Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené cannelloni se špenátem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 112 kJ /
983 kcal
Bílkoviny37,33 g
Tuky61,17 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 571 mg
Sodík 335 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy63,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cannelloni povaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Krok 2: Cibuli najemno nakrájíme, česnek nasekáme nahrubo. Krok 3: V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme. Za stálého míchání přilijeme pomalu mléko a uvaříme hustý bešamel. Odstavíme a osolíme. Krok 4: V menší pánvi na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Krok 5: Mozarellu nastrouháme nahrubo,čtvrtinu dáme stranou a smícháme se špenátem a žloutky. Osolíme, opepříme a promícháme. Krok 6: Cannelloni plníme připraveným špenátem. Krok 7: Do vymazané zapékací mísy položíme 6 ks naplněných cannelloni, zalijeme rajčatovou omáčkou, položíme zbytek těstovin a zalijeme bešamelem. Posypeme zbytkem mozarelly a dáme do trouby péct na 180°C asi 40 minut.

Zveřejněno 19. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené cannelloni se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6qG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené cannelloni se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6qG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Lemartinko, moc pěkný a stojí to za 9.bod:yes:

Leni s chutí bych si nabídla:-8Máš to krásně a úhledně naservírované:-K+8:-p:yes:

Leni, nejen luxusní foto;-):yes:

rebeka:jo.

magdalenka::-D:-D:-D že by;-):-?:-D

1974andrea:ty si na vine, prebytky donesiem!

magdalenka:Nene, díky, my si dáme radši něco od masa a mangoldu jenom trošku:-D. Já mám 7 rostlin a stačí;-)

rebeka: mne sa zdá, že špenát je trochu "trávovitejší"? Alebo v tom mrazenom je veľa posekanej trávy???

1974andrea: Zajtra odchádzam do Čiech, nechceš priviezť??? :-D:-D:-D
A čo je to pár rostlinek v tvojom ponímaní???

Leni, také dělám velmi podobně, do špenátu dávám ještě ricottu:-p:yes:

magdalenka:Já ti říkala, že si máš dát jenom pár rostlinek:-D

magdalenka: já bych řekla, že opravdu není v chuti rozdíl mangold nebo špenát.. mangold se mi zdá jemnější, nebo jak to říci;-)

takto nějak velmi podobně dělávám lasagne, tam ovšem ještě přidávám mleté maso;-) tohle vypadá úžasně:yes::yes:

varilamyskakasicku: čo s ním, keď rastie, že nestíhame konzumovať??? ;-)Plus je zdravší ako špenát a v hotovom jedle nepoznať veľmi rozdiel...

:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
canelloni se špenátem a ricottou, cannelloni plněné špenátem, caneloni, caneloni se špenátem, canelloni se špenátem, zapečené caneloni, cannelloni plněné masem a špenátem, caneloni s ricotou a špenátem, caneloni plněné masem a spenátem, spenatove cannelloni, caneloni plněné špenátem, zapečené canelloni se špenátem, plněné caneloni, cannelloni plnene spenatem a ricottou, recept plněné caneloni, zapečené cannelloni, plněné cannelloni špenátem, canellone se špenátem, canelloni plněné špenátem, caneloni se špenátem a ricotou

Suroviny:
cannelloni, máslo, mouka hladká, mléko, cibule, česnek, rajče sekané, sůl, pepř, špenát, žloutek, sýr mozzarella

Přidat fotografie receptu