Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace

Jestli nevíte, jak zpracovat přebytky rajčata, tak je můžete využít do rajčatové směsi s česnekem, kterou připravíte během chvíle bez zavařování. Směs využijete na pizzu, topinky nebo do základů omáček.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

4 skleničky o objemu 300 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 974 kJ /
950 kcal
Bílkoviny31,50 g
Tuky4,20 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,17 g
Sůl50,00 g
Sacharidy180,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Račata a česnek pomeleme na mlýnku, nebo pomixujeme ponorným mixérem. Přidáme sůl a promícháme. Krok 2: Nandáme do čistých skleniček, otřeme hrdla po naplnění, uzavřeme suchými víčky a dáme do tmavé, chladnější místnosti. Nezavařujeme. Česnek a sůl jsou dobré konzervanty. Krok 3: Směs lze použít do gulášů, na topinky, na pizzu, zkrátka všude, kde patří česnek a rajčata. Chuť je velmi výrazná a dobrá. Nevadí, pokud dáme na toto množství soli a česneku i 2 kg rajčat. Ve skleničkách rajčatová směs ještě zhoustne.

TIP: Jak zpracovat úrodu rajčat

Zveřejněno 14. 8. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o83A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o83A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (63)

Možná hloupý dotaz ale po otevření skleničky jse to musí hned zkonzumovat nebo to vydrží pár dní. Předem děkuji za odpověď Karel

máme rádi pikantní směsi, takže jsme přidala pálivé beraní rohy

Super recet,mi děláme tak z osmi až desíti dávek:-),ale jelikož máme rádi hodně pikantní věci,do každé dávky semelu hrst feferonek,není na škodu i pár Habaněro:yes:

Mame to taky vyzkousene, nic se nezkazi a vydrzi to i nekolik let. Aktualne otevrenou sklenicku si nechavam v lednicce, ostatni ve spajzu.

ne.ver: :-p

Takto zpracovaný česnek se nazývá "KIRGIZSKÝ ČESNEK". Recept používám již asi 40 let, v chladnu vydrží roky, nikdy se nic nezkazilo. Je vždy připraven k použití. Výborný též k potření vepřového masa na pečení. Prostě nemá žádnou chybu.

Irule: Irčo, já je určitě neloupala:-8, ale na škodu to určitě není;-)

Janičko loupou se ty rajčata? Možná to už tu je napsané, ale nevšimla jsem si? ;-):-K
Jinak super, přehlédla jsem to, je to škoda. Minulý rok jsme měli moc rajčat, tak snad se letos taky zadaří :-):-K:yes: přidávám bodík už teď :yes::yes:

:yes:Vyborne :yes::yes::-K

Miroslava 12. 9. 2013 06:50
Receptík jsem dostala od sousedky...bomba,ale vyzkouším to s bazalkou..bude to určitě mňamka:-p:yes::yes::yes::yes:

Dělěla jsem již vloni, bylo to super,nic se nezkazilo,dokonce jsem včera našla jednu zapomenutou skleničku a je úplně v pořádku, takže jdu letos do toho znovu, rajčat je opět habaděj.;-)

eva: Ja som tento recept nasla na vareche a tento rok som to vyskusala. Zatial som to nepouzivala, ale vyzera to divne, voda sa oddelila od tuhej zmesi a sfarbila sa docierna. Neviem, ci je to v poriadku. :-//

na zahradě dozráté rajčata.... jdu do toho:) díky + 15 bod

nofrona::yes:

Jani děkuji za recept, uděláno, uloženo, vyfoceno, foto přidáno a už jen šupky s bodíkem:yes::yes::-)

Super recept, díky.:yes:
Už mám hotovo z dvojité dávky.

Jana Remkova:
Díky, ale to napadlo mého přítele, tak jsem to zrealizovala a nelituji.:yes:

suslajda: díky za foto a ta feferonka je super nápad!!:-O

Dneska jsem dělala přidala jsem feferonku vynikající záležitost posílám bodík a foto:yes::yes:+13

Majkaa:;-)

Zrovna jsem to dodělala,ale dávám to na chvíli pro jistotu sterilovat;-)Dělala jsem to ze 2 kg rajčat, které jsem oloupala a soli jsem dala jen 30 g. Mám z toho 5 skleniček, do dvou jsem dala bazalku a do zbytku feferonky. Vynikající záležitost.:-p:yes:Dávám 10 bodů:yes:

tejaja: víš, je toho tolik, co už člověk za ty roky uvařil, vyzkoušel..Určitě, kdybych ještě měla něco ve sklepě, vzpoměla bych si;-)

Jana Remkova::-D;-)

tejaja: vidíš, Terezko, mám sklerózu!:-O takže zde je ten komentář...Takže, dcera (Pejli) ji dnes dělala a hned mi donesla vzorek, zdálo se mi to strašně slané. Ale udělala jsem tvarohovou pomazánku příteli na večeři, nastrouhala ředkvičky, malou cibuli, a asi 3 lžičky tady té pomazánky, žádnou sůl a bylo to skvělé!!!! Pikantní, malinko česnekové, přítel snědl 5 menších krajíčků a moc si pochvaloval, takže Terezko veliký plus a příště to zkusím přidat do guláše ve větším množství, mnohé guláše se dělají na základu z protlaku a tady bude obsažen rovnou i česnek, tak nebudu solit a věřím, že to bude skvělé

Jana Remkova: Janka, vyskúšala si to už dávno, máš to napísané pri mojom recepte, vyskúšala ho dcéra a doniesla ti ukážku ;-):-D;-) Pamätáš ? Bola som rada, že ti to chutilo ( aj keď slané );-)

Tom Beyk: Tome, veliký dík!! Krásné fotky, super! Já jsem moc ráda, že jsem to vyzkoušela. Dávám to na maso, které potřebuje být očesnekováno, dala jsem do guláše, dokonce i do pomazánky;-)

Jelikož jsem se k tomu konečně dokopal, tak jsem si dovolil, bez dovolení přidat dvě fotky:-8. Vyrobeno přesně podle zde uvedeného rcp, jen jsem měl větší poměr žlutých rajčat(tak se urodilo:-)).
Můžu ale znovu potvrdit, že to je delikatesa:-!:-*.:-D Mám z toho velkou radost prče jsem teprve podruhé něco takového vytvářel (poprvé to byla marmeláda zastudena z Josty a ta je taky:-p).:-D:-D:-D
Nevíte jestli není na závadu pěna v té sklenici:-?

http://eshop.lafamilia.cz/loupac-na-cesnek-silikon... tak, aby to bylo rozklikávací...;-)a díky!!

Byl jsem též zvědavý a našel totok: eshop.lafamilia.cz/loupac-na-cesnek-silikonovy-p-15482.html
Prý se uřízne tvrdý :yes: konec, vrazí se do otvoru a poválí.:-?:-//:-D

AniCiz: a kde je nějaký odkaz!!Co je to Orion!!:-O To by se mi moc líbilo!

:-Kděkuji za recept..taky přidám TIP..koupila jsem v Orionu silikonový loupač na česnek..to je paráda.šlo to krásně

:-p;-):yes:

Janka, tento recept som tu vložila už dávno : http://www.toprecepty.cz/recept/7744-rajcatova-pom..., asi pred 3 rokmi :-D;-)

len by som pridala malú radu. paradajky radšej pomeľte na mäsovom mlynčeku s nerezom, ako @zdezda. mixovaním sa totiž červená farba paradajok zmení na oranžovú, inak je to ok.

Tom Beyk: jasně, chápu;-)

Jana Remkova:
Ten zelený smajlík je ten blbec. Ta barva se mi líbí a ten recept je pro mě využitelnější (na topinky) než marmeláda:-//:-D:-D:-D

Tom Beyk::-D:-D:-D no, má to takovou barvu, že?:-D Ona ta rajčata jsou opravdu červená, ale foto udělá své. A ta směs přidáním česneku zesvětlá. No, ani domácí kečup není tak rudý, jako koupený. Je to holt bez barviv;-) Dnes jsem jednu lžíci přidala do rizota. Nemá to chybu!!;-) Ale marmeláda z rajčat tady je, mám dojem ode mne a je skvělá;-)

Senzace...už jsem málem blbec začal dělat marmeládu:-((. Tohle je ten správný recept na přebytek rajčat:-!;-):-D:-)):yes:.
9th bod.

zdezda: Moc děkuji!!!A ještě jednou se omlouvám!!:-8

www.varecha.sk@remcula, nehnevám sa, naopak ma teší, že aj ja som trochu prispela, Tvojim prostredníctvom, týmto zdravým receptom susedkám v Čechách :-)Ak sem pridáš môj link, budú mať aj ony možnosť prečítať si početné komentáre od roku 2010 :-) Pekný deň vám prajem a verte, nepokazí sa vám táto zmes ani v paneláku, tmu treba.

Frantiska: ne, děkuji za ten odkaz, aspoň jsem autorce receptu rovnou mohla napsat;-)

Frantiska:ne, máš pravdu, jde o nedorozumění a špatně se pochopil komentík ;-):yes:

myslim, ze je jedno velke nedorozumneni Eva to napsala tak, ze vyznelo ze pani remkova opsala recept z varechy, tak jsem se tam podivala a zjistila, ze ne, tak jsem dala odkaz ... nebo se snad za to mam omlouvat, ze jsem dala pro vsechyn aby videli, ze to neni okopirovane???

Frantiska: Promiň, nejsme na soutěži fotografií ale na webu o vaření a o tom to je. Já osobně jsem ráda, že sem Jana recept dala, tuhle kombinaci až tak neznám, jako ve sklenicích, takže udělám.
Zdeni, jo mrkni, zajímalo by mne to množství, jinak se na vás holky spoléhám !!!!!!! Mám český česnek i rajčátka od dcery, tak bych to nerada zkazila :-p:-p:-p

Tohle se mi libi,ukladam si.:-K

ja ten odkaz pridala, protoze neni to slova od slova, fotky jsou jine, teda pani remkova promine, ale na slovenskych strankach jsou hezci :) A hlavne na vareche.sk se velmi spatne vyhledava, takze kazdy se muze presvedcit jestli je recept opsany nebo ne

Tento recept znám pod názvem "Kirgižský česnek".Dělám jej už několik let,vždy když mám nadúrodu rajčat.I letos na něj určitě dojde.Můžu potvrdit,že se opravdu nezkazí,ale pro jistotu jej mívám vždy v ledničce.Akorát ještě mrknu na poměr surovin,jestli je stejný,ale myslím si že je.

Di:souhlas.:yes:
Jani, jediný problém: kde v paneláku sehnat chladnější místnost, tmu jo, ale snad bude stačit špajz na chodbě.
Počkej, dyk já to můžu uskladnit u našich v baráku :-O:-O:-D:-D

Ad Františka a Eva: Recepty kolují, upravují se, zveřejňují, pravděpodobně i slovenská autorka tento recept od někoho získala nebo někde přečetla. Že jsou stejné recepty na různých webech mi nevadí, vždyť většina z nás chodí na jedny, dvoje stránky. Bouřila bych se až v případě, že by sem byl recept zkopírován slovo od slova, to by ale musel být přinejmenším ve slovenštině. Mně naopak vadí, když se jeden recept opakuje v deseti variantách (a někdy i doslova) na stejných stránkách a mnoho uživatelů jásá, že je to hezké připomenutí. Já v tom vidím spíše zatížení a nepřehlednost. :-8

Jana Remkova: tak to přesně zkusím, jak se mi to zkazí, jedu do Orlové :-/:-/:-/:-D:-D:-D

eva: Já jsem jej dostala na email. Vůbec nikde netvrdím, že je můj!!! V emailu není jméno autora uvedeno a proto jej zde neuvádím. Vždy uvedu autora, pokud vím, o koho jde. Na Varechu chodím, ale není v mých silách pročítat všechny recepty.

Vaclav Fronek: Vašku, v receptu je uvedeno, že ani po 2 letech se směs nekazí;-)

Packa:Fakt vydrží? a dáváš i stejný poměr?

eva: já bych neviděla problém v tom, na jakém webu se jaký recept nachází, všechny recepty jsou na různých webech, důležité je, že autorka dala vlastní foto ;-);-)

Tenhle recept už děláme nějaký ten rok,a můžu potvrdit,že to vydrží.U nás se tomu říká DECH MRTVÉ MILENKY :-DBodík :yes:

tento recept od @zdezdy bol prvýkrát uverejnený v apríli 2010.:-//

tento recept bol 22.5.2012 na vareche.sk. autorkou je @zdezda a je od nej odpísaný. pani remková toto nespomenula a funguje aj na vareche. :no:

Česnek i rajčata u nás letí a tento receptík se mi líbí:-p+4:yes:

česnek podle mých zkušeností není dobrý konzervant, sůl ano, ale musela bych jí tam dát víc a to zas by bylo přesolené. Osobně bych sterilizovala.

Janičko nechce se mi věřit, že to vydrží bez zavaření. MŮŽEŠ TO JEŠTĚ POTVRDIT !! jinak + bodík 3.
Je to velice užitečná věc. Krásně domácí, čisté, chutné, a v době když máme přemíru rajčat moc a moc užitečné. Považuji si jestli to bude fungovat.
V každém případě stejně použiji podpůrný přípravek proti plísni a kvašení Dr.Onkera

zajímavé :-) bodík letí a já jdu do toho :-))

Také se mi líbí tento recept, ale mám přeci jen trochu strach, aby to nezačalo kvasit. Takže zkusím jednu várku, ale přeženu to přes zavařovák. Možná na zkoušku nechám jednu či dvě skleničky dle JanyR a pak uvidím. Pak dám vědět.:-K:-K

:yes:moc se mi líbí,rajčat jsou mraky,takže dnes vyzkouším..:-*:-K:-K:-K

Tématické fráze:
rajčata s česnekem a solí, rajčata s česnekem, rajčatová směs na topinky, rajcata cesnek sul, česnek s rajčaty, rajčatová pasta s česnekem, rajčatová směs, rajčatová směs na pizzu, rajčata se solí a česnekem, rajcata, cesnek, sůl, směs z rajčat, rajčatová směs pod maso, recepty rajčata s česnekem, rajčata v soli, cesnekovo rajcatova pasta, kirgižský česnek, rajčata s česnekem recept, pasta z rajčat a česneku, recept rajčata s česnekem, rajčatová pasta

Suroviny:
rajče, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu