Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky zapečené s bramborami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 185 kJ /
1 478 kcal
Bílkoviny65,79 g
Tuky40,65 g
Vláknina37,14 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 1,65 g
Sůl3,90 g
Sacharidy196,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu narezanú na plátky opražíme na oleji, pridáme narezané šampiňóny, prelisovaný cesnak a asi 5 minút pražíme. Krok 2: Odstavíme z ohňa, pridáme na plátky narezané zemiaky, uhorky narezané na štvrťkolieska, osolíme, okoreníme, pridáme 100 g strúhaného syra a smotanu. Dobre, ale jemne premiešame. Krok 3: Zmes rozložíme do vymasteného pekáča a pri 150°C pečieme asi 30 minut. Pred dopečením posypeme zvyškom syra a dopečieme. Krok 4: Podávame s akýmkoľvek zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 25. 8. 2012

Poznámka autorky tejaja

Výborné jedlo, ak máte na záhradke veľa uhoriek a neviete, čo s nimi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky zapečené s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7Dp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky zapečené s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7Dp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

jarda Kadic: :-D:-D:-D;-)

tejaja: Takse podívej, kam až jsme se dostali na téma zapečené okurky.I když já osobně mám ze zeleniny nejradši uzené koleno,a z ovoce husu, tak to někdy zkusím.Zdravím.

jarda Kadic: :-D:-D:-D:-D:-D ale so šarištinou by si mal trošilinku problém, je iná ako abovské nárečie. Ale som rada, že máš pekné spomienky:-D:yes:;-)

tejaja: Náhodou bolo tam sumne,(ten muj tablet je blbec, nedělá všude háčky) myslím, že takovou parádní vojnu měl málokdo,i když jsem to měl domů 1006 kilometrů přesně.

Jo a pozor! Prazit znamená smazit a razca není kupodivu rýže, ale kmín.A kesena je kapsa,a......vůbec, slovenština je moc hezká řeč, ale za posledních 20 let jí dobře rozumíme jen my starší,a to kdybyste slyšeli vychodnarstinu, tak té rozumím snad jen já alebrz jsem tam byl celý rok

jarda Kadic::-D:-D:yes:;-) A ako bolo ? Michalovce nemali dobrú povesť...:-D:-D:-D

HELWOMANS: Ano, černé korenie je pepř.Já to musím vědět, sloužil jsem v roce 1969-70 v Michalovcich.

Vypada to moc dobre jen nevim co je cerne korenie.Je to cerny pepr?????:-/:yes:

:yes::yes::-))

Tejajko, pěkný nápadík a tak si myslím, že když na zahradě okurky nemám, že by to šlo i s cuketou, těch mám požehnaně;-):-p Dávám ti 5.bod:yes:

Salátovky občas zapékám s červenými kapiemi, takže ano mňam:-p:yes: Houby už snad konečně taky nějaký budou

Nikdy mne nenapadlo zapékat salátové okurky, ale proč ne? Cuketa je podobná zelenina a zapéká se také. Určitě zkusím:yes::yes:

to vyzerá dobre, Terezka.. rebi zatleská, polkne a bodík pošle:-p;-):-K:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
razca, zapečené okurky, zapečená okurka, co je razca, zapečené salátové okurky, okurky co s nimi, razca mleta, zapeceny okurek, salatovy okurek zapečený, okurky recepty, co je to razca, zapeceny okurek recepty, zapečené okurky recepty, zapečené brambory, okurek recepty, zapečené salátové okurky recepty, zapečenéokurky, salátové okurky - co s nimi?, pečené okurky, recepty z okurek

Suroviny:
okurka salátová, brambory, žampióny, sýr tvrdý, cibule, smetana zakysaná, olej, pepř, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu