Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový pohár

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 671 kJ /
877 kcal
Bílkoviny16,44 g
Tuky31,56 g
Vláknina10,77 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy126,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru umyjeme nakrájíme na špalíčky a dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme třtinovým cukrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 15-20 minut. Krok 2: Vločky a mandlové lupínky opražíme. Nesmíme prudce a dlouho jinak nám zhořknou. Šlehačku s moučkovým cukrem vyšleháme do tuha, přidáme zakysanku a zašleháme. Krok 3: Do 4 pohárů vrstvíme 1/2 vloček s lupínky, krém, rebarboru, krém, zbytek vloček s lupínky, krém. Na posyp, mleté mandle.

Zveřejněno 19. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNRR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MNRR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jé, to je ale krásný pohárek, plná zdraví z Posázaví (nebo to je vlastně jedno odkud, vypadá prostě dobře) :yes::yes::yes: +8. bod;-)

Hmm, tak už je v bříšku;-), zase jsem o něco chytřejší. Tak tu druhou už sklízet nebudu:-(. V mrazáku se ještě najde:-p.

;-):-K:yes:

Market, je to tak. Andrea má pravdu. Ale my jsme ji taky ještě koncem července ořezali a udělala jsem z ní marmeládu. Letos se jí fakt daří.;-)

My také končili začátkem července, spíš koncem června. Já ji teda moc nesmím, kvůli dně, ale miluju ji. Receptík bude dobrý :-p:-p:yes::yes:

1974andrea:u nás se konzumovala taky tak,pozděj už né,právě proto jak jsi to sem Andrej dala.;-)
Ale pohár je určitě dobrý;-):yes:

Tak jsem našla tohle a vím, že mi to už říkalo spousta lidí, že se má trhat do konce června, tak se tím řídím.;-)

Reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum), patřící do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae), byla používána již v tradiční čínské medicíně před bezmála pětitisíci lety. Její kořen obsahuje například projímavé antrachinony nebo protizánětlivé třísloviny. Listy jsou jedovaté (ale zjistili jsme, že hlemýžďům je to úplně fuk). A tak se dostáváme k tomu, co je mezi kořenem a listem - k řapíkům. Jejich barva je od zelené po červenou. Buňky rebarborových řapíků obsahují více než 90 % vody, a tak má tato zelenina velmi nízkou energetickou hodnotu. Z minerálních látek v nich nalezneme zejména draslík, vápník a železo.
Typickou kyselou chuť dávají rebarboře ovocné kyseliny - jablečná, citronová a šťavelová. Jejich obsah se v průběhu roku mění - na jaře je ve prospěch kyseliny jablečné a v červenci stoupá obsah kyseliny šťavelové. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové se rebarbora nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou.

Tak o tom nic nevím:-O, www.chovatelka.cz/clanek/pestujeme-rebarboru.
Já ji vždy začátkem prázdnin ořežu, pokud je co;-) a dám na mrazák. A koncem prázdnin dorůstá další:-).

rebeka: díky:-)

Myslím, že rebarbora by se v tomhle období už neměla konzumovat, je v ní plno kyseliny šťavelové. Má se trhat do sv. Jana v červnu. Ale nápad dobrý:-p

:-S:-S hmm, tak vidím, že se OPRAVDU "nedaří".. kecko:-D:-D:-D:-D
krásný pohárik:-p;-):-K:yes::yes:

Tématické fráze:
kdy trhat rebarboru, do kdy trhat rebarboru, rebarbora šlehačka, rebarbora recepty, rebarbora kdy trhat, rebabora na pohár, vločky zhořknou, lebarbora džem recept, kdy trhat sklízet rebarboru, lebarbora kdy trhat, rebarora pohár, revenovy pohar, recepty z rebarbory, do kdy se může trhat rebarboru, rebarbora do kdy trhat, rebarborové listy, vlocky reven, zdravý rebarborový koláč, rebarborový pohár s tvarohem, rebarbora a zakysana smetana

Suroviny:
rebarbora, smetana 33%, smetana zakysaná, cukr třtinový, cukr moučkový, vločky ovesné, lupínky mandlové, mandle mleté

Přidat fotografie receptu