Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselo II.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janina87

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 234 kJ /
773 kcal
Bílkoviny54,72 g
Tuky37,89 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 607 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy51,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě si uděláme vývar z koření, můžeme i v něm uvařit brambory nakrájené na malé kousky. Vody málo, jen aby byly brambory ponořené. Krok 2: Po uvaření brambor, vybereme koření a zalejeme mlékem, přidáme smetanu a nakrájené okurky na kostky. Krok 3: Na pánvi si osmahneme houby s cibulkou (kdo má sušené, může přidat rovnou s okurkama) a přidáme do omáčky. Krok 4: Uděáme si jíšku a tu vmícháme do omáčky, mícháme a mícháme a mícháme :), než nám omáčka zhoustne. Krok 5: Když je omáčka hotová, pustíme vejce do horké omáčky a odstavíme (můžeme použít i na tvrdo a nakájet na kousky). Dochutíme solí, pepřem, okyselíme dle chuti.

Zveřejněno 16. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselo II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gz1r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselo II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gz1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

S chutí bych si nabídla:-p+5:yes:Kyselo s okurkama neznám a recept se mi líbí:-K

Omáčka, nebo polévka, to musí být papání!!:-p:-p:yes::yes:

Já si myslím, že je to vcelku jedno, jestli je to omáčka nebo polévka. Autorka recept pojmenovala Naše kyselo, takže to má podle sebe. Ale podle mne to může být jak polévka, tak omáčka :-) Já třeba rajskou omáčku, pokud zbude, zředím trochu vodou a mám z ní polévku, jen do ní přidám nudle, rýži, nočky podle chuti :-)
Koukám, že totéž si myslí i špagetka:-))

My to děláme na oba způsoby, protože je to výborná univerzálka nejen pro polévku, ale třeba i koprovku, vajíčkovou omáčku i polévku, okurkovou, houbovou..... zkrátka z jednoho takovéhoto základu lze udělat spoustu variant a o tom je nápaditost a fantazie u vaření;-):-p

My ho děláme taky jako omáčku.;-) Akorát nedáváme sterilované okurky. Příště zkusím přidat. Je to mńamka;-):yes:

my ji děláme jako omáčku... vadí to??? :-)

No já nevím, ale kyselo je snad polévka:-O Ne omáčka.

Tématické fráze:
vejce na kyselo, vejce na kyselo omáčka, kyselo omačka, omáčka na kyselo, vejce na kyselo-omáčka, vejce na kyselo recept, kyselo recept omáčka, vajickova polevka na kyselo, jak uvařit kyselo s houbami, nejlepší cuketova omacka na kyselo, omacka z cukety na kyselo, brambory na kyselo, sterilované houby na kyselo, vejce v omacce jako kyselo, omáčka kyselo, omáčka vejce na kyselo, top recepty vejce na kyselo recept, cuketa na kyselo omacka, recepty . rýže na kyselo, vejce na kyselo s křenem

Suroviny:
mléko, smetana zakysaná, olej, brambory, okurky sterilované, houby, vejce, cibule, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu