Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s bramborami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 920 kJ /
2 132 kcal
Bílkoviny37,25 g
Tuky127,80 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,00 g
Sacharidy190,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska hrubé asi ½ cm. Krok 2: Do vymasteného pekáča navrstvíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme. Krok 3: Na zemiaky uložíme jemne osolené kuracie stehná, posypeme ich tymiánom a na kocky narezanou slaninou. Krok 4: Pridáme bobkové listy a posypeme hráškom. Krok 5: Navrch rozložíme druhú polovicu zemiakov. Krok 6: Podlejeme cca 2,5 dl vody, zakryjeme a pomaly dusíme v rúre pri teplote cca 180°C asi 1 hod. Krok 7: Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme odkryté.

Zveřejněno 6. 8. 2012

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy "Špalíček receptů - Kuře".

To 10 min odkrytie som pridala naviac, v knihe nie je, kuracie nožičky sa dusia len zakryté, a teda bez pripečenej kôrky. :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk30

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk30

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

chocolate- ta fotka je vážně nebe a dudy a zatím si stojím :-))Moji chlapy by tak dušenou kůži taky nejedli.:-((

chocolate: A predstav si, že ten môj chlap má dusené rád a dá prednosť zelenine pred rezňom. A ver, že je normálny, len trocha rozmýšľa :-D:-D:-D

chocolate::-8:-8 no prááávě:-8 já sice toho svého nutím do zdravé stravy.. aspoň někdy:-8:-D:-D, ale pak jsem si řekla: chceš tam:-? běž tam:-!:-D:-D:-D

rebeka:Však to není špatně, ne?
Co je nezdravého na odhrnutí brambor a dopečení?Troufám si říct, že to dušené by žádný chlap nesnědl.

chocolate: myslíš já:-?:-? moja koža že je gold.. echt gold:-?:-D:-D:-D:-D ale Orionko, to Terezčino je správné.. tak to mělo být.. jakože dušené, bleddé:-8:-D:-D a né nezdravě osmahnuté jako to moje:-//:-8:-D:-D:-D

rebeka:Hned bych si nabídla, neb ty máš kůžičku zlatou;-).
Ta fotka je nebe a dudy:-p.

tejaja: chutilo.. a jak:-p:-p;-):-D:-D:-D:yes:
já vím, že to mělo být v podstatě dušené, ale když ta kůrčička bílá na mě tak smutně koukala a říkala: opeč si mě, Terezce to vadit nebude"...:-8:-8:-8:-D:-D:-D:-D
děkuji za bezva recept;-):-):-K

Koubkova: Správne je pre každého iné :-D:-D:-D Správne by to bolo úplne bez kože :-D:-D:-D

rebeka: Díky Naďka za obrázky :-D:yes::yes::yes: Teší ma, že chutilo :-8

Terezko, bylo to vynikající;-):-p:yes::yes:
v troubě bylo obsazeno, tam se pekla rajčátka od jahůdky:-8:-D, tak jsem to vrzla do pomaláče;-) a super:yes::yes: kombinace koření a voňavého špeku spolu se slaďoučkým hráškem.. hmmm:-8:-8:-p
ale nevydržela jsem tu bledou kůžičku:-8:-D a šupla jsem to pak celé na 5 minutek pod gril;-):-p
moc děkuju, určitě zopakuju:yes:
bodík už jsem dala, tak teď jen obrázky, jestli nevadí;-):-):-K

Rebeka- tak to je ta správná bervyčka:yes:.

Pěkně připravené jídlo, ale kůži bych asi také sundala:-8:yes:

Terezko, moc dobrý recept a abych pravdu řekla, tak já kůrčičku také nemusím, takže mně by takový vzhled vůbec nevadil. Pro mne je podstatné, aby maso bylo chutné a měkké :-):yes::yes:+

Krásný recept:yes::yes: já kůži stejně nerada. Řídím se heslem, kůže je obal a obal se než...nejí:-8:-D:-D

Dovedu si představit tu chuť brambůrků, masíčko mi nevadí, že není upečená kůže, stejně jí nesmím ;-) A kdybych mohla, klidně bych jí snědla takovouto :-p:yes: Ráda recept vyzkouším, myslím, že si rodina pochutná.

Milé dámy;-) Ak je mäso zakryté zemiakmi, asi ťažko môže mať prepečnú kôrku:-D:-D:-D Ale ak by ste najprv urobili, zistili by ste, že to na chuti vôbec neuberá, mäsko je jemné a úžasne chutné. Mimochodom, v mnohých kuchyniach sa koža z kurčaťa dáva dolu, takže o žiadnej kôrke ani nechyrujú. :-D
Robila som presne podľa receptu a veru ani inak v budúcnosti nebudem :-D;-)

Souhlasím s kůrčičkou, tahle by se jíst opravdu nedala :-// jinak by to bylo dobré ;-)

Já bych ty stehna trochu víc propekla;-).

Na můj vkus je to nějak bledé a kůže vařená, soudím dle fota, dala bych delší finiš na křupavou kůrčičku.
Každopádně suroviny jsou skvělé a každý dodělá dle sebe.

To stehno vypadá syrově. Chtělo by to kůrčičku.

vidím to tak na středu:-p:-p:-8;-):-D:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí stehna v troubě s bramborem, kuřecí stehna recepty, kuřecí stehna, kuřecí stehna s bramborem, kuřecí stehna recept, kureci stehna na bramborach, recept na kuřecí stehna, kuřecí stehna v troubě, brambůrky z kuřecích kůžiček, recepty na kuřecí stehna, kuřecí stehna pečená s bramborami, recepty kuřecí stehna, terezčino kuře, kureci stehna s brambory, pečená kuřecí stehna v troubě s bramborem, jak udelat kureci stehna, pečené kuřecí stehna s bramborami, jak udělat kuřecí stehna v troube s kurcickou, kuřecí stehna z brambory, kuřecí stehna a brambory

Suroviny:
stehno kuřecí, brambory, tymián, sůl, bobkový list, pepř bílý mletý, hrášek, slanina uzená

Přidat fotografie receptu