Maminčiny medové řezy
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou a počkejte jeden až dva dny, až se odleží.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 181 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,51 g |
Tuky | 297,27 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 1 149,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Na vál nebo pracovní desku prosejeme mouku a do ní vmícháme 1 lžičku jedlé sody.
Krok 3: V kastrolku pozvolna, nejlépe ve vodní lázni, pomalu rozpustíme máslo, med, cukr, vanilkový cukr a 2 vajíčka, vše prohříváme, až se spojí.
Krok 4: Tuto teplou směs nalijeme do mouky a zpracujeme v bochánek. Aby těsto netuhlo, dáme do kastrolu teplou vodu, otočíme poklici, na ni dáme dřevěné prkénko a na něj těsto, které rozdělíme na 6 dílů.
Krok 5: Z nich vyválíme pláty, vložíme do předehřáté trouby a upečeme je na pečicím papíru – jde to rychle.
Krok 6: Dále připravíme krém: V kastrolku rozmícháme ve vanilkovém cukru pudink, přilijeme mléko, vše uvaříme do zhoustnutí.
Krok 7: Po odstavení do pudinku zašleháme žloutky a pak už nevaříme. Aby se neudělal škraloup, kaši po chvílích mícháme nebo ji jemně poprášíme moučkovým cukrem a necháme stát do prochladnutí.
Krok 8: Zvlášť ušleháme máslo s cukrem, po částech zašleháváme prochladlou pudinkovou kaši, nakonec ochutíme rumem. Dáme pozor, aby rum nebyl studený, například z ledničky, krém by se mohl srazit.
Krok 9: Začneme plnit. První placku potřeme vrstvou krému, přiklopíme další a na ni dáme slabší vrstvu džemu, opakujeme, až do poslední placky, která zůstane suchá a na ni natřeme citronovou polevu.
Krok 10: Polevu připravíme tak, že do prosátého moučkového cukru nalijeme horké mléko nebo vodu a poté citronovou šťávu. Nejlépe je třít poctivě vařečkou. Poleva musí být hladká a lesklá.
Krok 11: Nejlépe je řezy naplnit jeden den, pak je zatížit nějakým větším tácem a druhý den teprve polévat.
Zveřejněno 29. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
Moje poznámka
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 6 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 6 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 6 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 6 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 6 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 6 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 7 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 7 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 8 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 9 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy recepty,
medové řezy,
medové řezy na plech rychlé,
medové řezy na plech,
maminčinyrecepty.cz,
maminčiny recepty cz,
maminčiny recepty,
maminčiny řezy,
recept na medové řezy,
medové řezy recept,
rychlé medové řezy,
medové řezy s čokoládou,
maminčiny recepty.cz,
recept medove rezy,
medové řezy s čokoládovou polevou,
recepty medové řezy,
medovníkové řezy,
maminčiny,
medova poleva,
maminčinyrecepty
Suroviny:
mouka hladká,
med,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová
Komentáře (33)