Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbařův sen

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 404 kJ /
1 291 kcal
Bílkoviny121,83 g
Tuky71,21 g
Vláknina24,73 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 321 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy30,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, zakápneme olejem a dáme odležet. Krok 2: Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Co se vejde hříbků, zabalíme do masa a upevníme párátky. Krok 4: Na sádle zlehka orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 5: Přisypeme zbytek nachystaných hříbků, kmín, podlejeme částí vývaru a dusíme pod poklicí. Krok 6: Dusíme, podléváme a otáčíme maso, dokud nemáme maso měkké. Krok 7: Maso dáme stranou a zbytek zahustíme jíškou připravenou z mouky a sádla. Krok 8: Dobře provaříme, odstavíme a vmícháme smetanu. Krok 9: Maso vrátíme do omáčky, aby bylo teplé.

Zveřejněno 1. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbařův sen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXnl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbařův sen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXnl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

tak toto je i můj sen:yes::-D

spagetka:
Děkuji:-K:-K

Na žádost autorky receptu:-!:-! jsem smázla všechny komentíky týkající se Jenny, muchomůrek zelených i komentíků na toto navazující. Opravdu se z toho stal nepřehledný "guláš" a netýkalo se to už receptu. Pokud někdo chce v debatě pokračovat, udělejte na diskuzi fórum o tomto, tam diskutujte.;-);-);-)

:-ONofri,napsáno už bylo vše;-)mě nezbývá nic jiného než v tichosti závidět a pomyslně mlsat:-8:-))Mňam:-p+:yes::-K

+13:yes: Tak to jóóó, jen kde vzít ty hříbky???:-p

Svetlana: jo,k dyž mi manžílek poprvé přinesl tu fialovou, tak jsem letěla do atlasu :-D:-D:-D, to už je hodně dávno, hlavně mě naštve, když vidím v lese ty zelené a fialové holubinky rozkopané :no::no:
Svetluš a znáš a sbíráš ryzce černohlávka? Já se teď dověděla, že ho u nás je v Jizerkách plno, že se urodil.Muž mi teda řekl, že ho nesbírá, ale že ho vyzkoušíme. Soused přinesl nádherně barevnou zavařenou směs i s touhle houbou ;-);-)
Nofrona: promiň, že se tu pod receptem tak rozkecávám, když tak to smažu :-8:-8

Já teda sbírám a vařím jen hříbky, lišky, babky a bedly. Žampiony jen kupované. Mám k tomu dobrý důvod.;-)

Když mi bylo sedm let, přinesla nám stará Matušková (sousedka, asi to myslela dobře) plný košík "masáků", ať si je usmažíme. Byla to závojenka olovnatá...první začali zvracet bratři mojí maminky, kterým bylo kolem dvaceti, potom máma, všichni rychle pili mléko, do mě a ségry, tehdy tříleté (!) ho také lili, pak nás jiný soused vezl do písecké nemocnice, následoval výplach žaludku a hospitalizace. Psala o tom i Jihočeská pravda a babičku, která houby jen smažila a házela na stůl, nazvali "babička-travička" (ačkoli to měla být spíš stará Matušková). Přežili jsme všichni, ale dáváme si sakra pozor.

špagi, dovolím si tvrdit, že houby znám...znám-přiměřeně...holubinky jsou vynikající houby a sbírám je...stane se, že lidi čučí na fialové a zelené houby v košíku s úděsem v očích "vy TOTO jíte?"...jo, jíme...ale je fakt, že když si nejsem na 150% jistá že to, co mám v košíku je to, za co to považuju, tak buď to neberu, nebo bez milosti vyhazuju...nebo když jsme se nemohli s manželem shodnout na houbě, tak bez milosti letěla...tak opravdu doufám, že Jenny jen blbne...

O tom se mi může opravdu jen zatím zdát:-)), takže název je perfektní a Ty máš Markétko bodíka:-K;-):yes:

Super nápad ;-);-);-)

Díky:-K
Nevěděla jsem jak to pojmenovat a při tom jak každý druhý tu píše, že nerostou, tak sen je celkem trefné;-):-D:-D

A bylo to vážně dobré, synek odcházel od stolu a jen poznamenal, dnes ses vyznamenala:-D:-D, hmm a co jindy:-S, no nechám to:-D:-D

Krásný pokrm!! :-K

Tak to je opravdu krásný houbařský sen:-p:-p:yes:taky bych snila,ale zatím není možnost;-):yes:

senky:tssssssss:-//:-S:-D:-D:-D:yes:

mlsoun: že ne:-O:-?:-D

;-( ach jo,je to opravdu krásný sen.o houbách si můžu
akorát nechat zdát,nerostou

Tématické fráze:
závojenka olovnatá, sen o houbach, závojenka olovnatá fotografie, muchomůrka olovnatá, hřib závojenka olovnatá, zavojenka olovnata hřib, houbařův řízek, zavařené ryzce, letní sen ecept, houbařův řízek recept, ťop hřiby rusava, závojenky olovnatá, houby závojenka olovnatá, sny o houbách, závojenka olovnatá fotka, fotka závojenka olovnatá, dort kosik s houbami, závojenka ryba, závojenka olovnata fotky, - závojenka olovnatá

Suroviny:
kýta vepřová, houba hřib, vývar, smetana zakysaná, sádlo, cibule, kmín drcený, česnek, pepř, sůl, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu