Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenková buchta se švestkami

Se švestkami se dá v kuchyni kouzlit, ale klasika nikdy neomrzí. Upečte si s námi tradiční český koláč, ve kterém nesmí chybět máslová drobenka a skořice. Tento hrníčkový recept se řadí k těm, které nikdy nezklamou očekávání všech členů rodiny.

Hodnocení receptu je 4,8 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 706 kJ /
3 993 kcal
Bílkoviny76,74 g
Tuky126,37 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 852 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy629,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Polohrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr krupice, máslo a vše prsty propracujeme do drobenky. Krok 3: Jeden hrnek této směsi (drobenky) odebereme a dáme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a promícháme. Krok 4: Připravené těsto nalijeme na plech, poklademe vypeckovanými švestkami (nebo jiným ovocem), posypeme skořicí, cukrem a vanilkovým cukrem. Krok 5: Nakonec povrch posypeme hrnkem odebrané drobenky a moučník pečeme cca 20-25 minut v troubě rozehřáté na 160 °C (podle druhu trouby).

TIP: Jak využít švestky v kuchyni

Zveřejněno 28. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenková buchta se švestkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/220v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenková buchta se švestkami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/220v

Marie

Komentáře (26)

Pekla jsem s borůvkama a musím říct, že opravdu skvělá rychlovka, mnam :-D<3:-K.
Přidala jsem fotečky:-)

Výborná. I ze špaldové celozrnné mouky se pěkně upekla.

Dnes jsem dělala už poněkolikáté, manžel si ho nemůže vynachválit, navíc teď v těch teplých dnech je to úžasná rychlovka.

Skvělá buchta. Povedla se na výbornou <3 Určitě ji nedělám naposledy.

Dělala jsem třešňovou a je výborná. Recept ukládám a příště bude zase..

udělala jsem a je výtečná, díky za recept. jemnoučká moc dobrá :-8:-8:-8

Úžasně rychlá,vláčná a chuťově výborná buchta, která se nikdy neomrzí.

Pro mě ideální buchta :) Raději peču bůček než buchty a tuhle zvládám i já a je skvělá!:yes:

Já tu buchtu dělala z bezlepkové mouky, protože obyčejnou nemůžu a je vynikající, mňamka :-K

Buchta super taky jí dělám ,ale divím se takovejm kuchtám ,že nevědí co je osminka a čtvrtka másla . To jsem věděl už jako kluk. A dokonce naše stará babička = prababička říkala osmička másla. Uměla ještě počítat na žejdlíky= 0,48 litrů ,libry = 512 gramů a loty = 16 gramů. Ale to už by tu byl hotovej blázinec. :-D

Nejlepší :yes: Pěkné, jednoduché a hlavně chutné :-p Dělávám, když se mi s ničím nechce moc patlat :-D

1974andrea: no, to je už spíše archaická jednotka.. tak se to dřív měřívalo;-) je lepší psát množství v gramech, to každopádně;-) takto to opravdu může býti matoucí;-)

1974andrea:trochu je to zavádzajúce, ja som tento údaj - osminka masla - nikdy nemala rada...

rebeka:Tak to bych teda taky nevěděla, že se to udává z kila:-//.

spagetka::-D:-D:-D:-D

Blanka: to asi ne.. máslo se myslí kilo.. takže 1/8 je opravdu 125 g, půlka másla je 500 g, čtvrtka je pak 250 g ;-):-)

Blanka: Nemáš pravdu, váha se udává vždy z 1 kg - 1000 g másla - tedy půlka - 500 g, čtrvtka - 250 g a osmina - 125 gr.;-);-)

neprihlasena:

To máslo v receptu musí být udané špatně-1/8 másla není 125gr.Půlka másla je 125gr.

Taky jsem včera pekla tuhle buchtu s borůvkami. Já ji nazývám buchta "pro líné hospodyně", všechno se jen smíchá, nic nekyne, je to raz dva a výsledek je skvělý. Místo mléka dávám někdy jogurt - množství toho ani onoho neodměřuji, prostě aby z toho bylo těsto, které moc neteče. :yes:

Celkem dobré. My tomu říkáme táč.:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-)):-)):-)):-)):-))

presne takhle dela mama, je super rychly a moc dobry:yes:

neprihlasena: 125 g ;-)

neprihlasena 28. 7. 2012 19:31
Kolik je prosím 1/8 másla? děkuji

Janičko, moc děkuji.:-K

:yes::yes::yes::-p

Věruško, právě tuto buchetku jsem dnes pekla s borůvkami, rychlá, moc dobrá, proto hned posílám bodík :-p:-);-):yes::-K

Tématické fráze:
buchta se švestkami, drobenková buchta, rychlá buchta se švestkami, táč se švestkami, kynutá buchta se švestkami, kynuté švestkové buchty na plech, tvarohová buchta se svestkami, hrnková buchta se švestkami, drobenkova buchta na plech, buchta se švestkama, buchta se švestkama, buchta ze svestkami, kolik je 1/8 másla, hrnkova buchta se švestkama, buchta s tvarohem a švestkami, kynutá švestková buchta s drobenkou, hrnková drobenková buchta, drobenková buchta s ovocem, kynuté buchty se švestkami, recept buchta se švestkami

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, mléko, vejce, kypřící prášek, skořice mletá, cukr vanilkový, cukr krupice, švestky, mouka hrubá, tuk

Přidat fotografie receptu

TopRecepty.cz

Aj, něco se připálilo a teď to nefunguje… (chyba 500)

Omlouváme se. Při zpracování požadavku nastala chyba a tato stránka nemůže být zobrazena.
Prosíme opakujte požadavek nebo zkuste stránku zobrazit to později.

Přejít na hlavní stránku