Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí houskový knedlík z pekárny

Domácí houskový knedlík, je neodolatelná příloha, která se skvěle hodí k omáčkám nebo pečením. Díky pekárně je jeho příprava snadná a výsledek nadýchaný a vláčný. Perfektní volba pro každého, kdo si chce dopřát tradiční českou pochoutku bez náročného vaření.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CamiLis

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 104 kJ /
1 698 kcal
Bílkoviny57,88 g
Tuky15,18 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 231 mg
Sodík 4,14 g
Sůl10,33 g
Sacharidy325,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vložíme do pekárny. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné díly a vytvarujeme knedlíky. Krok 3: Vezmeme větší nízký hrnec, do kterého dáme trochu vody. Krok 4: Na hrnec položíme velké síto, na které pokládáme knedlíky. Vaříme zakryté v páře asi 20 minut. Krok 5: Hotové knedlíky propícháme špejlí, ať vyjde pára, potřeme máslem a je hotovo! :)

TIP: Jak na kynuté těsto v domácí pekárně: podrobný návod krok za krokem

Zveřejněno 25. 7. 2012

Poznámka autorky CamiLis

10 g soli (cca lžička rovná)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí houskový knedlík z pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2LR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí houskový knedlík z pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2LR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Pokud si budete chtít po vykynutí s těstem ještě chvíli pohrát, můžete si udělat knedlík dvoubarevný:

Též léta dělám z hrubé mouky a 2 minuty před koncem hnětení dávám na kostičky usušené housky nebo rohlík a pak nechám v pekárně kynout,pak vyndám a postup je stejný jako v recepru.:yes:

Chtěla bych vidět kupovaný houskový knedlík kolik obsahuje housek :)U nás se mu prostě tak říká ;-)

Výborný recept, knedle se perfektně povedly, akorát dám méně soli o polovinu, je to na nás hodně slané.
K debatě o houskách v knedlíku, já si pod houskovým knedlíkem představuju taky tento kynutý, a je mi úplně jedno, že v receptu nejsou housky. Krabí tyčinky taky neobsahují ani "ň" z kraba a jmenuje se to tak!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

Kami: aha, takže ak budem robiť zemiakový šalát, tak tam zemiaky vôbec byť nemusia, však ? :-D Díky za vysvetlenie, máš pravdu, je to všade inak :-D:-D

Kami: protože název houskový zní o použití housky, také bych se přikláněla k vypuštění slova "houskový", dyk bez toho je to jasné - knedlík z domácí pekárny, a je to.....Podle přidané fotky vypadá dobře.

Knedlík výborný;-):yes:ale z názvu bych vypustila houskový, je to zavádějící, v surovinách prostě houska není;-)Nejde o nic závažného;-)

pravdu más tejajko:yes: :-D je to kynutý knedlík, když v něm není houska, ale to mi nevadí a já také dělám knšdlíky z polohrubé;-)

Nevím proč by měla být v houskovém knedlíku houska :P tady v česku základem ale určitě není

V názve je síce "houskový", ale v ingredienciách ani v postupe po houskách ani zmienka:-) Tak som urobila podľa receptu. V recepte je múka hrubá, ja robievam z polohrubej, a pri nej aj ostanem, knedlík je mäkší, jemnejší. Aj keď aj tento bol dobrý, každý je asi zvyknutý na svoje.;-):-)

Tématické fráze:
domaci houskovy knedlik, kynutý knedlík houskový z pekarny, nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík, kynutý knedlík z pekárny, knedlík z domácí pekárny, kynuté houskové knedlíky z pekárny, knedlík z pekárny, domácí kynuté houskové knedlíky, knedlíky z domácí pekárny, houskový knedlík bez housky, domácí kynutý houskový knedlík, domací houskové knedliky, kynutý knedlík v domácí pekárně, domácí houskové kynuté knedlíky, knedlíky recepty z domácí pekárny, kynuty knedlik z domaci pekarny, knedlíky z pekárny, domácí pekárna knedliky, knedlík v domácí pekárně, houskový knedlík kynutý v pekárně

Suroviny:
mouka hrubá, mléko, droždí, sůl, žloutek, máslo

Přidat fotografie receptu