odpočinout a vyválíme na velikost formy, množství odpovídá menšímu plechu. Krok 2: Rybíz svaříme s cukrem a zahustíme škrobem, rozetřeme na korpus. Krok 3: Pečeme při 200 °C asi 20 min, dokud okraje nezezlátnou. Krok 4: Z bílků vyšleháme sníh a zašleháme do něj cukr (spíš podle chuti, než podle receptu). Sníh navršíme na upečený koláč a vrátíme do trouby na 5-10 minut jen, než povrch lehce zezlátne.

TIP: Dokonale vyšlehaný sníh z bílků

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autorky Daranea

Recept není pro začátečníky, ani pro ty, kdo chtějí přesně dodržovat postupy :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký rybízový koláč pod sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrJn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký rybízový koláč pod sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrJn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Daranea: Daranea: Daranea: Ano,já ho predpekam. Teprve potom dávám sníh s rybizem.

Zdravím, Daraneo, recept mne ihned nadchnul, jelikož milujeme linecké. Shodou okolností kamarád dovezl kýbl rybízu a přesto, že mám horečky a zápal plic, vrhla jsem se na koláč. Je vynikající, úplně se rozplývá na jazyku. Jen se mi těsto trošku ( při rozválení ) trhalo, tak jsem jej prostě do plechu natlačila, jako když dělám hraběnčiny řezy. Vyšlo to! A já děkuji za recept, mám jej už v oblíbených a Vám dávám :yes: Buchyna

Děkuji za pěkné fotky!

Skvelý koláčik:-!:-!:-p:yes:

Dovolím si, pokud nevadí přidat foto. Mám ty suroviny sice malinko jinak, ale v podstatě jde o velmi podobný recept. Je skvělý:-):yes: V mém receptu není v těstě cukr, pouze ve sněhu.

Bára Jandová:všechno jde, možná bych ten korpus nejdřív předpekla

Bára Jandová 21. 7. 2012 15:37
Vypadá to skvěle:-) myslite že by to šlo udělat i s tvarohem pod ten rybíz??:-?:-p

Recept se mi moc líbí, zítra ho vyzkouším, tak snad se povede...:-)

:-p:yes:

:-K+4:-p:yes:

mňamka :yes::yes::-))

:-p:yes:

Mňam:yes::yes:

Tématické fráze:
linecky kolac s rybizem, rybizove rezy se snehem, kolač s rybizem a sněhem, koláč se sněhem, rybízový koláč, rybízová buchta se sněhem, kolac s rybizem, rybízový koláč s tvarohem a sněhem, rybízový moučník se sněhem, buchta s rybizem a sněhem, rybízový koláč s ořechy, linecká buchta s rybízem, linecký koláč s rybízem a tvarohem, linecký rybízový koláč s tvarohem, linecké řezy se sněhem, rybízový koláč se sněhem a tvarohem, rybízový koláč z lineckého těsta, linecký koláč s tvarohem a rybízem, linecky kolac, rezy s rybizem a snehem

Suroviny:
mouka hladká, cukr, tuk, žloutek, mléko, vanilka, kůra citronová, rybíz, škrob, cukr, bílek, cukr

Přidat fotografie receptu