Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka "Štrůdlovka"

Tradiční moučník na nedělní odpoledne je dozajista bábovka, to věděly už naše babičky. Receptů na tu perfektní a nadýchanou je přehršel. Vyzkoušejte vláčnou bábovku s nastrouhaným jablkem, vonící skořicí.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Myskotka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 335 kJ /
4 143 kcal
Bílkoviny65,78 g
Tuky141,29 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy642,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (nebo hrubou moukou). Krok 2: Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Krok 3: Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny, do nich pak přidáme zbytek surovin. Není nutné šlehat, stačí promíchat vařečkou nebo metličkou. Krok 4: Těsto opatrně nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C asi 30-45 minut.
Stupeň propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí zůstat suchá..

TIP: 20 receptů na skvělé bábovky

Zveřejněno 23. 8. 2012

Poznámka autorky Myskotka

Já peču na 170°C

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka "Štrůdlovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8Ek

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka "Štrůdlovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8Ek

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Po přečtení komentářů jsem recept mírně upravila: přidala jedno vejce, takže celkem dvě, ubrala cukr na 3/4 hrnku, dala 2 velká jablka, Skořice dvě lžičky a ke kypřícímu prášku bez fosfátů přidala trochu jedlé sody. Nastrouhaná jablka jsem smíchala s vanilkovým cukrem, skořicí, citronovou šťávou a trochou rumu. Pekla jsem v Remosce 35 minut a buchta je opravdu výborná :-)):yes::yes:

:-)

Mě se bábovka při krájení sypala,nedržela pohromadě,chuť dobrá ,ale jinak bohužel - již nebudu péct...:no:

hemriettas: Mne se taky sypala_ jednou,kdyz byla nedopecena.Pridala jsem 10 minut v troubě a bylo vše v pořádku Je vynikajíci.

;-)Výborná a hlavně rychlá báhovka.:yes:

Tak hotovo, už baštím. Je výborná, dala jsem méně cukru, tak ji nemám tak sladkou..příště si trochu přisladím. Ale je výborná:)

bábovka vynikající,jen jsem přidala trošku vlašáčků..mňamka...

:yes:

Hm, to vypadá moooc dobře, teri, foto se ti povedlo, vypadá to vábně :-p:-p:yes::yes:

Dala som viac jabĺk a bolo to vláčne a výborné :yes:;-)

škoda, že není foto, ale jinak znám hodně podobný recept s nastrouhaným jablkem a je to moc dobré, takže podle surovin i ta bábovka musí být moc dobrá a hlavně rychlá. Posílám bodík.:yes::-)

:-((:no:

Tématické fráze:
bábovka, bábovka z remosky, bábovka v remosce, bábovka s nastrouhanými jablky, babovka do remosky, vynikající bábovka, bábovka se sladkou smetanou, top recepty bábovky, remoska na na bábovku, jablecna strudlovka, suroviny bábovka, jablečná bábovka matylda, babovka s nastrouhanym jablkem, recept klasicky na babovku, remoska recepty bábovka, bábovka s jablky, remoska bábovka, babovka s jablky do remosky, forma babovky do remosky, babovka z remosce

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, kypřící prášek do pečiva, skořice, vejce, jablko, olej, mléko, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu