Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinová roláda se šťouchanými houbovými bramborami

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda1512

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 559 kJ /
1 090 kcal
Bílkoviny146,50 g
Tuky9,10 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 805 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy91,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zvěřinovou kýtu odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a okořeníme kořením na divočinu, pepřem a solí. Poté je naplníme špenátovými listy a husími játry.

Nakrájíme cibulku nadrobno a na pánvi restujeme, přidáme na plátky krájený česnek a dál společně restujeme dozlatova, pak přidáme špenátové listy, které okořeníme solí a sušenou kořenovou zeleninou. Do takto upravených špenátových listů vmícháme na kousky krájená tmavá husí játra a dusíme.

Naplněné filety zavineme do tvaru rolády a pečeme.

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, po vychladnutí oloupeme slupku a mírně rozšťoucháme, pak do nich přidáme houby (hříbky, hlíva, klouzek) restované na cibulce. Vše společně na pánvi opečeme.

Podáváme společně s na plátky nakrájenou roládou, přelitou šťávou z výpečku

Zveřejněno 23. 7. 2012

Poznámka autorky majda1512

Recept z internetu,velmi mne zaujal. Dělala jsem z divočáka a játra jsem použila drůbeží. Byla to dobrota :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinová roláda se šťouchanými houbovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VoMM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinová roláda se šťouchanými houbovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VoMM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

majda1512::-D:-D;-)

Jani ... já a fota ... :-DDDD

No, to by chtělo foto!:-*

A i sušená kořenová zelenina :-D díky Chocolate :-)

Líbí se mi ty šťouchané brambory s houbami na cibulce.
Majdi, ze surovin ti vypadla cibule;-).

To by mohlo býti chutné:-p. Husí játra nekupuji, ale kuřecí bych tam viděla;-):yes:

Tématické fráze:
roláda z daňka, zvěřinová roláda, zverinova kyta, zvěřinove plátky, kureci se stouchanymi bramborami a houbovou omackou, jatra z divociny danek recept, zvěřinová plněná roláda, játra z daňka recept, recept na zverinovou kytu, roláda ze zvěřiny břicha, dietní zvěřinové plátky, srnci kyta se stouchanymi brambir, rizecky z daňka, jak na restovanou zverinu, srnčí se šťouchanými brambory, zvěřínová sekaná, sekaná s houbovým kořením, dančí roláda se sušenými rajčaty, přírodní plátky z kýta z divočáka recepty, recept dančí rolada se zampiony

Suroviny:
kýta dančí, játra husí, špenátové listy, brambory, houby, koření na zvěřinu, koření houbová variace, sůl, pepř drcený, cibule, česnek, kořenová zelenina sušená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu