Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plnene papriky masem a ryzi

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-7 porci,zalezi podle hladu

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 896 kJ /
2 365 kcal
Bílkoviny139,04 g
Tuky54,97 g
Vláknina53,86 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy313,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si papriky na naplnění, omyjeme je,odřízneme vršek tak abysme měli čepku na zaklapnutí, vyjmeme dužinu i se semínky a omyjeme. Takhle připravíme všechny papriky. Krok 2: Do mísy dáme rýži a zalijeme studenou vodou a necháme tak půl hodiny. Krok 3: Mezitím smícháme maso,cibuli,petržel,olej, česnek, a nakonec rýži a osolíme podle chuti a ke konci strouhanka a pořádně promíchat. Krok 4: Papriky naplníme masovou náplní do 2/3 papriky, netlačit tu náplň do všech koutů, poněvadž po vaření by to bylo tuhé a zároveň rýže se vařením nabobtná a ta potřebuje též místo. Krok 5: Do kastrolu kde se vejdou všechny papriky, vložíme rajčatový protlak, vodu, cukr, bobkový list a česnek a promícháme a dáme vařit až do varu. Krok 6: Poté ztlumíme a vložíme papriky a vaříme na mírném plameni hodinu. Dobrou chuť.

Zveřejněno 7. 8. 2012

Poznámka autorky Corall+Emmy 30…

Je to izraelsky recept, co jsem dostala od tchyne a je vyborny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnene papriky masem a ryzi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zv7E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnene papriky masem a ryzi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zv7E

Marie

Komentáře (9)

Moc dekuju:-)

Corall+Emmy 30.9.2006:Máš to moc hezky připravené:-p+:yes::-K

pěkný receptík, :yes::yes::-K

:-p:-p:yes:

Oto- Verim ze vase smes z veproveho masa je vyborna ale ja ziji v Izraeli a veprove maso se tu neji ponevadz neni KOSHER-ciste.

Proto se tu delaji naplne bud z hoveziho masa anebo z ovciho.

A muzete mi verit ze ty naplne nejsou suche, tezke a jsou vyborne.

Plněné papriky si připravuji na zimu tak, že je naplním masovou směsí a zamrazím. V mrazáku máme cca 60ks. Nepoužívat ale směs s hovězím masem, jen jiště vepřové, bez koření, strouhanky a dochucovadel. Je to možná trochu mdlé, ale to spraví omáčka.

Corall, dělám velmi podobně a máme je rádi, někdy vynechám rýži a dám jí jen jako přílohu. Dávám ti 3.bod:yes:

vypadají krásně a mám na ně chuť:-K:yes::yes::yes:

:yes:to bude dobrůtka..:-*vyzkouším ráda tento způsob

Tématické fráze:
plnene papriky s ryzi, plnene papriky, masova napln do paprik, plněné prapriky, jak připravit plněné papriky, plněné papriky mletým masem do mrazáku, plněné papriky hovězím masem, plněné papriky do mrazáku, plnene papriky s mletym masem a ryzi, plnene papriky masem, plněné papriky rýží, plněné papriky na zimu, plnene papriky jsou tuhe, mail as-bud.pl loc:cz, jak připravit plněne papriky na zimu, plnene papriky z ryzi, plněné papriky s rýží recept, jak připravit plněné prapriky na zimu, plnene papryky mletym masem, jaká rýže do plněných paprik

Suroviny:
paprika čerstvá červená, maso hovězí mleté, cibule, petrželka, olej, česnek, rýže, strouhanka, sůl, protlak rajčatový, voda, cukr, česnek, bobkový list

Přidat fotografie receptu