Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jezevec na zelenině

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží na kg masa

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Krok 2: Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu. Krok 3: Uzavřeme druhým pekáčem a v troubě dusíme při 150°C cca 2 hodinky, pak pekáč otevřeme a pečeme ještě hodinku, můžeme i hodinu a půl (záleží na velikosti). Krok 4: Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelí...

BOHUŽEL NEMÁM FOTO NA TALÍŘKU, BYLO NÁS TADY HODNĚ A FOTIT JSEM NESTÍHALA

Zveřejněno 12. 8. 2012

Poznámka autorky savlinka

DOSTALA JSEM HO V OBDOBÍ, KDY SE JEZEVEC MŮŽE STŘÍLET!!!!!!JEN jsem ho měla na mražáku a neměla jsem odvahu ho udělat..BYLA TO POCHOUTKA....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jezevec na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jz09

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jezevec na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jz09

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

maso z jezevce je luxusní stejně jako pes ten je taky vyníkající kdo to neochutná nemůže soudit:-!

Včera na mně volal soused myslivec,že střelil jezevce a ať se příjdu podívat.Rok starý 15kg.Po stažení a odebrání sadla zůstalo tak 6kg masa,které chtěl zakopat.Když jsem mu dával půllitra slivovice nemněl jsem tušení jak dobrý kšeft udělám.jsme hodinu po obědě.Žena si šla přečíst noviny a já nemůžu pochopit,že jsem za svojí 30letou kuchařskou praxi neslyšel o tak skvělém mase.A to
jsem 5let dělal dozvěřiny!Maso chuti medvědího,ale mněkčí.Slanina,
cibule,rasjčata,paprika,koření.Dvě hodiny podusit,dochutit a jako
přílohu vařený brambor.Volá na mně žena ať si příjdu pro odmněnu,jsme sami doma.Tak čau

Vynikající maso :-p:yes:

Tom:a on Ti někdo brání?:-D vždyť si ten svůj jídelníček dej:-p

Tom:mám návrh: vynech tenhle recept a jdi do jiných ;-);-);-);-)

Jídelníček mnou psaný níže vypadá líp ke konzumaci než tenhle jezevec. Vždyť má šedou barvu jako myší kožíšek, a to nevypadá zrovna vábně.

savlinka:
A co takhle netopýr v pivním těstíčku? Nebo vraní polévka? Ta prý chutná o sto procent líp než kuřecí vývar. Jako dezert bych přidal pražené cvrčky s karamelem. A k večerní grilovačce po vzoru obyvatel rovníkové Afriky, křupavé pavouky větších rozměrů.

savlinka::-Oreaguji opožděně-manžel zrovna pročítá komentáře a říká,že jednu dobu byl dokonce jezevec chráněvý(za komančů)protože ho lidi lovili pro jeho vynikající chuť masa:-*Šavlinko za príma baštu plusík i od něj:-p+:yes:

Miroslav K.:škoda,že na býčí kulky není období;-):-D:-D
Šavli-promiň;-)

savlinka::-(:-( to je pech:-((

Jana Remkova::-)):-)):-))no už asi nikdy nebudu mít šanci ho mít,protože známý už není mezi náma;-(

savlinka: Vyhodit!!! Ježkovy oči, neblázni!!:-))

Jana Remkova:Jani byla to fakt pochoutka..měla jsem ho někde od podzima doma,ale stále jsem neměla odvahu ho udělat...chtěla jsem ho už i vyhodit,ale zvědavost byla větší a jsem ráda,že jsem vyzkoušela:yes::yes::yes:

Tak to mne pos....:-O:yes: Jednou něco jiného, pro mnohé zajímavého a..škoda mluvit!! Jani, já bych si fakt dala:-p. Nikdy neřeknu FUJ na něco, co jsem neochutnala a závidím všem, co tu možnost mít nějakou divočinu mají.;-) Zatím vím, že mi vůbec nechutná bažant!:-D

Miroslav K. 13. 8. 2012 17:58
Podle vyhlášky č. 245/2002 Sb., ve znění vyhlášky č. 480/2002 Sb. lze jezevce bez povolení nějakých orgánů lovit v době od 1. října do 30. listopadu, celoročně pak v oblastech chovu tetřeva, tetřívka, jeřábka a koroptve

Tématické fráze:
pečený jezevec, recept na jezevce, recepty z jezevce, jezevčí maso, maso z jezevce, sádlo z jezevce, recepty na jezevce, příprava jezevce, jak upéct jezevce, jak naložit jezevce, jezevec příprava, jídlo z jezevce, jezevec obecný, recept z jezevce, jezevčí sádlo, jezevec maso, co žere jezevec, jezevec lesní recept, jak uvarit jezevce, jezevec lesní recepty

Suroviny:
zelenina kořenová, cibule, česnek, sůl, cukr, olej, maso jezevčí, špek, koření na divočinu

Přidat fotografie receptu