Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský štrúdl

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lidka58 lidka58

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 414 kJ /
3 445 kcal
Bílkoviny78,88 g
Tuky104,84 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 565 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy542,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu. První polovinu směsi vysypeme na plech. Smícháme tvaroh, rozinky a cukr, vysypeme na první polovinu mouky a zalijeme kysanou smetanou. Krok 2: Vysypeme druhou část směsi. Vejce rozmícháme s vanilkou, rozehřátým máslem a mlékem a pomalu nalijeme na směs. Pečeme při 170°C asi 35 minut.

Zveřejněno 25. 7. 2012

Poznámka autorky lidka58

Já dávám sypké směsi do spodní části víc a na vršek méně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7yl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7yl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Ja to poznám ako "sypaný štrůdl". V podstate je to obdoba švédskeho tvarohového koláča.

No, "italsky strudl" to urcite neni. Sice je to v uvozovkach, ale Italove (v Jiznim Tyrolsku) strudl delaji presne stejne jako Rakusane ci Cesi, tedy toceny a tazeny.

Těm sypkým směsím moc neholduju,ale tohle se tváří docela dobře, asi vyzkouším ;-)

Vyskoušela jsem,moc dobré,jednoduché a dala jsem jen 15 dkg cukru,MNˇAMKA :-p

Pája: Vše se opravdu spojí a upeče.Poprvé jsem také čekala co z toho bude, ale povedlo. Kysanou smetanu dávám jednu 200 gramovou.

:-p:yes::yes::-K

Zajímavé, a opravdu je to dole upečené - spojené? Nechutná to po mouce?
A kolik té kysané smetany?

Recept znám od dcery, děláme řezy často, jsou jednoduché, rychlé a jedlé:-p:yes:

:yes:uloženo:-K

už to ukládám.. velmi zajímavé;-):-):-K:yes::yes:

Zajímavé, to jsem ještě nikde nečetla, neviděla a určitě ani nejedla :-8

Tématické fráze:
strudl z kysane smetany, štrudl tyrolsko, sypany strudl, italské moučníky a řezy recepty, italský jablečný štrudl, kuchařka pro dceru štrůdl, strudl kucharka pro dceru, štrůdl ze smetany, tyrolsky strudl, italske rezy, zajímavý štrůdl, štrůdl, kucharka pro dceru - jablecny zavin, jablečný závin kuchařka pro dceru, štrúdl s kysanou smetanou, jablecny štrůdl z tyrolska, štrůdl tyrolsko recept, italskystrudl, kucharka pro dceru jablkovy závin, italsky jablkovy štrůdl

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kypřící prášek, tvaroh, rozinky, smetana kysaná, cukr krystal, vejce, mléko, máslo, vanilka

Přidat fotografie receptu