Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý letní oběd

Nádherné letní počasí láká ven, a proto je potřeba rychle uvařit oběd a vyrazit sluníčku vstříc. Plátky vepřového masa pečené s bramborem, zeleninou a kořením jsou skvělou volbu. A ta vůně!

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 093 kJ /
978 kcal
Bílkoviny19,59 g
Tuky38,28 g
Vláknina32,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11,04 g
Sůl26,50 g
Sacharidy129,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Takto připravené ho okořeníme, osolíme a pokapeme chilli olejem. Dáme do misky a necháme asi 1 hodinu odležet. Krok 2: Cibuli, papriku a česnek očistíme, brambory pořádně omyjeme a rozpůlíme. Krok 3: Cuketu a brambory nakrájíme na klínky, papriku rozpůlíme. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy, posypeme grilovacím kořením, mírně osolíme, přidáme olivový olej a pořádně promícháme. Krok 4: Maso a zeleninu dáme na pekáč vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C. Krok 5: Pečeme asi 10 minut poté troubu stáhneme na 180 °C a necháme ještě asi 15 minut péct. Na posledních pár minut vložíme pod gril a můžeme podávat.

TIP: Lehká letní jidla

Zveřejněno 24. 7. 2012

Poznámka autorky suslajda

Pozor doba pečení záleží na troubě, každá peče jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý letní oběd

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXw5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý letní oběd

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXw5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Miloslav Fryček: Také to nechápu, je to v mnoha receptech. Proč zeleninu na tak vysokou teplotu a tak dlouhou dobu? :-O Stačí ji přidat na posledních 5-10 minut, prohřát, případně promíchat. :-)

a ty brambory jsou dále kde? dělaj se rovnou s masem nebo předtím,nebo potom? hm?:-((

pěknáá P A K Á R N A , olivový olej na 250 stupňů , je co je pravda ...:-//

FrK: Jsou olivové oleje, které snesou i vyšší teploty. V každém případě si myslím, že lze použít olej, na kaký ke každý zvyklý.

Zobrazit starší odpověď

Miloslav Fryček 21. 2. 2016 11:06
Tohle už dělám mnoho let jen tam nedávám péct tu zeleninu, je potom moc měkká. Zeleninu máme rádi jako čerstvou a křupavou.

Anna Kocikova:;-)děkuji

To se mi líbí:-*a moc:-p:yes::-K

Děkuji všem za komentíky:-K

:yes:Robím obdobne, cesnak nelúpem, pečiem iba tak, upečený si vytláčame zo šupiek na mäso, je to skvelé...

:yes::yes::yes: krásně nafocené a dala bych si hned pořádnou porci:-K:-K:-K:-K

Hančo, moje oblíbené masíčko, není co řešit;-):yes:

Hani, dělám takhle maso s různým kořením a do toho vložím i klobásu, jeden pekáč, jedno jídlo, máš to super, je to nejvděčnější rychlé a chutné jídlo;-):-p:yes:

Luxusní foto, krásné a nekomplikované letní jídlo:-p.
Hani+7

Suslado, paráda, takové "fláky" masa mám nejraději:-D a musím dát 6.bod:yes:

:-p:-p:-p:yes:

Jé, něco podobného jsem měl včera ale k večeři. Dělal jsem na grilu cuketu, špekáček, brambor, slaninu a cibuli. :-p:yes:

Tématické fráze:
rychlý oběd recept, rychly oběd, rychli oběd, rychlý oběd recepty, recepty na oběd, recepty na rychly obed, recept na rychly oběd, tip na rychlý oběd, rychlý recept na oběd, obed recept, tip na oběd, obedy, top recepty na obed, luxusní oběd, tipy na rychlý oběd, recept na obed, rychlé obedy, tipy na obed, rychlé recepty na obed, rychlý bezmasý oběd recept

Suroviny:
maso vepřové, koření country, sůl, olej olivový, cuketa, česnek, cibule, brambory, paprika čerstvá červená, koření grilovací, olej olivový

Přidat fotografie receptu