Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásová kolečka k vínku nebo pivku

Chystáte posezení s přáteli a hledáte chutný a jednoduchý recept? Doporučujeme vyzkoušet klobásová kolečka, která jsou ideální k vínu či pivu. Toto slané pohoštění máte hotové velmi rychle, zejména pokud si těsto připravíte den předem.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 2 hodiny odležení těsta

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 2 hodiny odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 601 kJ /
3 012 kcal
Bílkoviny54,53 g
Tuky186,56 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 331 mg
Sodík 1,00 g
Sůl3,12 g
Sacharidy273,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme tuk, zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenu nebo fólie a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Krok 2: Po vychlazení jej rozválíme na lehce pomoučněném válu na sílu asi 2-3 mm. Vykrajovátkem tvoříme kolečka a ukládáme je na tukem vymazaný plech. Krok 3: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a na každé kolečko položíme kolečko klobásy. Potřeme ještě navrchu malinko vajíčkem, posypeme kmínem nebo jiným oblíbeným kořením a sýrem. Krok 4: Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dorůžova asi 15 minut.

TIP: Oblíbené recepty na slané pohoštění

Zveřejněno 5. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásová kolečka k vínku nebo pivku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5Dz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásová kolečka k vínku nebo pivku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5Dz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (33)

:yes::yes::yes: Moc dobré a jednoduché..... :-)

Vynikající, když se ohlásí návštěva. Rychlá příprava a k pivku a vínku super záležitost.:yes: Krásně se pracovalo s těstem.

janatka: díky! I za foto :-)

Tak mám napeceno a hlásím poznatky :-) Péct to s 2,5 letym nenechavym a děsně zlobivym dítětem po boku bylo bláznovství, málem jsem u toho zesedivela. Dala jsem tam tu Omegu, když už byla koupená a nastrouhala jsem ji, jak radil pán. S těstem se pracovalo dobře. Nevím, jak má správně chutnat, to listové těsto mi to trochu připomínalo. Ještě mi to připomnělo skvarkove pagacky, které mi pekl děda :-) V těstě mi chuťově chybí sůl, asi nemám dost výrazné klobásy, takže to tam chybí a to jinak solim málo. Péct na 250 stupňů neee, první plech jsem spalila, pak to stáhla na 200 a trvalo to přesně 10 minut. Jak moc to chutná ještě nejsem schopna posoudit, protože mám stále nervy na pochodu z té mojí divoké dcéry. Která je ovšem úplně dokonale po mně, takže si nestezuju, protože je vlastně skvělá :-D Manželovi to chutná, zítra to vezeme na návštěvu. Děkuji za rady :-)

Pallacinka: Já moc děkuji za vyzkoušení. I u mně to byla premiéra :-)

Zobrazit starší odpověď

Takže by se spíš složením hodila Hera?? Já se v těch tucích vůbec nevyznám, buď používám máslo, nebo olej, výjimečně Heru, nebo sádlo, všechno ostatní je pro mě španělská vesnice :-(

Pallacinka: Hera by byla ok :-)

Chystám se péct a mám dotaz. Neměli tuk Stellu, tak mám Omegu, může být? A toho tuku 250 g? Nevím, jak se s tím tukem pracuje, mám ho rozpustit, nebo jenom nechat povolit? Děkuji :-)

Pallacinka: Hmm, Stella je rostlinný tuk a Omega je 100% tuk. Opravdu nevím, snad by to šlo, ale nemám vyzkoušeno. Ale do domácího listového těsta se myslím dává sádlo, takže ani tady by neměl vadit 100% tuk

Zobrazit starší odpověď

alus.s: že jo :-);-)

recept vyzkoušen :yes: kolečka jsou výborná. Část jsem dělala s klobásou, část se sýrem. Jako chuťovka k dlouhému večeru se naprosto hodí ;-) :-p

VĚRA: Nápodobně a děkuji!!:-)

DĚKUJI ZA RECEPT.;-)HNED TO SKUSÍM K PIVKU TO MUSÍ BÝT VYNIKAJICÍ:-K.PŘEJI HEZKÝ DEN...:-*

bystrouska: jéé, díky za fotečky, krásné!!:-)

Byla to dobrůtka ajen se po nich zakouřilo:-D. Kromě fotek dávám i zasloužený bod:yes:

jarka skrobakova:;-)

to vypadá perfektně,:yes::yes::yes::-p

Neodolateľné,paráda :yes::-p

Pěkná chutovka, Jani:yes:

Bahula:má je luxusní a velmi jedlé budou určitě, taky jsou uložené a čekají;-):-):yes:

senky: ale má je pěkné, což :yes::yes:

Takové krásné klobásové bonbonky:yes::yes: byla bych schopná to spráskat sama :-D:-D při nejbližší návštěvě vyzkouším:-K

Vskutku hezká kolečka a jistě chutná:-p:yes:

:-p:-p:-precept si ukládám a vyzkouším.K pivku bych si zobla ráda a hned ,ale za chvíli odjíždím směr Ostrava.:-S:-S

Moc hezká chuťovka:-p+7:yes:Kolečka krásně naskočily:-K

:yes::yes::yes::-p

Tak to věřím, že se zaprášilo:-):yes::yes:

:-p:-p:yes: pro mě i bez vínka a pivka;-)

krásná kolečka:-*:-*:-p škoda, že se nedokulí až ke mě:-(;-(:-8:-D:-D
Jani, ta kysaná smetana.. jakou má mít gramáž:-?.. balení jsou různá;-)

Vanilka: Fakt je to raz dva a určitě je to lepší, než brambůrky, nebo křupky a je toho hodně;-). Ikdyž já netvrdím, že je to dietní!!! Ale jednou za čas a navíc pro návštěvu..;-)

Jani to vypadá dobře a přitom jednoduše, uršitě nachystám na nějakou párty:yes:Bodík už letí:yes:

Tématické fráze:
klobásové kytičky, pecene slane kolecka s klobasou, chuťovky s klobásou, klobasove recepty, rychle recepty k vinku, klobasove kose, slané recepty k vínku, slané pečivo k vinku, klobásové jednohubky, klobasova kolečka z listového těsta, slané kytičky pečené, slané recepty s tukem stella, bramborovo linecka kolečka, klobásová dobrota, kobásová kolečka, slaná kolečka s klobásou, klobásové chuťovky, těna pizu recept, linecka kolecka s klobásou, klobásová kolečka-recept

Suroviny:
mouka hladká, sůl, prášek do pečiva, tuk, smetana zakysaná, klobása, vejce, kmín celý, sýr strouhaný, mouka hladká, tuk

Přidat fotografie receptu