Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 176 kJ / 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,47 g |
| Tuky | 21,31 g |
| Vláknina | 2,59 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 283 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 45,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí.
Krok 2: Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo.
Krok 3: Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku.
Krok 4: Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Moje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 5 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Tématické fráze:
retigová,
magdalena retigová,
recepty magdaleny retigové,
vepřové na pivě,
retigová recepty,
recepty retigova,
retigová kuchařka,
recepty magdaleny rettigové,
kuchařka retigová,
magdalena retigová recepty,
sekanina dobromily rettigové,
retigová kuchařka recepty,
dobromila retigova kucharka,
recepty dobromily rettigové,
recepty podle retigové,
dobromila rettigová recepty,
vařené vepřové maso,
dobromila rettigová,
recepty retigové,
magdalena rettigová recepty
Suroviny:
plec vepřová,
česnek,
pivo světlé,
chléb,
sůl,
kmín drcený,
květ muškátový,
kůra citronová
Komentáře (11)
Jsem sice zvyklá vařit v papiňáku pod tlakem,ale když je to receptík Paní Kuchařky Rettigové,tak to bylo pod obyčejnou poklicí