Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejová bábovka

Nejjednodušší recept na běžnou bábovku. Je jen na nás, zda jí vylepšíme tím, že do těsta přidáme navíc ještě sekané ořechy nebo rozinky. Jindy stačí jen bábovkovou formu vysypat kokosem místo strouhanky.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sinkognitos sinkognitos

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 426 kJ /
3 209 kcal
Bílkoviny59,72 g
Tuky132,74 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy440,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Našleháme žloutky s cukrem a olejem a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 3: Nakonec už lehce přidáme sníh z bílků. Krok 4: 3/4 těsta nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a do zbytku těsta přidáme kakao. Vlijeme na bílé těsto. Krok 5: Formu vložíme do předehřáté trouby na cca 165 -170 °C a bábovku upečeme. Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Bábovky - nejlepší recepty

Zveřejněno 28. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olejová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Bz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olejová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Bz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná bábovka 😍

Vynikající bábovka, zatím nejlepší, co jsem kdy dělala. Děkuji za recept!

Výborná 👍😊

Chuťově moc dobrá bábovka. Příště ještě přeliji čokopolevou a bude to bomba. :-8

Vláčná, výborná, čtyřletému synovi chutná, což mám fakt radost :-)

:-)<3:yes:

:-)<3:yes: Pekla jsem již počtvrté, dnes jsem přidala rozmačkaný banán. Je dokonalá!!!!!

A kde je citr.kůra,vanilkový cukr,rum.To vše jsou velmi důležité přísady,bez kterých nemá bábovka správnou a pravou chutˇ.:-)

Opravdu mňamka my tam přidali kokos a ještě něco ale opravdu dobré a já si na zbytek co nám zbyl dala čokoládové zdobení :-8

Rebeca:Rebeco, po upečení může bábovka mírně klesnout, ale mírně. Důležité je prvních 20 minut neotvírat troubu. Taky může být špatná mouka v tom smyslu, že "nedrží" těsto.

ahoj jsem začátečnice a chtěla jsem se zeptat proč mi bábovka klesla. Přitom na začátku mi krásně vyběhla nevíte proč? dala jsem na 180 c 20 min. a pak na 160 taky 20 min. mam elektrickou a dala jsem ji doprostřed trouby a pekla jak na horním i dolním.:-O:-8 Jinak je velice dobrá jen jsem i poupravila místo kakao jsem dala kafe.

verushka 3. 5. 2015 09:01
LUXUS...LUXUS..LUXUS...MUSÍM UDELAT NOVOU,CHLAP JÍ SNĚDL TÉMĚŘ CELOU :) PŘIDALA JSEM NALAMANOU ČOKOLÁDU...:yes::yes::yes:

Výborná..miláček si pochutnal:-p

Bábovka se skvělá,jen místo kakaa dávám granko.Je jemnější a dětem to víc chutná.:-*

Teď jsem ji dopekla. Vypadá krásně, ještě jsem ji nechutnala, ale věřím že bude dobrá. Já ještě do ní nalámala na kousky čokoládu z vánočního stromku.

Tématické fráze:
olejova babovka, bábovka olejová, olejová bábovka recept, babovka doba peceni, doba pečení bábovky, recept na olejovou babovku, bábovka s olejem, olejová bábovka nadýchaná, olejové bábovky, babovka z oleje, olejová bábovka na plech, recept olejová bábovka, olejová bábovka s čokoládou, doba peceni olejove babovky, bábovka bez oleje, olejová bábovka nejlepší, keramicka forma na babovku, olejová bábovka do menší formy, olejová čokoládová bábovka, olejova

Suroviny:
cukr, mouka polohrubá, vejce, olej, voda, prášek do pečiva, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu