Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olihně s rukolou, rajčatovou salsou a špenátovými brambory

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika09 Veronika09

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie466 kJ /
111 kcal
Bílkoviny3,57 g
Tuky0,53 g
Vláknina7,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salsa: Dáme vařit rajčata, tak na 10 minut od doby varu. Krok 2: Poté je oloupeme a nakrájíme na kostky. Krok 3: Dáme na pánev spolu s trochou olivového oleje a přidáme 1 velkou lžíci sójové omáčky a špetku soli. Necháme povařit 10-15 minut. Krok 4: Olihně omyjeme a pokud nejsou vyčištěné vykucháme aby vevnitř nezbylo nic. Krok 5: Nesolíme ani nepepříme a na olivovém oleji orestujeme ze všech stran deset minut (ne dlouho, byly by tuhé). Krok 6: Brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do měkka. Krok 7: Špenát spaříme vřící vodou a déme na pánev spolu s na jemno nakrájeným česnekem. Krok 8: Restujeme pět minut a přidáme s máslem k bramborám a pořádně promícháme. Krok 9: Na závěr si připravíme dip. Krok 10: Nasekáme na jemno petržel a česnek a promícháme s olivovým olejem a dvěma špetkami soli. Krok 11: Na talíř dáme salsu, na něj rukolu, na to olihně a potřeme je dipem. Krok 12: Servírujeme se špenátovým bramborem.

Zveřejněno 1. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olihně s rukolou, rajčatovou salsou a špenátovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8g9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olihně s rukolou, rajčatovou salsou a špenátovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8g9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Výborné! Zkoušela jsem poprvé, jen místo brambor jsem udělala opražený toastový chléb.

No jo, musí se dělat zprudka a krátce.

Olihně jsem několikrát připravovala, až asi na třetí pokus se mi podařilo chytit dobu, jakou se mají připravovat. Jinak je to žvýkačka;-)

V makru prodávají čerstvé..

Olihně jsem nikdy nejedla,pokusím se sehnat, ty špenátové brambory jsou výborné.:-p:yes:

Tématické fráze:
olihně priprava, oliheň, oliheň obecná, oliheň obecná recepty, oliheň recept, oliheň příprava, oliheň recepty, olihen na grilu, recept na olihen, příprava olihně, co je oliheň, recepty oliheň, olyhne, oliheň obecná recept, recept oliheň, jak vařit olihně, olihen velka recept, příprava olihní, olyhne recept, jak dlouho se vaří olihne

Suroviny:
chapadla z olihní, česnek, rukola, rajče, sůl, pepř, olej olivový, petržel, špenát čerstvý, omáčka sojová, brambory, máslo

Přidat fotografie receptu