Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak 3

Vaječný koňak neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme variantu s tepelnou úpravou ve vodní lázni. Vaječný koňak uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte.

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 714 kJ /
1 844 kcal
Bílkoviny56,24 g
Tuky53,07 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 478 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy285,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko, žloutky, cukr a pudink šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Krok 2: Po zchladnutí přidáme kondenzované slazené mléko Salko a rum dle chuti. Krok 3: Přes sítko nalijeme do lahví a uchováme. Skladujeme v lednici.

TIP: Vaječný koňak - návod na přípravu likéru

Zveřejněno 28. 9. 2008

Poznámka autorky jollka

Žloutkový krém houstne v teplotním rozmezí od 70 do 85 °C. Čím vyšší teplota, tím je krém hustší. Nemáte-li teploměr, nevadí. V momentě, kdy krém ulpívá na lžíci a při fouknutí na ni dělá pěkné vlnky, máte hotovo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak 3

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEXO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak 3

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEXO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Výborně chutná i bez alkoholu.

Zkusila jsem, většinou používám recept bez pudinku a bez vaření, tady je vše, vejce i pudink, cukr i salko.. a stejne to chutná jak řídký pudink s rumem, možná by byl lepší místo pudinku jen škrob, nebo zkrátka jen přidat žloutky protože ten pudink to přerazí vše, salko tam ani byt nemuselo.. a. doufám, že to v lednici ještě trochu zhoustne. Ale jinak fajn, určitě se to vypije, dělala jsem jen tak na chuť:-)

A kdepak je rum v surovinách???Asi se vloudila chybička,ale už od roku 2008:-D:-D:-D

kikisek: autorka rum nemá v Surovinách, v Postupu v závěru ano;-);-)

:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O neni rum :-O:-O:-O:-O:-O

Výborný recept, ale musí být dvojitá dávka.Pěkne vánoce

dnes jsem dělala druhou várku :-) pomooooooooc :-))

Právě jsem ho stočila do lahví a dala do lednice. Nedělala jsem ho ale ve vodní lázni, ale normálně na sporáku (v hrnci se silnějším dnem)a hned po zhoustnutí jsem hrnec ponořila do studené vody. Je výborný, děkuju za recept :-)

cathleen, až teď jsem si všimla..tady nejde rum?:-O

:yes::yes:

Dělávám, máme moc rádi a používám i na výrobu zmrzliny :http://www.toprecepty.cz/recept/5621-zmrzlina-vaje...

jj,znám,super!!:-!:-!:yes::yes:

Tématické fráze:
výroba vaječného konaku, výroba domácího vaječného konaku, domácí výroba vaječného koňaku, vaječný koňak výroba, domácí vaječný końak, jak vyrobit vaječný koňak, vaječny ko, vaječný koňak recept, vaječný końak, vaječní konak, recep na vaječný końak, vyroba vajecny konak, vaječný koňak ve vodní lázni, vaječný konak domácí výroba, vyroba domaciho vajecneho, vaječný konak z pudinku, vaječný koňak vařený, výroba koňaku, recept na vaječný koňak, recept vaječný końak

Suroviny:
mléko, žloutek, cukr, pudink vanilkový, mléko kondenzované slazené, rum

Přidat fotografie receptu