Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební podkova

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

holubova32

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 230 kJ /
6 030 kcal
Bílkoviny156,33 g
Tuky170,38 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 2,63 g
Sodík 1,37 g
Sůl3,00 g
Sacharidy959,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, ořechy a kypřící prášek smícháme dohromady. Krok 2: Bílky ušleháme s polovinou cukru do pevného sněhu cca 5min. Žloutky s druhou polovinou cukru a van.cukrem, kde po částech zašleháváme olej a vlažné mléko. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku s ořechy a kyp.práškem. Nalejeme do formy a pečeme při 150-170° Krok 3: krém:

Mléko si smicháme s moukou, pudinkam a a van.cukrem. Krok 4: Dáme vařit a za stálého michání uvařímě hustější kaši. Necháme vychladnout pod folií, aby se nám neudělal škraloup. Krok 5: Vyšleháme másla s cukrem a trochou rumu do světlé pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši. Krok 6: Podkovku rozkrojíme na tři díly. Dáme marmeládu, krém, přiložíme plát a opakujeme ještě jednou. Krok 7: Boky podkovy pomažeme krémem a obsypeme mandlovými lupínky, vrch podkovy polijeme rozpuštěnou čokoládou a uděláme na ni cik cak čáry. Krok 8: Necháme vychladit. Ozdobíme dle fantazie.

Nad vodní lázní za stálého míchání rozpustíme čokolády s tukem.

Zveřejněno 22. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ekv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatební podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ekv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zase něco úplně jiného:-p:yes:

Luxusní podkova;-):yes::yes::yes:

Ty perličky jsou nádherný:-K:yes:

krásná podkova tak 4 bodík:yes::-K

:yes::yes::-))

Šárko, podkova je krásná, jemná a něžná pro svatební den:yes: Máš jasnej 3.bod:yes:

Recept ukládám a i zdobení je krásné, inspirativní. O smartflexové hmotě trochu vím, ale nedělala jsem s ní. Jen kdyby nebylo v tak velkém balení.0,75 kg se vyplatí pro pečení ve větším množství. Jinak je to určitě výborná pomůcka a bez práce:yes::yes: Já si dělám doma marcipán většinou na jeden dort, ale už jsem dlouho nepekla klasický dort, peču většinou už řezy.

Tématické fráze:
recepty na luxusní svatební cukroví, dort podkova inspirace fotogalerie, svatební dort podkova, svatebni podkovy, ananasova podkova, svatební podkova, svatební oříšková dort podkova, svatební dorty fotogalerie podkova, svatební podkova s perlička mi, svatebni dorty podkovy, dort podkova, dort podkova fotogalerie, ořechová podkova z 10 z vajec, peceme podkovu, svatební podkova cukroví, recept na podkovu, dorty podkovy fotogalerie, dorty podkova, peceni dorty podkova, šárka barosova holubová peceni

Suroviny:
mouka polohrubá, ořechy mleté, cukr krupice, vejce, olej, cukr vanilkový, kypřící prášek, mléko, mléko, mouka hladká, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr, máslo, rum, čokoláda hořká, čokoláda na vaření, tuk 100%, smartflex, marmeláda, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu