Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustový prejt

Pokud máte rádi kapustu, máme pro vás recept na kapustový prejt. Kapusta se před pečením lehce předvařuje ve vývaru, takže krásně vynikne její chuť. Směs na prejt je navíc skvěle dochucená česnekem, majoránkou a nechybí ani anglická slanina.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 827 kJ /
1 632 kcal
Bílkoviny42,07 g
Tuky156,38 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,80 g
Sůl6,84 g
Sacharidy13,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu omyjeme a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Necháme zchladnou a nasekáme ji nadrobno. Krok 2: Smícháme s vajíčky, nakrájenou slaninou, prolisovaným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme. Na závěr přimícháme trochu strouhanky. Směs by neměla být moc řídká. Krok 3: Hmotu rozložíme do vymazaného pekáčku a poklademe kousky másla. Troubu rozehřejeme na 180 °C a prejt pečeme dozlatova asi 30-40 minut.

TIP: Jak připravit prejt?

Zveřejněno 30. 9. 2008

Poznámka autorky maris

Varianta: do kapustové směsi se může vmíchat 300 g mletého masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rA8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rA8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Včera sme si pochutnávali na tomto prejte, veľmi dobré. Pridávam na dôkaz foto, mala som aj krajšie, ale nedopratrením som z mobilu vymazala...

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dobrota veliká. Foto jsem nestihla.

Veritaska: moc děkuji, mám radost🙂

Myslíte, že by šlo prejt nebo ostatní kapustové dobroty uvařit i z kadeřávku?

jakalab: kadeřávek je skvěý a určitě by to z něho šlo

Výborné s masem i bez , moc pěkné i foto :yes::yes:.

Skvělý recept, kapustu máme moc rádi. Trochu jsem to vylepšila-přidala jsem předem uvařené kroupy.Dávám bodík.:-8

maris: Já kroupy taky miluju. Když vařím něco s kroupama, uvařím jich víc a dám si jen tak s máslem a česnekem.Lahůdka. Kroupy by se měly jíst alespoň 1x týdně 1 polévková lžíce, je to nejlepší rejžák na čistění střev.Přidávám je i do bramborové polévky.:-*

Zobrazit starší odpověď

hanik1: mám radost, že chutnalo:-);-)

hanik1: díky :-*:-)

Zobrazit starší odpověď

Právě jsme dojedli a úplně luxusní! :-p :-)) :yes: ještě jsem nahoru nastrouhala sýr a nechala dozapéct a všem moc chutnalo. Přidávám bod :-)

MarcelaPa: Marcelko, moc děkuju za vyzkoušení a fotku:-):-K

Je opravdu vynikající, dali jsme si k němu bramborovou kaši, ale dá se v pohodě jíst i samotný.:-p:yes:

MarcelaPa: Díky za upozornění na prima recept :-p:yes:

MarcelaPa: Marcelko děkuju za vyzkoušení a za fotečky;-):-), jsem ráda, že vám chutnalo:-)

Zbyla mi kapusta, tak jsem rozhodla pro tento recept. Vůbec jsem neprohloupila, je to moc dobrý podzimní recept.:yes: Jestli nevadí, přikládám foto.

Tak to se mi moc líbí,já mám kapustové karbanátky ráda,ale toto si myslím,že rychlejší forma a tak dávám bod.:yes::-K

:yes:Už se mi sbíhají sliny!Brzy vyzkouším

kokronillo - to jsem ráda:-K

Maris, tímhle receptem jste mi vážně udělala radost, manža často vyžaduje kapustové karbenátky, a já se přiznám, že právě s nimi se patlám dost nerada, neb je nemusím:-8. Takhle ta nejméně příjemná část odpadá, trouba udělá všechno za mne;-) Navíc, ušetříme kalorie, můj už má beztak břicho jako v 8. měsíci:-D

Tenhle recept se mě moc líbí, vyzkouším.

Bibi, to jsem ráda, že chutnalo a díky za bodíka;-):-)

Dnes byl k obědu, tak přidávám fotku. Jako Ivanka79 jsem ho zalila smetanou s vejcem a nastrouhaným sýrem. Kapustu máme rádi, dělávám kapustové karbanátky, dušenou jako přílohu, dušenou s vepřovým ap., ale takto jako prejt to bylo poprvé, ale budu dělat častěji.:-p
Maris, moc dobré, díky za recept a dávám bodíka:yes:

Ivanko, jsem ráda, že chutnalo. S tím sýrem je to výborný nápad, příště vyzkouším.:-p

Dnes som vyskúšala a musím dať bod,je to výborné :yes: Navrch som ešte naliala zmes z vajca,smotany a strúhaného syra a na záver zapiekla,super jednoduché a dobré jedlo.

Maris,kapustu miluju a když se přidá maso,no mňam:-p:-p:-p,dávám bodík a do oblíbených:-D:-D

Vašku, díky moc, mailem není třeba, dej to " do placu" pro všechny;-):-))

Marsi Napíšu v pondělí 2.nebo 3.března. Na tuty. Jestli chceš , tak ho pošlu i mailem.Ahoj.

Václave, není za co se omlouvat:-) Já vím, že v tomto případě název prejt je trochu zavádějící a s masovým nemá nic společného. Jsou to vlastě kapustové karbanátky upečené v troubě.;-) Ale - když jsi tak hezky začal,:-D mohl bys přidat receptík na Tvůj prejt z čerstvého zelí ? Určitě by zajímal hodně lidí, nejen mě ;-):-*

Já jako budějčák a tím i vesničan mám prejt moc rád a jsem domejšlivej, že ho umím dělat dobře jako Baloun ze Švejka.Marsi neber to jako remcání, ale u nás se taky dělá takovýto podobný prejt, i z čerstvého zelí , ale dává se do něho vše jako do pravého prejtu. To znamená , že mimo jiné nesmí chybět nové koření. (My dáváme i další jiné-to už není nutné¨)Když to dobře uděláme tak se to opravdu moc a moc podobá a chutná jako pravý prejt.Promiň.

tak tuto variantu rozhodne vyskusam.....

byl dobrý, příště to prubnu s mletým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kapusta recepty, kapusta recept, kapustove zeli, prejt recept, kapustový nákyp jednoduchý, kelové zelí, kapustová sekaná, kapustový prtejt, recepty z kapusty, zeleninový prejt, kapustové karbanátky v troubě, kapustová jídla, zeleninová sekaná, kapustový koláč, kapustovy, kapustove recepty, kapustový prejt s mletým masem, masový prejt, kapustový nákyp s mletým masem, recepty s kapustou

Suroviny:
kapusta, vejce, strouhanka, slanina anglická, česnek, vývar zeleninový, majoránka, sůl, pepř mletý, olej, máslo

Přidat fotografie receptu