Mrkvový perník s povidly
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník ještě čokoládovou polevou stane se jistě oblíbeným dezertem i ve vaší rodině.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 337 kJ / 4 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,06 g |
Tuky | 154,07 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 655,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mrkev nastrouháme najemno. Krok 2: V míse smícháme sypké suroviny. Krok 3: Mrkev přidáme do mísy. Zamícháme společně vše kromě povidel. Nejlépe ručním šlehačem zpracujeme na tužší lité těsto. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 175 -180 °C po dobu 25-30 minut. Krok 5: Po upečení a vychladnutí potřeme perník povidly a případně dozdobíme čokoládovou polevou či šlehačkou.
Mrkev nastrouháme najemno. Krok 2: V míse smícháme sypké suroviny. Krok 3: Mrkev přidáme do mísy. Zamícháme společně vše kromě povidel. Nejlépe ručním šlehačem zpracujeme na tužší lité těsto. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 175 -180 °C po dobu 25-30 minut. Krok 5: Po upečení a vychladnutí potřeme perník povidly a případně dozdobíme čokoládovou polevou či šlehačkou.
Zveřejněno 9. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Moje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
pernik s mrkvi,
perník s povidly,
mrkvovník,
perník s povidly recept,
vlacny mrkvovy pernik,
perník z mrkve,
povidlovy perník,
božský mrkvový koláč,
perník recept,
recept na perník s povidly,
domácí perník s povidly,
lehký perník,
litý perník s povidly,
recept na pernik,
perník s povidlama,
perník s povidlím,
výborný perník s povidly,
mrkvovy kolac s povidly,
mrkvovník recept,
perník recept s povidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mrkev,
vejce,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
kakao,
povidla švestková,
poleva čokoládová
Komentáře (44)