Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z okouna s bramborovo-okurkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 705 kJ /
1 603 kcal
Bílkoviny31,14 g
Tuky93,07 g
Vláknina22,56 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy141,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby omyjeme a osušíme, ochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nasekáme, okurku oloupeme a rozkrájíme na větší kostky. Krok 2: Brambory oloupeme, překrájíme na osminy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje, rybu opečeme, zastříkneme trochou citronové šťávy, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Krok 4: V jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, restujeme na něm nejemno nakrájenou cibuli a česnek, okurku, lístečky tymiánu, sůl a pepř, cukr, bílé víno. Zakryté pokličkou necháme pomalu vařit 4-5 minut. Podle chuti dosolíme. Krok 5: Jogurt nebo zakysanou smetanu promícháme se žloutkem, přimícháme cca 3 lžíce šťávy z podušené ryby a přelijeme jím okurky. Společně provaříme asi 2 minuty. Krok 6: Do okurek s jogurtem ( smetanou ) přisypeme uvařené, scezené brambory, promícháme a podáváme s rybou. Posypeme čerstvě natrhaným koprem.

Zveřejněno 19. 7. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Ona dnes.. upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z okouna s bramborovo-okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Vkv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z okouna s bramborovo-okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Vkv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

moc pěkně připraveno:-p:-p:yes::yes::-)):-K

Rebi, krásné:-p:yes::yes:

:-pnádherná rybka se zajmavou přílohou:yes::yes:+10

Okouna jsme si nedávno dělali na Lipně přímo u vody, bohužel jen na grilu a bez takové dobré přílohy:-S. Je to výborná ryba:-p a máš to moc hezky připravené:yes:

varilamyskakasicku: myšičko, teď mám více času, protože mám dovolenou;-)
všem vám děkuju za přízeň a zkuste někdo;-):-):-K

Anna Kocikova: Ann, i mě chutná samostatně:-8:-D;-)

Nadi, to jsem ráda, že jsi zase zde, chyběla jsi tady moc, dávám bodíka, neboť rybku můžeme pořád:-K;-):yes:

Vypadá to na parádní dobrotu:-p+7:yes:A ta bramborovookurková omáčka by mi chutnala i samostatně:-p:-K

Hm, to bude laskominka :-)

opět parádní mňamka jak jinak od tebe:yes::yes::yes::yes:

Rebečko, tak to tedy koukám na toho krásně vypečeného okouna:-O:-ORyby můžu:-p:-* Příloha je velice zajímavá;-);-):yes:

Pekné...:yes: ...máme rybičku dnes tiež...

Rebíčku jéje, to je to pěkné i s těma vychytanýma brambůrkama:-p okouna sice nemám, ale jiné rybky jsou.....Máš 2.bod:yes:

Colombo65: slípka děkuje čmelákovi:-8:-D:-D:-D:-D

spagetka:jo, špagi.. okounek má primovní masíčko:-p;-):yes:

... krásné a jistě velmi dobré se zajímavou omáčkou;-);-);-)

Okounek je moje srdeční záležitost, na něm jsem se poprvé učila ve 20, jak správně kuchat ryby, stahovat, filetovat:-*:-*......Jo jinak receptík mňamky :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
okoun, úprava okouna, jak upravit okouna, okoun recept, recept na okouna, jak na okouny, stahování okouna, recepty na okouna, jak udělat okouna, jak filetovat okouna, jak připravit okouna, okoun recepty, okoun uprava, mořský okoun, okoun nilský na grilu, recept na okouny, okounek nilský recepty, okoun stahování, recepty z okouna, recepty okoun

Suroviny:
filet okouna nilského, sůl hrubozrnná, pepř mletý, tymián sušený, cibule, česnek, okurka čerstvá, brambory, máslo, šťáva citronová, olej olivový, cukr, víno bílé, jogurt bílý, žloutek, kopr čerstvý

Přidat fotografie receptu