Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 176 kJ /
998 kcal
Bílkoviny103,47 g
Tuky21,31 g
Vláknina2,59 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy45,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí. Krok 2: Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo. Krok 3: Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku. Krok 4: Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.

Zveřejněno 4. 8. 2012

Poznámka autora jan.alois

Psáno Magdalenou Dobromilou Rettigovou léta páně 1836 v Litomyšli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBM1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBM1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vaclav Fronek:Václave nepatřilo to někomu jinému. Třeba Andulce a co tedy vařila dobrého.

Andulko. Je to dobrůdka. +bodík 9 . A užje těch omáček DOST . Co má chudák Vašek vymejšlet k obědu. ???

Já Vás Dívky nemít ta mám skoro všechny recepty bez fotek. Když já si vzpomenu až to je sežrané. V zápalu boje na to zapomenu.

Honzíku na této príma dobrůtce zajímavé a nevšední chuti jsme si opravdu pochutnali:-p a já posílám+8 bodík:yes:fotky:-)a poděkování:-K
Jsem sice zvyklá vařit v papiňáku pod tlakem,ale když je to receptík Paní Kuchařky Rettigové,tak to bylo pod obyčejnou poklicí;-):-))Jako přílohu jsem zvolila chlebové bramborákyhttp://www.toprecepty.cz/recept/4429-bramboraky-ze...a druhá polovina,která ještě zbyla bude s těstovinama:-)

lomačka 5. 8. 2012 11:33
Někde sem četla, že ona vařit neuměla ,má to prý jen pozbíraný od lidí :-)

Krásný receptík;-):-pstojí to za vyzkoušení;-):yes:

Od Magdaleny jsem dělala snad jednou kuře s bramborovými lupínky. Moc nám chutnalo a taky mám ráda starší recepty. Proto..:yes::yes::yes:

Drobek:Od Tebe Milošku chvála potěší.

Drobek:Od Tebe Milošku chvála potěší.

Krásné, miluju tyhle stařičké recepty.:-))

Tématické fráze:
retigová, magdalena retigová, recepty magdaleny retigové, vepřové na pivě, retigová recepty, recepty retigova, retigová kuchařka, recepty magdaleny rettigové, kuchařka retigová, magdalena retigová recepty, sekanina dobromily rettigové, retigová kuchařka recepty, dobromila retigova kucharka, recepty dobromily rettigové, recepty podle retigové, dobromila rettigová recepty, vařené vepřové maso, dobromila rettigová, recepty retigové, magdalena rettigová recepty

Suroviny:
plec vepřová, česnek, pivo světlé, chléb, sůl, kmín drcený, květ muškátový, kůra citronová

Přidat fotografie receptu