Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky podle pana Krtičky z Broumova

Klasický vepřový nebo kuřecí řízek v trojobalu jistě znáte, ale co řízky z bůčku? Šťavnaté maso se v ústech doslova rozplyne. Naše babičky a dědové mu též říkali sedlácký řízek. Díky obsahu tuku si udrží dlouho šťavnatost a je výborný i za studena.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

volhpe1

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: Kolik chcete

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky z libového bůčku naklepeme, osolíme, okořeníme - já používám koření Adžika. Krok 2: Obalíme v trojobalu a usmažíme. Smažíme, až je řízek měkký.
Vyzkoušejte, je to levné a zároveň dobré, ta chuť Vás překvapí.

Šest tipů, jak dotáhnout nedělní řízky k dokonalosti: Čarujte s pivem nebo sýrovou náplní

Zveřejněno 19. 8. 2012

Poznámka autora volhpe1

Libový bůček (nejlepší je, jak se říká ta špička, ale opravdu vyřízněte jen libové maso) Ostatní si upečte třeba další den k obědu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky podle pana Krtičky z Broumova

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLWQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky podle pana Krtičky z Broumova

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLWQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

V době hlubokého socialismu to je konec sedmdesátých let. Jsme toto vařily v restauraci pod názvem sedlácký řízek jen místo gril.koření se potíral česnekem.

A když já mám hlad, tak mám nejradši oblíbenej je můj řízek!

Kdopak neumi usmazit rizky a jeste z takoveho masa?
To jsem smazil jak mne bylo 10 let.
No jo, kazdy ma rad neco jinyho,je to jako salat ve kterem je mnoho zeleniny ruznych druhu.
Takze i my lide kazdy z nas ma rad neco jineho,ale proc takove jednoduchosti zverejnovat?
Je hodne daleko lepsich receptu,ktere by lide radi vedeli.
Treba napriklad peceni domaciho kvaskoveho chleba.
Takovy chleba ze zemleteho cerstveho zrni a zakvasku,ktery je velmi zdravy pro travici ustroji, chutny,nevysycha a hlavne neplsesnivi.
To uz je jiny Level,jako obalovat rizky.;-):-*

magdalenka: nic:-)

IMREE: receptů na domácí kváskový chléb je tu hromada, možná by pomohlo při jeho hledání nezadávat do vyhledávače slovo řízky:-)

Zobrazit starší odpověď

Tady není moderátor, který by umravnil některé anonymy a mazal jejich vulgární příspěvky?

pavelk: Jo, bývá tu moderátor, a dost často - ale pravda nekontroluje zpětně komentáře z června 2017. Pokud na takový někdo narazí, není snad takový problém na to upozornit - a možná ne tak arogantně. Moderátoři jsou dobrovolníci, nejsou to zaměstnanci a úpravou receptů stráví hodně svého volného nehonorovaného času, takže občas nějaký komentář nepostřehnou. Tady ty komentáře mažu;-)

Bůčkové řízky jsme brávali na výlety. Proto že byli mastné tak se dali jíst na studeno s chlebem.

DRAHUŠE: Adžiku mají v Tescu - od firmy Avocádo (červený obal) - asi 17 Kč. Doporučuji :-)

RECEPT ŘÍZKY Z BŮČKU MŮŽE BÝT MOC DOBRÝ,JENOM DÁ SE JEŠTĚ NĚKDE KOUPIT ADŽIKA? JÁ JSEM SI JI DŘÍVE VOZILA DOMA UDĚLANOU Z ABCHÁZIE,JE TO VYNIKAJÍCÍ PŘÍRODNÍ KOŘENÍ Z KAVKAZSKÝCH BYLINEK. :-K

Já používám bůček do holanských řízků, tak proč ne? Mě by to určitě chutnalo. Na rozdíl od mého manžela, který nesnese nikde kousek mastného. Je z Brně, já z vesnice. Tvrdím, že se neumí najíst. Neví, co je dobrého. Neumí pořádně obrat ani kuře. Někdy, až budu dělat řízky a budu mít doma kousek bůčku, tak to ráda vyzkouším. Říká se, a to platí nejen o mase ale i o zelenině (kytičkách) apod., že obalit se dá téměř všechno. Chce to jen být trošku kreativní a nebát se nové věci vyzkoušet. Být trošku přístupný. Díky za recept.

Vite vubec co je grolovaci koreni??? Vsude kazdy pise grilovaci koreni!!!! :-// tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/test-koreni.html

Jak můžete tak královský pokrm jako je řízek ponížit na něco takového - nejhlubší kulinářské dno, vážení !!!;-(

hepinka: Vás bych chtěl mít doma. To bych se asi moc nenajedl :-// Za prvé nevím,co je na řízku královského a za druhé,řízek se dá udělat prakticky z každého masa a ze všech je dobrý.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Já bych jen doporučila řízek obalit ve
strouhance z čerstvého rohlíku nebo veky. Jinak super.

Dobrý den, něco takového by mi určitě chutnalo (jediná z rodiny si např. smažím řízek z krkovice :) ), ale upozorňuji, že mojí sestře řízek z bůčku znechutil definitivně řízky všeho druhu. Kdysi u své první tchýně s důvěrou nakrojila, málem hodila šavli 8-( , bála se říct, že jí je z toho špatně :-( a teď už si nikdy nedá vůbec žádný řízek. Tak pozor, než to někomu předhodíte, abyste mu nezkazili den...

Nic novýho, to nejspíš pan Krtička někde viděl tento recept a honí machra. Já osobně z bůčku si řízky dělám dobrých 12 let...

Dávám 1......řízečky luxusní:-D

No já jednou jedla u známých uzené maso obalené jako řízek a to nemělo chybu. Bůček pomelu, přidá strouhaný sýr a dělám jako mletý řízek.

Jitka: Ahoj Jitko...prosímtě, koukám jako blázen,co píšeš,,,prozraď něco víc...Zkusila bych...Maruška:-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
obrácené řízky podle trošky, kavkazský řízek, jak dělat řízky, mario krticka, rízky z bůčku, nakládané smažené řízky, kavkazské řízky, řízek z bůčku, bůčkový řízek, koření na řízky, vepřové platky smazene, nakládané vepřové řízky, druh libového vepřového na řízky, recept na kavkazsky řízek, řízky z krkovice, bučkove řizky, karel krtička, pečený guláš podle sapíka, nakládaný bůček podle sapika, koření adžika recepty

Suroviny:
bůček vepřový, mouka, vejce, strouhanka, koření adžika, koření grilovací

Přidat fotografie receptu