Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory nastrouháme na jemno. Krok 2: Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto. Krok 3: Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu naházíme halušky skrz speciální síto (voda musí vřít!!!) Krok 4: Necháme povařit a když budou halušky hotové tak je slijeme. Krok 5: Opečeme slaninu nakrájenou nadrobno a omastek ze slaniny nalijeme do halušek. Krok 6: Přidáme brynzu a promícháme a dosolíme dle chuti.

Zveřejněno 30. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJDZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJDZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Máme je rádi...přidávám foto:-)

No, snad toto nebude bráno jako znesvěcení národního pokrmu, ale stalo se :-)
V samém závěru škvaření slaniny jsem na pár okamžiků do tuku přihodil hrst loupaných buráků, alias arašíd
Výsledná krmě pak byla eňo ňuňo :yes: ;-)

Marti, taky na ně došlo. Dovolím si přidat ti foto;-) a plusík. Nějak nedopatřením jsem zapoměla:-))

Janka ďakujem:-D:-D
Dášenka, bez vajca a z polohrubej múky.;-) Od vajíčka sú dosť pevné. Pozri na môj recept http://www.toprecepty.cz/recept/1882-halusky-s-tva... . Urobíš rovnako, len pridáš namiesto tvarohu rozdrobenú bryndzu a poleješ rozpraženou slaninou. Môžeš preliať aj trochou kyslej smotany. Ak teda máš chuť sa naň pozrieť:-D:-D

Dášo, tady na halušky asi nejlepší tejaja, ale každý má jinou chuť, je to asi krajem, co já vím. Tak buď si zadej do vyhledavače halušky a vyjede ti dost receptů, ze kterých si určitě vybereš anebo třeba zkus tady tyhlehttp://www.toprecepty.cz/recept/3030-halusky-s-hla.... Někde se vajíčko dává, někde ne;-)

dáša ---- medasa@seznam.cz 19. 5. 2009 16:51
no,tak to vám teda děkuji,jak je mám teda udělat???s vejcem?nebo bez??jedla jsem je před 5 lety a strašně mi chutnaly.Zítra je chci uvařit,brynzu už mám!ted jsem z toho jelen,chci je mít ,tak jak je znášaám,jak to mám udělat???prosím dobrou duši o radu.díky Dáša Jičín;-(

pipre, v reštaurácii nejde ani tak o zvyk ako o šetrenie;-):-D Inak halušky robím vždy z polohrubej múky a bez vajíčka. Z hladkej sú príliš mäkké, z hrubej príliš tvrdé. Ale je to vec zvyku, kto má aké radšej:-D

Já také dělám halušky jen z brambor a hl. mouky, ale viděla jsem pořad v televizi, kdy tam někdo přidával vejce a uváděl to jako recept ze Slovenska. Já to zkusila, ale halušky byly tužší. Poprvé vidím, že se dají dělat i z hrubé mouky. Vyzkouším. Na Slovensku v restauraci jsem jedla vynikající halušky, ale brynza byla dost řídká, podle číšníka trochu ředěná šlehačkou. Takže co kraj,to jiný zvyk. Bodík dávám :-)

Ercicka, k haluškám do vařící vody přilíváte vodu studenou nebo horkou?

no tak my robievame halusky bez vajca (zemiaky+muka)! to vajce uplne zmeni chut.... vajcia ale davame do nokrli (muka+vajcia+voda alebo mlieko)... a varime ich tak, za najprv sa voda speni, premiesam, dolejem trochu vody a vyberam az pri druhom zovreti :yes:

Ano, halušky jsou nenahraditelná dobrůtka, já je můžu vždy a všude:-p. To vejce-nevejce ap. to je opravdu zvyk toho či onoho kraje. Je to jako s jinými jídly, které se i jinak jmenují a je to totéž, třeba cmunda,bramborák,toč,báč...a co já vím ještě, ovšem halušky jsou všude halušky, byť se malinko rozchází v ingredienci.;-):-D

Semy, k haluškám musíš mať silný citový vzťah;-):-D:-D Je to niečo, čo sa nedá nahradiť, a je jedno či s tvarohom, hlávkovou alebo kyslou kapustou, bryndzou...predáva sa to u nás už mnoho generácií a je to bomba:yes::yes::yes:

Já mám k haluškám skoro citový vztah...učila mě je dělat moje tchýně když se dozvěděla že se budeme brát s jejím synem...:-)...;-)

lenka má pravdu, vajíčko sa do halušiek, teda ozaj halušiek ( strapačiek ), nie nokov, nedáva a halušky netreba povariť, akonáhle vyplávu na povrch, treba ich scediť, sú hotové:-S

Jasně, Martino, moje děcka se po nich dodnes mohou umlátit a už jsou oba dospělí a je jim úplně šuma-fuk, jestli jsou v nich brambory, nebo vajíčko. Halušky rozhodně mohou jíst ke všemu, snad i ke špenátu:-)):-D

Tématické fráze:
halušky z mouky, bramborové halušky s brynzou, halušky s brynzou recept, nejlepší halušky, halušky bez brambor, recepty s bryndzou, bramborové halušky recept, halušky z hrubé mouky, halušky recept bez brambor, jak udelat halusky, halušky recept, halusky s brindzou, jak se delaji halusky, bryndza recepty, bryndzové halušky recept, halusky s brynzou, halusky z mouky recept, recept na halušky bez brambor, halušky, recept na halusky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, voda, slanina, brynza

Přidat fotografie receptu