Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 708 kJ /
886 kcal
Bílkoviny139,85 g
Tuky12,66 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,19 g
Sůl5,21 g
Sacharidy42,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky a nalijeme na masové kousky. Krok 2: Přidáme nastrouhaný zázvor, pokrájené cibulky, všechnu zeleninu, pokrájenou na kousky, koření a vše dobře promícháme. Necháme naložené asi 4-6 hodin v chladu. Krok 3: Po této době ve větší nádobě krůtí naložené maso se zeleninou zprudka orestujeme na oleji a maso necháme hezky zatáhnout, pustit šťávu. Poté vše zalijeme vývarem ze skeletu a necháme dusit doměkka. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho z nádoby a dáme stranou. Vyjmeme také i koření a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme. Nalijeme zpět do nádoby. V malém hrnku rozmícháme teplou omáčku se zakysanou smetanou nebo s jogurtem a vlijeme k rozmixované omáčce v nádobě. Krok 5: Dochutíme solí, pepřem (nebo dokyselíme) a necháme vše ještě 5 minut přejít varem. Vložíme zpět kousky masa a podáváme ze špeclemi, které jsou velmi chutné.

Zveřejněno 15. 8. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Mouku nedáváme žádnou, pokud je zeleniny dostatek, mouka není potřeba, stačí jen vmichat zakysanou smetanu nebo jogurty. Do druhého dne omáčka ještě zhoustne a je ještě chutnější. Můžeme dusít vše i v tlakovém hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2og

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2og

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-p:yes::yes::yes:

na tom bych si pochutnala:-p:yes: mám moc ráda čerstvý zázvor, dodá jídlu šmak a říz;-):-):yes:

Anna Kocikova: díky, Aničko:-K:-K

To teda musí mít šmrnc:yes:Krásně jsi Myško navařila:-K+12:-p:yes:

Děkuji děvčata za pěkné a milé komentáře:-K;-)

:-p:yes:

určitě zajmavá chuť:yes::yes:+10

:-));-)BILKOVAI:

Myško, už se chystám do hajan, ale takové chutě jsi mi nadělala, že snad ani neusnu:-//

BILKOVAI: i Ty, kočko, Ty ještě nespinkáš,díky;-)

Mńam:-p:-*:yes:

Eliza: děkuji Eli,:-K potěšila jsi mne, jen tak jsem něco zkusila sice s otazníkem, ale povedlo se, popravdě, mám radši něco, co mne napadne v danou chvíli ;-);-)

moc pěkný recept:-p:yes::yes::-)) hned bych si dala;-)

No tak to je dobrý...;-) a já myslela, že jde o nějaký exotický recept. Jsi nápaditá a tak to má být - a nejen v kuchyni.

Ivuško, pěkné papání :-). Mě tedy dnes manžílek přichystal obalené v trojobalu a osmažené žampiony s pečeným bramborem:-p:-*, ale tohle bych si dala třeba zítra;-):-K:yes:.

Bibinka:Janinko, to je ta omáčka, co jsem Ti psala, byla původně psána jako marinované krůtí maso se zeleninou, ale pak jsem tam viděla Tvou výbornou omáčku s podobným názvem, tak jsem ji tam dala až dnes, ale s trochu jiným názvem, zkrátka jsme obě v jeden den dělaly trochu podobný receptík.:-K

Eliza: díky Eli, snažila jsem se udělat dobrou omáčku trochu navinulou do chutě - tak trochu - "svíčková nadivoko" ale improvizovala jsem podle ingrediencí, co byly v dosahu, omáčka je jinak moc dobrá, dokonce se povedla lépe, jak nedávná svíčková.:-) Recept pochází jen z mé hlavy, ale dopadla prima:-K;-)

Ivi, taková jídla jsou u nás oblíbená;-) Omáčky, šťávičky s masíkem, to je ono a ty máš 3.bodík:yes:

Ivčo, jak to tak čtu, nemůžu se rozhodnout, jestli to bude chuťově podobné jakoby svíčkové omáčce nebo nějakému indickému kari, když je tam ten jogurt a hlavně zázvor... Každopádně je to velmi zajímavé. Odkud recept pochází? Myslím regionálně..
+:yes::-)

Tématické fráze:
naložené krůtí maso, kruti maso naložene, nalozena cibulka, naložené cibulky, nakladani krutiho masa, krůtí kousky na zelenině, krutí znojemská, krůtí skelet, nálev na krůtí maso, naložené krůtí maso se zeleninou, nalozene.kruti.maso, saba nudle, recept na naloženou krůtu, naložené krutí maso recept, růtí kousky na zelenině, recepty z krůtího naložene, masove kousky, dobře naložené krůtí, jemná zeleninova omáčka, krůtí se zeleninovou omáčkou

Suroviny:
prsa krůtí, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, mrkev, petržel, celer, omáčka sojová, zázvor čerstvý, pomazánka papriková, hořčice, jogurt bílý, olej olivový, vývar, cibulka jarní, koření nové koření, jalovec, pepř, sůl, moravanka

Přidat fotografie receptu