Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské špagety s baklažánem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rimanka

Středně náročný

Doba přípravy velmi rychlé

velmi rychlé

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie360 kJ /
86 kcal
Bílkoviny3,36 g
Tuky0,22 g
Vláknina7,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájet na kolečka, osolit a nechat vypotit 20 min. Pak vymačkat vodu a na olivovém oleji opéct do měkka. Přendat do talíře, rozkrájet na kousky a přidat stroužek nastrouhaného česneku. Krok 2: Na zbylém oleji orestovat stoužky česneku nakrájené na plátky. Krok 3: Mezitím ohřát rajčatovou omáčku (pokud ji už máte předem připravenou a zavařenou, pokud ne, tak holt uvařit, ale příprava se pak značně protáhne:-)). Krok 4: Promíchat uvařené špagety s rajčatovou omáčkou, na to dát pečené kousky lilku, osmahlý česnek a strouhlý parmezán. Tohle jídlo jsem si dala letos v Itálii a je to bomba. Nenapadlo by mě, jak je to chutné.

Zveřejněno 25. 7. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špagety s baklažánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vR0m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špagety s baklažánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vR0m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ty se mas!!!!

Jitkas: A po vybornem italskem jidle sladka tecka, italske cokoladove Sorini, ty miluji..;-):-D

aisha: Dobre sis vybrala, tento recept se jmenuje "Pasta alla Norma". Norma podle opery V.Belliniho. Jen v orig. receptu se pouziva misto parmezanu strouhana ricotta (spravne ovci), neco jako cesky tvdy tvaroh.

Dnes jsem zkousela Tvou omacku, je vazne vyborna, hodne chutova..:yes::yes:. Lilek ji dokonale doplnil..:yes::yes:. Zahusteni bramborem je super napad, omacka je zdravejsi. Rajcata jsem dusila i se slupkou, proto jsem omacku ve finalni fazi propasirovala, kvuli detem. Moc nam vsem chutnalo..;-) S dovolenim pridavam foto..;-)

Tématické fráze:
špagety norma, špagety ala norma, špagety alla norma, pasta ala norma, recepty s baklažanem, bezmasá jdla, normy špagety, norma špagety, co z baklažánem, co je baklazanem, jak ohřát lazaně, italsky recept na lilek, recepty s baklažánem.cz, baklažánem, recept s baklažanem, polévka z baklažanem, pasta ala norma ital v kuchyni, norma na lazaně, pasta z lilku spagety, baklažán recepty testoviny

Suroviny:
omáčka rajčatová, baklažán, těstoviny špagety, parmazán, česnek, olej olivový

Přidat fotografie receptu