Africký hrnec
Africký hrnec je vydatný a aromatický pokrm, který vás přenese na africký kontinent prostřednictvím své bohaté a pestré chuti. Tento recept kombinuje různé druhy masa, zeleniny a exotického koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,72 g |
Tuky | 11,99 g |
Vláknina | 23,92 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zázvor a česnek nasekáme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme koření a necháme ho chvíli zavonět. Nespálit!
Krok 2: Část směsi odebereme stranou, do hrnce přidáme postupně nakrájenou zeleninu (kromě rajčat) a osmahneme.
Krok 3: Zvlášť na pánvi na druhé polovině základu restujeme na kostky nakrájená kuřecí prsíčka a přidáme do hrnce k zelenině.
Krok 4: Přihodíme na čtvrtky nakrájená rajčata, kokos, feferonku, přilijeme kečup (asi tak 100 ml) nebo rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.
Zveřejněno 24. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
Moje poznámka
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 49 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
vip prostřeno recepty,
vip prostřeno recepty pavel vítek,
vip prostřeno pavel vítek,
vip prostřeno pavel vítek recepty,
recepty vip prostřeno pavel vítek,
dynová polévka pavla vítka,
vip recepty,
pavel vítek recepty,
recepty pavla vítka,
vip prostřeno recepty vítek,
dýňová polévka pavel vítek,
africký hrnec podle pavla vítka,
pavel vítek,
prostřeno vip recepty pavel vítek,
recepty z vip prostřeno,
pavel vítek prostřeno,
prostřeno pavel vítek,
prostřeno vip recepty,
prostřeno recepty pavel vítek,
recepty vip prostřeno
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej,
zázvor čerstvý,
česnek,
koření kari,
kurkuma,
římský kmín mletý,
koriandr,
mrkev,
celer,
cibule,
cuketa,
paprika čerstvá bílá,
kapie červená,
pórek,
rajče,
feferonka,
kečup ostrý,
kokos strouhaný,
sůl
Komentáře (49)