Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jezevec na zelenině

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží na kg masa

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Krok 2: Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu. Krok 3: Uzavřeme druhým pekáčem a v troubě dusíme při 150°C cca 2 hodinky, pak pekáč otevřeme a pečeme ještě hodinku, můžeme i hodinu a půl (záleží na velikosti). Krok 4: Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelí...

BOHUŽEL NEMÁM FOTO NA TALÍŘKU, BYLO NÁS TADY HODNĚ A FOTIT JSEM NESTÍHALA

Zveřejněno 12. 8. 2012

Poznámka autorky savlinka

DOSTALA JSEM HO V OBDOBÍ, KDY SE JEZEVEC MŮŽE STŘÍLET!!!!!!JEN jsem ho měla na mražáku a neměla jsem odvahu ho udělat..BYLA TO POCHOUTKA....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jezevec na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jz09

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jezevec na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jz09

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

maso z jezevce je luxusní stejně jako pes ten je taky vyníkající kdo to neochutná nemůže soudit:-!

Včera na mně volal soused myslivec,že střelil jezevce a ať se příjdu podívat.Rok starý 15kg.Po stažení a odebrání sadla zůstalo tak 6kg masa,které chtěl zakopat.Když jsem mu dával půllitra slivovice nemněl jsem tušení jak dobrý kšeft udělám.jsme hodinu po obědě.Žena si šla přečíst noviny a já nemůžu pochopit,že jsem za svojí 30letou kuchařskou praxi neslyšel o tak skvělém mase.A to
jsem 5let dělal dozvěřiny!Maso chuti medvědího,ale mněkčí.Slanina,
cibule,rasjčata,paprika,koření.Dvě hodiny podusit,dochutit a jako
přílohu vařený brambor.Volá na mně žena ať si příjdu pro odmněnu,jsme sami doma.Tak čau

Vynikající maso :-p:yes:

Tom:a on Ti někdo brání?:-D vždyť si ten svůj jídelníček dej:-p

Tom:mám návrh: vynech tenhle recept a jdi do jiných ;-);-);-);-)

Jídelníček mnou psaný níže vypadá líp ke konzumaci než tenhle jezevec. Vždyť má šedou barvu jako myší kožíšek, a to nevypadá zrovna vábně.

savlinka:
A co takhle netopýr v pivním těstíčku? Nebo vraní polévka? Ta prý chutná o sto procent líp než kuřecí vývar. Jako dezert bych přidal pražené cvrčky s karamelem. A k večerní grilovačce po vzoru obyvatel rovníkové Afriky, křupavé pavouky větších rozměrů.

savlinka::-Oreaguji opožděně-manžel zrovna pročítá komentáře a říká,že jednu dobu byl dokonce jezevec chráněvý(za komančů)protože ho lidi lovili pro jeho vynikající chuť masa:-*Šavlinko za príma baštu plusík i od něj:-p+:yes:

Miroslav K.:škoda,že na býčí kulky není období;-):-D:-D
Šavli-promiň;-)

savlinka::-(:-( to je pech:-((

Jana Remkova::-)):-)):-))no už asi nikdy nebudu mít šanci ho mít,protože známý už není mezi náma;-(

savlinka: Vyhodit!!! Ježkovy oči, neblázni!!:-))

Jana Remkova:Jani byla to fakt pochoutka..měla jsem ho někde od podzima doma,ale stále jsem neměla odvahu ho udělat...chtěla jsem ho už i vyhodit,ale zvědavost byla větší a jsem ráda,že jsem vyzkoušela:yes::yes::yes:

Tak to mne pos....:-O:yes: Jednou něco jiného, pro mnohé zajímavého a..škoda mluvit!! Jani, já bych si fakt dala:-p. Nikdy neřeknu FUJ na něco, co jsem neochutnala a závidím všem, co tu možnost mít nějakou divočinu mají.;-) Zatím vím, že mi vůbec nechutná bažant!:-D

Miroslav K. 13. 8. 2012 17:58
Podle vyhlášky č. 245/2002 Sb., ve znění vyhlášky č. 480/2002 Sb. lze jezevce bez povolení nějakých orgánů lovit v době od 1. října do 30. listopadu, celoročně pak v oblastech chovu tetřeva, tetřívka, jeřábka a koroptve

Teda Jani,tak to bych opravdu alespoň jednou chtěla ochutnat:-*Kdybych měla hodnoti všechno až po ochutnání,tak se mnohé chutné a zajímavé receptíky hodnocení nedočkají nikdy;-):-p+16:yes:

určitě luxusní :yes::-D - a co víc, je to prostě druh masa tak to tak nepitvejte a komu to není po chuti ať nechá být néééé:yes:

Sabrina: A já četl, že se smí lovit od 1.10. do 30.11. Pokud jsou mé údaje špatné, moderátorky či moderátoři smažte to:-K

Sabrina: Celoročně určitě hájený není, střílí se na podzim a v zimě a je to maso jako každé jiné, divočák, daněk, los apod.

Úplně jsem se zděsila, myslela jsem , že si někdo dělá srandu...To vážně jíte jezevce? Někde jsem četla, že je celoročně hájen....;-(

khaki: Tak je to tady:-D Běž, ale ne na nás, já toho jezevce viděl jen jednou a živýho:-O:-D:-D:-D

Velebnosti du blejt:-((:no: je videt ze spousta zde diskutujicich tento recept uz ochutnalo, protoze jinak by to nemelo tolik bodu ne?

V životě bych to nestrčil do pusy :-(( vždyť to rovnou můžu jíst psa:-(( každopádně obdivuji strávníky,že to pozřeli:-((

Tonda::yes::yes::yes:

Tý brďo, koukám jako blázen:-O Jezevce jsem viděl jednou v životě a živýho. :-D:-D Když můžou jest bizony a veverky, tak proč ne jezevce:-K

to jestli má jezevec chuť podobnou psovi,opravdu netuším :-S ,bo psa jsem nikdy nejedla,a doufám,že ani jíst nebudu... zato jezevec je pro mě opravdu pochoutka :-))...typického jezevčího pachu se zbavíme,když maso naložíme na 24 hodin do mléka,a pak upravíme třeba tímto způsovem.... maso je tak ještě křehčí,a chuťový žážitek následně luxusní... ;-)

spagetka::yes::yes::yes::yes:

Eliza: Eli, Savli psala, že to dostala od známého myslivce. Mám také známého myslivce a vím, že každou zvěřinu nechává automaticky veterinou prohlédnout, i kvůli sobě, on to také jí;-);-). A myslím si, že to udělá každý normální myslivec, pytláci pro obchod to samozřejmě nedělaj, ale myslivec chrání nejen zdraví sousedů, ale hlavně své rodiny:-!:-!. Takže tohohle bych se nebála.

dalamánek:Dalamánku, jezevčí sádlo, které jsem dostala mám neustále v lednici a chráním si ho jako oko v hlavě;-)Je to úžasné léčivo a už jsme ním vyléčili počínající zápal plic, zánět průdušek, záchvaty kašle atd.:yes:;-)

Je to vtip nebo ne, asi není v dnešní době se žere všechno :-)
To bude asi recept babiček :-p ale ochutnal bych ta chuť by mě zajmala :yes:

:):tak nějak byla i ptačí chřipka a kuřecí se jedlo atd;-)ale to je každého názor:-)):-)):-)):-))jedí se vnitřnosti jako jsou př.ledvinky,játra a nad tím se nikdo nepozastaví:-)):-)):-))

Komentář o tom, jak je jezevec "nebezpečný" mi příjde celkem mimo..to samé se dá napsat i o srnčím, kančím atd. A jak si na tom všichni pochutnají :)

Tak za mě teda BRRR:-(( Já osobně nic, co má srst:no:, to raději kořínky:-D Ale obdiv pro všechny, kdo jsou ochotni do něčeho takového jít;-)

nutriu jsem jedla a je výborná ale tohle ještě ne a tak to ani nehodnotím;-)

:-p, ani netreba do lesa staci pochytat morske prasiatka :-8
http://rosapajusantiago.blogspot.com.au/2010/10/pi...

No, tak to je nářez...:-O Shodou okolností jsem před pár dny navštívila Babiččino údolí a Staré bělidlo - tam někde v okolí Kudrnovi chytali a pojídali veverky, kuny, snad i ty jezevce - vše, co má maso a dalo by se upéct...;-)
Ale za sebe - co neprošlo veterinárně, bych nejedla - a pochybuju, že se jezevec dostane běžně koupit...To bychom už mohli lovit datly, nebo netopýry a kulichy;-)

Taky jsem si myslela,ze tu nekdo opet vtipne zertuje..a ono ne...ac dcera myslivce,o jezevcim mase jsem jeste neslysela:-O Takze mne prekvapilo,ze to neni zert;-)

Jani, asi to taky neochutnám, nemám nejmenší ponětí, o jakou zvěřinu se jedná, ale mám dojem, že byl v tom filmu s malým Holým-Pod jezevčí skálou. Tam jezevec uvěznil jezevčíka právě pod tou skálou a tak jsem ho vlastně viděla. Niky nekritizuji něco, co jsem neochutnala a jak se znám, tohle bych určitě zkusila;-).

gurman::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dalamánku:
Za sebe musím potvrdit, že maso z jezevce je chutné. Jednou jsme měli oslavu a už asi 3 týdny předem kamarádi naložili strýčka na zelenině. První pohled nevábný, vypadalo to jak přerostlá myš. Po osmělení jsem ochutnal a nemohl jsem si maso vynachválit. Od té doby jsme měl naloženého jezevce několikrát a vždy perfekt.S těmi nemocemi je to pravda, ale pokud byl veterinárně prohlédnut, Ok.

Já myslel, že je to vtip...:-S
+10:yes::yes::yes:

dalamánek 12. 8. 2012 22:28
Jezevec je rezervoárem některých význačných onemocnění, a proto je pro budoucí prevenci nezbytné sledovat vývoj jeho zdravotního stavu celoplošně.Jezevec je jedním z nejrizikovějších druhů. Je nositelem i šiřitelem řady parazitů a nemocí.Z parazitů vnějších jsou to blechy, klíšťata, vši, prašivina a z parazitů vnitřních kokcidióza, toxoplasmóza, trichinelóza, plicnivky, motolice, tasemnice a další.

dalamánek 12. 8. 2012 22:23
Nařízení Komise ES č. 2075/2005 uvádí, že druhy volně žijící zvěře by měly být vyšetřovány na přítomnost larev trichinel. V poslední době jsou do laboratoří zasílány vzorky masa jezevců a nedávný nález trichinel u jezevce uloveného v okolí Mostů u Jablunkova vyžaduje podrobnější rozbor situace k posouzení výskytu trichinel u jezevců v České republice.

dalamánek 12. 8. 2012 22:18
Cennější než maso z jezevce je jeho sádlo. Musí se ale velmi pomalu škvařit ve dvouplášťovém hrnci,

Jana Mašindová 12. 8. 2012 22:14
Mně se nelíbí ani hotové jezevčí maso na pekáčku na fotce. Spíš by mě to odradilo od ochotnání už podle vzhledu.

Tématické fráze:
pečený jezevec, recept na jezevce, recepty z jezevce, jezevčí maso, maso z jezevce, sádlo z jezevce, recepty na jezevce, příprava jezevce, jak upéct jezevce, jak naložit jezevce, jezevec příprava, jídlo z jezevce, jezevec obecný, recept z jezevce, jezevčí sádlo, jezevec maso, co žere jezevec, jezevec lesní recept, jak uvarit jezevce, jezevec lesní recepty

Suroviny:
zelenina kořenová, cibule, česnek, sůl, cukr, olej, maso jezevčí, špek, koření na divočinu

Přidat fotografie receptu