Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční piškot s krémem a ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 462 kJ /
2 740 kcal
Bílkoviny87,06 g
Tuky96,51 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 706 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy373,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Vyšleháme 6 žloutků, 6 lžic krystalového cukru a jeden vanilkový cukr do husté světlé pěny. 20 lžic pol. mouky smícháme s práškem do pečiva a střídavě zašleháváme mouku, 4 lžíce oleje a vlažné mléko dle potřeby. Nakonec ušleháme 6 bílků a lehce vmícháme. Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem. Krok 2: Krém: Do 1/4 litru mléka přidáme vanilkový pudink, můžeme trochu osladit a uvaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme chladnout. Krok 3: Potom vyšleháme s 1/2 Hery stejné teploty. Tu docílíte tak, že necháte uvařený pudink, rum a Heru na kuchyňské lince asi 2 hodiny. Osladíme práškovým cukrem a ochutíme rumem. Od té doby, co dodržuji toto pravidlo, se mi žádný krém nesrazil. A navíc šlehám obráceně. Máslo do pudinku. Krok 4: Naneseme na vychladlý piškot a rozetřeme do stejné výšky. Poklademe ovocem a ozdobíme čokoládou.

Zveřejněno 26. 8. 2012

Poznámka autorky plotna

Tímto děkuji své sousedce a kamarádce Gábince Novákové z Chrudimi za recept. Moc nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční piškot s krémem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D6Mk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční piškot s krémem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D6Mk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Krásné :yes::yes::yes:

:yes:+19;-)

:-);-):yes:

:-p:-p:yes::yes:+17

:-O moc lákavé:yes:

:-p:yes:

téééda:-p:-p:-pty jsou k sežrání:-D:yes::-!

Chutné a krásné:-K+:-K:yes:

Jani, to se ti moc povedlo!!:-):yes:

Já když chci hodně odlehčený krém,tak přidám úplně na konec do krému 1 - 2 lžíce zakysané smetany.

Krém pouze z Hery nemusím, ale souhlasím, že samotné máslo je příliš tučné, takže kombinuji, na cca 200 g másla 50-100 g Hery. Je to fajn vychytávka. Druhý tip na vylehčení je přidat do pudinku 1 lžíci polohrubé mouky (na 4 dcl mléka + 1 prášek).
Jinak se mi taky osvědčilo našlehat pudink a přidat do něj rozšlehaný hodně změklý tuk.

:-p:-p:-p:yes::yes::-K

:yes:krása..ale taky jsem pro máslo..:-*:-K:-K

Máslo už nepoužívám moc dlouho.Hera se mi osvědčila pokaždé.Ty krémy nám přijdou lehčí.

:yes::yes::-p:-))

Tématické fráze:
piskot s kremem a ovocem, piškot z hery, piškot s krémem, piškot s ovocem, piškot s ovocem a krémem, piškotová buchta s krémem a ovocem, piškotová roláda s ovocem, piškot s ovocem a pudinkovym kremem, krém na piskot, piškot s pudinkovým krémem a ovocem, odlehčený piškot, piškotová roláda s krémem a ovocem, piškot s hery, piskot s pudinkovym praskem, piškot s ovocem a kokossem, odlehčený piškoty, piškot z ovocem, odlehceny piskot recepty, krem na piskot s ovocem, odlehčený piškot recept

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, olej, cukr, prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, mléko, tuk hera, cukr, rum, banán, mandarinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu