Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 142 kJ /
3 619 kcal
Bílkoviny45,85 g
Tuky213,62 g
Vláknina14,64 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 7,60 g
Sůl19,00 g
Sacharidy370,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme). Krok 2: Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava. Krok 3: Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme. Krok 4: Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti. Krok 5: Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.

TIP: Jak připravit gnocchi s kuřecím masem a špenátem?

Zveřejněno 14. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5XY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5XY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Simona Skolakova: moc děkuji :-)

zujali: zkusila jsem zkopírovat tady ze stránek:-K


Demi-glace [demiglas]
yanull yanull
Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální kuchaři k zesílení masové chuti. Jedná se o velmi dlouze tažený vývar z kostí a zeleniny, zredukovaný na hustotu sirupu. Může se zamrazit. V domácích podmínkách lze využít tvořítka na led, vývar je potom kdykoli k dispozici.

Mám takovou asi zvláštní otázku. Co je to demi glas?

Jééé tohle na mě juklo z náhodných - už podle fota jsem věděla, kdo v tom má prsty - teda vařečku :-D Ukládám, slaninu a švestky v jakékoliv podobě máme rádi a taková rychlovka se vždycky hodí:yes:

Tak to jsi mi, Ivanko, udělala radost. Moc mě těší, že chutnalo.

Rebinko, to já tak na oplátku... protože mě Tvoje komentáře pobaví, potěší vždy a rozesmějí velmi často...:-):-K

Eliza:Tak dneska jsem gnochi podle Tvého receptu udělala na večeři,vůbec nic nezbylo, prý mohou být častěji, dík za báječný recept.:-p:-p:yes::yes::-K

Eliza::-D:-D:-D:-D tak teď jsi mě rozesmála.. nahlas:-D:-D:-D, protože tu "strašnou" hrubku jsem přehlídla jak družstevní lány:-D a všimla si jen toho absentujícího "n!" u Ann, ale tys to vlastně konpenzovala tím nadbytečným.. teď jsem se do toho zamotala zcella:-8:-D:-D
ať tak či onak, vaří ti to skvěle, a já krásné věci umím , ba dokonce musím, ocenit;-):-K:-)

rebeka: Děkuji Ti, milá má, teď budu mít řády dva;-). Fakt, jeden mi před lety udělil buď Jenda nebo Colombo...:-), už nevím, který z těch dvou super kluků...
Mám na mysli to přebývající N - ani se mi to nechce psát - no, v tom slově "soukromý":-8 Ale s tou Aničkou...asi by tam měla být ta en dvě, ale to jsem zazdila ouplně.:-)) Ouplnně:-D

Eliza::-D:-D tento receptík, který je přesně dle mého gusta, mě nějak unikl:-8, ale upoutal mě tvůj komentík s "příšernou hrubkou":-D, jestli myslíš to chybějící "n", tak toho si určitě nikdo ani nevšiml;-) to jsou tu onačejší pravopisné "skvosty"
za krásné obrázky a chuť, kterou znám, uděluju tobě, milá Eli, řád vařečky zlaté:-8:-D:-D
+1;-):-):yes:

Jarunko, děkuji.:-K
Koukám teď na tu příšernou hrubku, co jsem dokázala naťukat a moc se stydím...opravit to už nejde, tak alespoň omluva všem, kteří se na to musí dívat.:-8

krása a určitě dobrota:-p:-p:yes::yes:

Jsem ráda, že se recept líbí. Je to trošku nezvyklé, ale chutné.
Ani, já si Tě snad soukromně překřtím na paní Fazolkovou...;-):-D

Hm, Elizo, to vypadá velice náramně. To by nám doma chutnalo. Malá má gnoči moc ráda a já také. Hm, vyzkouším.:yes:

Eliza:tu chuť si dokonale představím:yes: gnocchi připravuji vcelku pravidelně a se slaninou snad ještě pravidelněji:-D:-D tzv "valašské":-D:-D se zelím:-D:-D trnčená bude příště:-K podle zdejších rp vařím pravidelně:-K i dnes:-D:-D

Podle báječných fotek to musí chutnat velice dobře:-p+7:yes::-KEli v té omáčce si dovedu docela živě představit přes noc zaležené velké červené fazole:-*:-p:yes:Jsem hrozná:-8:-D

Tématické fráze:
trnčená omáčka, gnocchi recepty, gnocchi recept, gnocchi smažené, smazene gnocci, smažené gnocchi, jak se vaří gnocchi, noky recept, prima vařečka recepty 2012, recept gnocchi, gnocchi se slaninou, gnocchi se zelím a slaninou, gnoci jidlo, gnocchi čti, gnochi se švestkovou omáčkou, omacka.co se hodi ke kyselému zelí, gnocchi co mám ráda recepty, omáčka na noky, recept na noky, omacka k nokum

Suroviny:
gnocchi, slanina anglická vcelku, cibulka zelená, sůl, povidla švestková, demi glace, voda, ocet, solamyl, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu