Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč milující manželky

Koláč s bohatou jablečnou náplní se velmi podobá štrúdlu, je však rychlejší na přípravu. Množství použitých jablek volíme podle rodinných zvyklostí, náplň můžeme vylepšit přidáním vanilkového pudinku nebo rozinek.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 755 kJ /
4 483 kcal
Bílkoviny63,94 g
Tuky185,07 g
Vláknina43,20 g
Cholesterol 774 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy618,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody). Množství jablek je orientační, můžeme přizpůsobit podle toho, jak máme rádi. Krok 2: Ze všech surovin zpracujeme těsto, mléko přidáváme postupně, aby bylo možné těsto hezky vyválet. Krok 3: Těsto necháme chvíli odpočinout v lednici. Pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme zvlášť. Krok 4: Na vymazaný a vysypaný plech položíme jednu polovinu těsta, rozetřeme vychladlá jablka a zakryjeme druhou polovinou těsta.
Posypeme krystalovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme do zlatova.

TIP: Top 7: Oblíbené jablečné moučníky

Zveřejněno 30. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč milující manželky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč milující manželky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

hela22:
Proč odfláknutý?
No, když si přečtete komentáře, tak si částečně odpovíte sama:-)
1. Těsto dělat RYCHLE z chladných surovin
2. Nechat těsto v chladu odpočinout
3. Plech není potřeba vysypávat
4. Péci minimálně při 175°C
...a jak se pláty přenášejí, to už bych nechal na zručnosti toho kterého kuchtíka;-)
***
nasákavost u takového malého množství těsta neřeším, ale diskutovat o tom nehodlám;-)

Těsto je opravdu moc dobré,když mi jde těžko vyválet tak ho prostě na pečící papír na plech nastrohám a pak lehce umačkám.Je to snadné a rychlé a nahoru také nastrouhám.Chuť je stejná a bez pracného válení :-)

casino:
Proč odfláknutý, vše je pro chytré kuchtíky srozumitelné. Množství mléka podle nasákavosti mouky
a vláčnosti těsta ! He?
,

Zobrazit starší odpověď

Dnes sem pekla. Výýýýborný moc nám chutná. Akorád práce s tím těstem mi moc nešla, ale poprala sem se s tím. Nakonec vyhrála potrav. folie a bylo :D .:-D:-D:-D . Určitě založím a upeču znovu. Fotku sem nestihla, hned sem si musela ukrojit :-8:-8:-8. Dííky za super recept :yes::yes::yes::yes:;-)

Terezko, peču na 170°C horkovzduchem dokud koláč lehce nezrůžoví. Tak peču všechna těsta kypřená prdopečem. Kynutá na 200°C.

Tento koláč peču taky z půl kg mouky. Někdo se tu ptal, proč se těsto trhá. Musí se nechat alespoň půl hodiny odpočinout. Zkrátka udělám si těsto, potom oloupu a nastrouhám nahrubo jablka a teprve začnu dělat samotný koláč. S těstem se pak mnohem lépe pracuje a není třeba ani žádná fólie.

Pejli: Ha!!! Tys mne předběhla!!:-O Taky přidávám foto!!:-D. Paráááda Martino!! Naše babina má dnes 92 let a tak jsme vybrali tvůj moučník už proto, že má strašně ráda jablka :-). Jednoduché a skvělé. Děkuji:-)

Již podruhé pečený, oblíbený koláč. Přidala jsem foto ;-)

Chtěla bych se zaptat, jak dlouho, alespoň přibližně, mám koláč péct a na kolik stupňů. Je mi 13 a s pečením nemám moc veliké zkušenosti :-p .Tento recept mi příjde lehký a tak ho chci zkusit

pepe: Musíš si dať potravinovú fóliu alebo mikrotén na dosku, trochu ho pomúčiť, dať cesto, pomúčiť, znova fóliu a vyvaľkať. Jednu fóliu odstrániš, preklopíš na plech a máš to. Bóže, co nejde, jak nejde? :o)

může mi někdo jak tohle těsto vyválet? to je nejspíš nemožné ne? furt se to trhá a lepí.. těsto zkončilo v koši.:-/

Posilam bodik :yes:, pecu tenhle kolac, je vyborny. Davam tam take maliny, ostruziny nebo boruvky a je to skvele. Jen nahoru nesypu cukr. Rozhodne to nevadi a moje dcera ho ma mooooc rada. :-p

Výborné,teď jsem to dopekla!:yes:

Moc chválím Váš receptík. Včera jsem buchtu pekla a dnes si na ní pochutnáváme...je výborná, moc doporučuji. :-p

Ešte som zabudla povedať, že jablká nedusím, ale strúham na hrubšie rezance alebo plátky priamo na cesto. Netreba dusiť, počas pečenia sa krásne rozpečú.

Pečieme tento koláč veľmi dávno, ešte babička ho piekla, a je skutočne veľmi jednoduchý, ale výborný. Nedávame ale sódu bicarbónu, ale prášok do pečiva. Posypujeme práškovým cukrom. Teraz ho pečiem často, jabĺk je strašne veľa. A prikladám fotečku od nás:-p:-D:yes:

Tématické fráze:
jablkový koláč, koláč z jablek, výborný jablkový koláč, jablkove kolače, jablecny kolac, koláč s jablky, výborný jablečný koláč, koláče z jablek, jednoduchý jablečný koláč, jablkový koláč se skořicí, koláč jablkový, jablkoví koláč, jablkovy kolac recept, koláč jablka, pudinkovy kolac s jablky, recepty jablkovy kolac, jednoduchý jablkový koláč, recept na jablkový koláč, kynutý jablečný koláč, kolac z jablek a pudinku

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, vejce, soda jedlá, sůl, mléko, jablko, skořice, cukr krystal

Přidat fotografie receptu