Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený jehněčí hřbet

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie975 kJ /
233 kcal
Bílkoviny7,78 g
Tuky1,39 g
Vláknina20,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy42,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme tymiánom a do zárezov striedavo vložíme lístky bazalky a šalvie. Necháme aspoň 2 hodiy odstáť. Krok 2: Vložíme do pekáča, okolo chrbta rozložíme na kúsky narezanú cibuľu, strúčiky cesnaku a pozdĺžne narezanú mrkvu. Podlejeme vodou a zakryjeme. Krok 3: Dusíme v rúre na maxime asi 60 minút, pričom kontrolujeme množstvo výpeku. V prípade potreby podlievame horúcou vodou ( výpeku má byť toľko, aby ho bol dostatok na omáčku ). Krok 4: Potom chrbát odkryjeme, teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte cca 20 minút. Krok 5: Upečený chrbát podľa zárezov rozrežeme a na misu poskladáme opäť vedľa seba do jedného celku. Krok 6: Výpek zlejeme a dôkladne rozmixujeme na omáčku. Ak treba, jemne dosolíme, ale nie je nutné ju ničím dochucovať. Omáčku podávame zvlášť.

Zveřejněno 17. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený jehněčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wp2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený jehněčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wp2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Šárik: Môj dedko vždy vravel, že Pán Boh to stvoril nato, aby sme to jedli. Len žiadne zvieartko nesmie pri zabíjaní trpieť.
Ja nie som mäsožrút, mäso jem max 1x týždenne, ale vyberám mäso zdravšie, takže nie bravčové. Jahňa máme z domáceho chovu, vyrastené na trávičke. ;-)

Jehňátko je moc moc mňam...taky je mi líto když to zabíjí, ale když já jsem hrozný masožrout. Táta je chová, tak holt se pak musí zabít, když je není v zimě kam dát a čím krmit, když tráva neroste.

Jehnatko ;-(:no:

To bych si nechala líbít:yes::yes: jehněčí jsme neměli, už ani nepamatutju;-):-O ale rodiče naší stínové nevěsty ovce chovají, tak snad :-8:-D:-D

Nádhera:yes::yes:

To je zas dobrota:yes::yes::yes:

:-O:-O šmárjá panno:-O:-O a já se cpu salátem:-//:-D:-D
Terízku, paráda:-p:-p:-K:yes::yes:

spagetka: Laďka, jahňa sme kupovali priamo zo salaša :-D Bača podrezal, rozdelil, bolo čistučké ako lusk. My sme len naporcovali na porcie a šup do mrazáku :-D;-)

Všetkým ďakujem :-8;-)

Pěkný receptík:-p;-):yes:

Dodej jehňátko a jsem tvoje, fakt, tu sehnat jehněčí jest zázrak, no pověřím řezníka, prý zátraky dělá ;-):-p:yes::yes:

Tejajko, takové maso se mi doposud nedostalo do úst, ale dobré to bude a máš to pěkný;-) Dávám ti 3.bod:yes:

To musí být velká dobrota :-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Maso od kosti je to nej, nej co znám. Super;-);-);-)

:-O:-p:-p:yes::yes::-)) pěkný rcp:-K

Tématické fráze:
jehněčí hřbet, jehněčí hřbet recepty, jehněčí hřbet s kostí recept, jehněčí hřbet recept, recept na jehněčí hřbet, jehněčí hřbet s kostí recepty, pečené jehněčí, jehněčí hřbet na česneku, pečená ovce, recepty na jehněčí hřbet, recept jehněčí hřbet, recepty jehněčí hřbet, ovčí hřbet, recepty z ovce, jehněčí hřbet v celku, jehněči hřbet s kostí, pomalu pečené jehněčí, jehněčí hřbet, šalvěj, ovci hrbet recept, peceny hrbet

Suroviny:
hřbet jehněčí, česnek, bazalka čerstvá, šalvěj, cibule, mrkev, tymián, sůl

Přidat fotografie receptu