Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 264 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny154,70 g
Tuky10,09 g
Vláknina32,34 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,30 g
Sacharidy100,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Krok 2: Maso a cibuli dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a Solamylem, vše promícháme. Krok 3: V horké vodě rozmícháme bujóny a vlijeme ji na maso. Krok 4: Pekáček zakryjeme a utěsníme alobalem. Krok 5: Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C. Krok 6: Pokud použijeme čerstvé žampiony, oloupeme je, nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. U konzervovaných žampionů není třeba přípravy, použijeme celé konzervované kloboučky. Krok 7: Maso po pečení odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě. Krok 8: Podáváme s chlebem, bramborem nebo těstovinami.

TIP: Hovězí maso a jeho rozdělení

Zveřejněno 29. 9. 2008

Poznámka autora Lusinda79

Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, ve skle má škrob tendenci se přichytávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73y8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73y8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Nevím co jsem udělal špatně, ale je to téměř nepoživatelné. Nechutná to ani jako guláš, ani jako dušené hovězí, ani jako hovězí na víně. Má to specifickou chuť, která nás (rodinu) nenadchla.:-(( Líbila se mi ta časová nenáročnost a žádný tuk, ale takhle už opravdu ne.

Omáčka byla super, přidala jsem hrášek ještě i s kukuřicí a mrkvičkama. Jen to maso bylo tuhý, nevím proč? Jestli to bylo masem nebo čím.. Pekla jsem dle návodu 100 + 30 minut ( tady teda asi trochu dýl ) . Uvažuju že příště to zkusím v papiňáku.

Já bych to vařil v Římskem hrnci a taky jsem to vařil je pravda že se to nemusí hlídat a je vinikající Dobrou chut.M.N. :)

Skvělé dnešní oběd, všichni jsme si pochutali...:yes:

Já v troubě vařím i polévku. Zítra budu dělat znojemskou, samozřejmě také v troubě. \"Troubovaté\" vaření je supr.

:yes::-KZajímavý nápad zkusím prosadit doma.:-K:yes:

Zus pokud použijete 1 a půl bujon kostky např.Mamitta nebo mnou doporučovaný Wurzl, tak tam máte pouze stopové množství tuku.Všichni snad pochopili, že je myšleno bez přidaného tuku.

napůl souhlasím s kuchařoic, protože pokud použijeme "bez tuku", nemohl by tam být např. bujón, který má průměrně 40g tuku. není tam sice "tuk" sám o sobě ale i např. v kečupu tuk je (je však zase pravda, že je ho tam 1 lžíce):-)

:-p:yes:vyborny recept...jedlo bez hlidani ma momentalne pre mna velku cenu,ked treba "hlidat" niekoho ineho :-D , okrem toho hribky, maso..nasa oblubena kombinacia,len ja vymenim to hovadzie za nejake ine ;-) ukladama a davam bodik

Ale Kuchařoic má v podstatě pravdu,bohužel jsme zpohodlněli, máme málo času,peněz na nákup kvalitních potravin,které se tu navíc v marketech ani neprodávají.Proto používáme chemii,mraženou nebo konzervovanou zeleninu atd. Lepší už to ale asi nebude.

kuchařoic (neregistrovaný/á)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality :yes:

:-D

kuchařoic 23. 1. 2010 21:52
Jakékoli recepty s bujóny tj. masoxy, konzervovanými zeleninami, gulášovými kořeními a kečupy je jsou jen variace na tragédii školních jídelen. Když to všechno vyhodíte a nahradíte čerstvou zeleninou a místo masoxů dáte hovězí nebo kuřecí vývar, tak nejen že prospějete svému zdraví (glutaman v masoxech, přečtěte si z čeho se to svinstvo vyrábí), ale dospějete ke skutečnému kouzlu. Maso má totiž samo o sobě vůni a chuť, kterou tyhle umělé hmoty jenom ničí. Pak mám výhradu k zelenině a žampiony dohromady. Prostě takový bohatší východoněmecký eintopf. Pf..

bylo to doprý, akorát mě tam neseděl ten kečup

Zizalo jsem moc ráda, že si rodinka pochutnala a díky za jedničku:-))

Tématické fráze:
dusene hovezi, pečené hovězí v troubě, hovězí maso v troubě, recepty rychlé žezy, hovězí zadní recept, hovězí zadní recepty, pečené hovězí maso v troube, hovězí pečené v troubě, gulas v troube, hovězí kližka, hovězí gulas v troube, dušené hovězí maso, hovězí zadní dušené, hovězí kližka recepty, recepty bez tuku, dusene hovezi zadni, recepty hovezí maso zadní, dušení masa v troubě, hovězí dušené, hovězí kližka recept

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, solamyl, paprika sušená sladká, koření gulášové, česnek, kečup sladký, bujón hovězí, bujón houbový, hrášek mražený, žampióny, pepř mletý, víno červené, voda

Přidat fotografie receptu