Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roastbeef

Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 210 kJ /
1 484 kcal
Bílkoviny213,90 g
Tuky67,70 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 730 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy4,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den před přípravou očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do mrazícího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice. Krok 2: Zhruba 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120 °C. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Krok 4: Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45-50 min. Krok 5: Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

TIP: Jak se dělí hovězí maso

Zveřejněno 4. 8. 2012

Poznámka autorky senky

Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase.

Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roastbeef

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6N3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roastbeef

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6N3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (63)

Povedl se,byl vynikající 👍

I když nikdo neodpověděl na předchozí dotaz, tak se roastbeff povedl. Nakládala jsem dva dny před pečením do portského vína (40 let staré) , hrubozrnné hořčice, oleje, pepře a soli.

Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.

Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.

Recept doporučuji.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda maso v troubě pečete přiklopené či odkryté. Asi hloupý dotaz, ale nepochopila jsem to z receptu. Děkuji

Ondra632: Jestli byla s majonézou, tak zkuste tuto : https://www.toprecepty.cz/recept/13336-sendvic-s-k...

Dobrý den, loni jsem dělal a byl vynikající. Jen jsem si nezapamatoval recept na studenou kari omáčku jako přílohu a odkaz již nefunguje. Nešel by, prosím, znovu vložit. Předem moc děkuji

Marie Svarcova: zcela neomylně jsi vytáhla podle mne nejlepší recept který na TOPkách je.....a pobavil mne komentář Maris v diskuzi, že kolikrát skončila na roštěnkách s rýží:-D to znám z pokusů o minutkovou přípravu roštěnek:-D...jít do toho bez teploměru je :yes::yes::yes:

:yes::yes:<3:-K

p.ivo: díky, to mně těší;-) a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefem:-D:-D no jo, ale v práci jaksi nemamo:-p:-)):-))

Ahoj,
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté :-) Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo :-)
Děkuji za super recept.

kotato: neberu to jako kritiku:-K, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenost;-) Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionála;-):-) a vyšlo to:-)

Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..

je to dobrota :-p dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňam:-*

Máca:Ahoj:-K pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhadem;-) odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkem:-);-)aby zbytečně nevlhlo
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel;-):-8

:-KSenky tak to je náhera:yes::yes::yes:
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků:-K

Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !:-D;-)

polykám polykám už nepolykám,ale nechutně slintám:yes::-D miluji roastbeef, ale ty máš štěstí na to kvalitní masíčko a za více než velmi slušnou cenu- no o tom se nám může jenom zdát, škoda:-D:yes:

tak ten se teda povedl, úžasné, já rostbíf miluju:-p:-p:yes::yes::-)):-K

:-p:-p krása:yes::-K

Není co dodat :-p:-p:-p:yes:+

:yes: krása

Senky opravdu mistrovské dílo:-O:-O:-O:-OJeště jsem nikdy nedělala a to už mi nějaký ten rok je:-D:-DZasloužený bodík:yes::yes::yes:

:-Knádhera:yes::yes::yes:

to je úúúúžasné. Nikdy jsem si na tohle netroufla, a to, dle mých strávníků, vařím dobře. Ale tohle je sen..... sbad si někdy troufnu, protože přesně tohle miluju. Mňam.:yes::yes::yes:

Milé dámy:-K a pánové:-K děkuji za kladné ohlasy, moc mě to těší:-8:-8 a budu ráda, když vyzkoušíte a nemyslete, byla ve mně velmi malá dušička a prdelkou jsem cvakala drát strachem, abych maso nemusela pak pomlet nebo něco takového :-D:-D od pánve ani trouby jsem se nehla ani na krok:-D:-D

yanull:Jaňulko, maso mám z místní..tedy z vedlejší dědiny... z BIO farmy, její spolumajitelka je naše pacientka a když poráží vždycky prodávají, objednávky mají půl roku dopředu a dělají tzv balíčky:-)tzn, že do tašky buď po 5 nebo 10 kg připraví od každého druhu masa odpovídající díleček. Ta 10 kg taška mě vyšla
asi na 1300 Kč:-) to jde, že jo:-?:-):-)

:yes::yes:

Tak toto prubnu také, protože mne tvoje foto nadchlo:-):yes::yes:

senky: Senky, úžasné dílo a tak, jak jsi ho ty udělala, to už je vysoká-neli nejvyšší kuchařský UM a každý ho neumí:yes: Já dělám biftečky ap., ale Roastbeef jsem nikdy nedělala a jsem přesvědčená, že takový by nebyl jak máš ty. Dávám 24.bod:yes:

Tak to je krása:-O Smekám:yes: Na to jsem nenašla odvahu a ani nenajdu.:-S Byla by škoda pokazit tak drahé maso, takže se budu dál koukat mlsně na krásné obrázky a tiše závidět;-):yes:

:yes: parada , a jasne ze bod odo mna :-p

Luxusní záležitost:-O;-):-p:-pkrásné masénko,jen koukám s otevřenou pusou :-O:-Omoc se ti to Senky povedlo;-):yes:

Krááásná práce :-p:yes:

Jani, tak toto je krásný "majstrštyk", docela mě láká se o něj pokusit, ale zatím se pouze budu kochat a sbírat na něj odvahu. Ještě si dovolím otázku, zda máš kámoše řezníka a nebo jsi maso běžně koupila? Myslím si, že na dané surovině tu záleží opravdu hodně :-p:-):yes::-K +15 :yes:
Jóó a myslím si, že "skorosnacha" se po tomto menu už z vaší rodiny nehne ani heverem ;-):-):-D

Co dodat - ... bůh existuje ;-);-);-) Luxusní dobrota a důkaz toho, jak hovězí maso je ve všech směrech dokonalá surovina:yes:

:yes:Klobouk dolů, nad tou krásou!Měla by obavy něco takového vyzkoušet:-*,na fotce to vypadá moc dobře!:yes:Jen se divím,že čtu tak dlouhé komentáře s chválou a uděleno je tak málo bodů,hned jeden přidávám:yes:+14

Jani, si dobrá:yes: ja sa o toto nikdy ani nepokúsim - nemám odvahu...dokonca nerobím ani obyč. steaky!

senky:-), to je nádhera. Já roastbeef miluju a z vlastní zkušenosti vím, že to není jen tak, ho dobře připravit. Kolikrát to jistily roštěnky s rýží:-)). Posílám Ti velký bod a tiše závidím;-):-8:yes::yes:

Luxusní tiše závidím tvým strávníkům:yes::yes::-D:-D+10

:yes::-Ktaky jsem přidala bod,ale patřím k těm kuch. srabům,tak jen platonicky :-*:-K:-K:-K

Jana Remkova:umíš a ani o tom nevíš:-8:-) uvidíš:-K

WAW!! To je něco, co nikdy nebudu umět;-):yes::yes:

Drobek:díky :-K je to blbuvzdorné, zvládla jsem to:-D:-D:-D

chocolate::-D:-D:-D portského je ještě jedna butylka, jeden balíček 100% BIO masíčka se taky najde a ve vinotéce Tarapaca;-) klidně přijeďte obě:-D:-D:-D třeba se najde i nějaký chlap:-8:-D:-D

chocolate: nebooj.. to přijde... celé houfy;-):-8:-D:yes::yes:

rebeka:Bohužel jen dvě dcery a smrdutého tchořáka;-(.

chocolate::-D:-D:-D ještě lepšííí:-D:-D:yes::yes: holka, ty jsi chytrá.. ty musíš mít chlapů:-8:-8:-D:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
rosbeef, rosbeef jak na nej, rosbeef recept, anglický roastbeef pohlreich, anglický roastbeef, anglický roastbeef recept, rostbif podle pohlreicha, roastbeef podle pohlreicha, recept na anglický rostbíf, roastbeef pohlreich, rostbeef podle pohlreicha, hovezi roastbeef, rosbief, roustbeef, roastbeef recept pohlreich, anglický rosbeef, rozbeaf, rozbeef, anglický rostbíf podle pohlreicha, rostbif

Suroviny:
roštěnec nízký, víno portské, olej olivový, tymián čerstvý, hořčice hrubozrnná, sůl mořská, pepř mletý

Přidat fotografie receptu