Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí Bailey´s

Ať už na popíjení při vánočních filmech, na silvestrovskou párty nebo třeba jako jedlý dárek, na to vše je domácí likér správným adeptem. Nenechávejte však jeho přípravu na poslední chvíli, zaslouží si nějakou dobu uležet.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alus.s

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 775 kJ /
1 858 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky60,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy18,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neotevřená Salka vložíme do hrnce s vodou tak, aby byla ponořená. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a na mírném ohni necháme plechovky vařit asi 2 hodiny. Krok 2: Poté necháme zcela vychladnout, a až pak je otevřeme. Zkaramelizovaná Salka vlijeme do mixéru, přidáme rum, smetanu a vymixujeme dohladka. Krok 3: Likér přelijeme do čistých lahví a uchováváme v chladu. Podáváme vychlazené.

TIP: Inspirace na jedlé dárky

Zveřejněno 28. 9. 2008

Poznámka autorky alus.s

zdroj : časopis Tina 2000

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Bailey´s

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6X2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Bailey´s

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6X2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

buryna: no dává se tam trvanlivá šlehačka, a stejně to udrží ten alkohol, takže nehrozí žádná zkáza.

Anonymous 19. 4. 2014 12:46
Žaneta: se šlehačem by to šlo asi také.... :)

Anonymous 19. 4. 2014 12:40
Kukněte na: www.youtube.com/watch?v=dntCjAkZfHM. Tak co bude lepší?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Je nutná ta mixérová fáze? Mám doma jen šlehač... Díky za odpověď

Žaneta: pouzivam jen slehac

Tak to přesně dělám už několik let:yes::yes::yes::yes:

:-(( a kde zostala kava ?

tento recept znám a místo šlehačky se dává Tatra (neslazené kondenzované mléko) - je to trvanlivější, než šlehačka ;-)

:yes:

Mohu jen potvrdit, je to super, zvlášť vychlazený chutná výborně:yes::yes: +

Tenhle recept znám,je moc mnam,přidávám do něj uvařený mandlový puding a říkáme tomu mandlovy vaječný konak.Je super,určitě vyzkoušejte:-p:-*:-D

Amira:-)moc ti děkujipapa:-*

Sice to není můj recept, ale myslím, že Salko je slazený a Tatra neslazený. Takže slazený - Salko.

Ještě mám dotaz:-/to salko slazený?Nebo neslazený?Díky

:-*hned to vyzkouším to zní velice lákavě:yes:prosím kdo budete mít ještě nějakej recept na alkoholický nápoj prosím zašlete ho na adresu BAJINA.BAJINA@seznam.cz moc díky papa

Já přidávám ješte 1 až 2 mandlové pudingy normálně uvařené v mléce a vychlazené.

Tématické fráze:
beylies recepty, domácí bejlis, bejlis, recept na beilis, bejlís domácí, domácí beylies, baelys, beylies, výroba whisky domácí, recept na bejlis, domácí bayleis, domácí výroba whisky, bejlis recept, recept beylies, domaci bayleys, bayleis, jak udělat domácí bejlís, domácí baelys, domaci bailyes, bayleys recept

Suroviny:
salko, rum, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu