Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Laň na rozmarýnu a červeném víně

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 080 kJ /
975 kcal
Bílkoviny111,09 g
Tuky18,50 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy26,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Krok 2: Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem. Krok 3: Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice. Krok 4: Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo a 5 minut restujeme, přidáme cibule nakrájené na malé kostičky, dále naložené maso, to restujeme ze všech stran, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí. Krok 5: Z hotového masa víno vydusíme na tuk, zalijeme vývarem, zahustíme jíškou připravenou ze sádla a 3 polévkové lžice hl. mouky. Krok 6: Dosolíme, dopepříme.

Zveřejněno 16. 7. 2012

Poznámka autorky nofrona

Kdo má rád, může použít místo vývaru jen víno, chuť je výraznější i ve šťávě.

Při dodržení postupu je víno cítit pouze v kouscích masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laň na rozmarýnu a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laň na rozmarýnu a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Dnes uvařeno k večeři, moc dobré:yes:, díky za recept.:-K

Cleverka: Je to jído a myslím, že má lepší život, než kuře v drůbežárně, nebo prase v prasečáku;-)
Ale jo my ji sež....:-p

Chudák laňka, vy jste ji načisto sež...i :-O. Takových zvířátek je mi líto:-(.

:-8Krásné masínko,šťávička:-*prostě paráda:-K+10:-p:yes:

Děkuji všem za milé komentáře:-K

Jana Remková: opravdu laň, tady z našich lesů;-)

divočinu máme rádi jen musíme počkat až pan myslivec něco střelí zásoby už nejsou jinak bodík:yes::yes:+9

Moc krásný recept a chuť sice zcela neznámá pro mne, znám jen kančí, ale od Tebe bych si ji dala vždy a hned:-)):-K;-):yes:

Vidím, že musím do Metra a nejaké to srnčie a jelenie mäsko kúpiť :yes:;-)

opravdová nádhera, taková bašta... my teď měli srnčí a taky super pochutnáníčko.. divočinu NIC nenahradí, žádný "hovězí ála.." to musí být opravdu originál!!! dávám :yes:+ :yes:+

Nádhera ;-);-);-)

Hmm, přímo laňka;-):yes:

pěkná laňka, pěkný recept:yes::yes::-))

Já mám taky ještě v mrazáku nějaké kančí a siku. Máš to moc pěkně uvařeno, fajn recept:-p:yes:

Bibinka:Myslivce ;-);-):-D:-D. Děkuji:-K

Nofronko, ty máš samá neobvyklá masíčka, že bys měla v rodině myslivce:-? Zaručeně to bude dobré a já jsem ráda, že ti mohu dát 1.bod:yes:

Tématické fráze:
guláš z laně, laň na víně, laní guláš, lań recepty, laní maso, laň recept, recepty laň, maso z laně, pečená lań, laní maso recepty, lan kyta, recept laň, laň na rozmarýnu, kyta z lane, lan gulas, laní maso recept, laň na červeném víně, recepty z laně, laní kýta, rozmarýnove víno

Suroviny:
kýta z laně, cibule, česnek, rozmarýn čerstvý, olej, sádlo, víno červené, vývar, koření divočina, pepř, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu