Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blade2peter

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 228 kJ /
3 401 kcal
Bílkoviny126,42 g
Tuky196,94 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 757 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy274,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky. Krok 2: Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct na 180°C. Krok 3: Mezitím si připravte náplň. Čokolády rozpusťte ve vodní lázni, odložte je stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Krok 4: Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké. Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160°C, a pusťte se do plnění. Krok 5: Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Krok 6: Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut.

Zveřejněno 26. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vo8o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vo8o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Výborný, uspěla jsem s ním u celé rodiny. :yes: Vyhovuje mě těsto bez cukru i pravá čokoláda ve tvarohu. Jen bych možná na můj vkus přidala do těsta špetku soli. :-O

výborný, ale asi jsem dělala něco špatně, i když jsem měla čokoládu rozpuštěnou, když jsem ji přidala do tvarohové hmoty, začala hrudkovatět, neměla jsem tu čokoládovou hmotu krásně hladkou. tak nevím, čím to je. jinak výborný, zkusím znovu.

Včera jsem koláč dělala, těsto se musí opravdu dát tenké na 2 mm, jinak je tužší a docela bez chuti. Náplň je ale výborná, doporučuji!!:-)

Mira Love 21. 11. 2012 22:28
blade2peter:
Diky za super recept! Je mi uplne jedno, jestli je okopirovany, nebo ne ... vypada super uz na prvni pohled! urcite je Yummmy! A na rypajici skodolibce se vykaslete!
Ja davam 100 bodu!:yes::yes::yes::yes::yes:

Je mi jedno od koho je originál receptu,důležité je, že mě zaujal,tak jsem ho včera upekla:-)Všem moc chutnal:-p dávám 8 bodů:yes:;-)

Hezky připraveno:-K+10:-K:yes:

blade2peter:Tak si z toho nedělej žádnou hlavu a negativní komenty nečti. Přidávej recepty pro nás, co nám jde o dobrůtky :yes:;-)

.bodblade2peter:moc pěkný, jak nahoře, tak na průřezu a tvarohové věci jsou moc chutné:-p Jsi šikula a máš ode mne 9.bod:yes:

dala jsem ten recept na svuj web. je tam i tvoje uživatelske jmeno!:-):-):-):-):-)

Vypadá dokonale:yes:,přidávám bodík a ty komentáře...co dodat:-?... hlava mi to nebere.Díky za nápad,už se těším až ho upeču:-Dmňňňam

nemyslel jsem to na nikoho přímo ,ale obecně ,protože lidi mi tady už ke třetímu receptu napsali okopírované tak jsem na to chtěl jen poukazát a napsat co si o tom myslím ,u tatarky mi to psali taky a přitom kdyby si ji udělali tak by si na ni moc pochutnali ,je výborná ,prostě se mě to zdálo od lidí nefér tak jsem k tomu chtěl něco napsat a zdravím paní Rebeku a jestli se jí to dotklo tak se omlouvám na ní to určené nebylo

viilie: Přesně tak, přeci je docela sebestředné si tu hrát na nějaké AUTORY... škoda úvah! :-K

viilie::-K:-K:-K:-)souhlasím s tebou, jsem na tom úplně stejně:-K

Mě je tedy úplně jedno odkud recept pochází. Hledám inspiraci a ne autora. Spíš mě zaráží, že si tím chcete kazit den, není to fuk??Raději si něco dobrého uvařím a upeču :-8. Ale je pravda, že sem chodím cca 3 roky, ale právě kvůli těmto komentům jsem nikdy nic nepřidala. Když mě něco zaujme (kdekoli) opíšu si to do knížky, upravím podle sebe, podle zkušeností. Rozhodně si tam nepíšu původ. Mám spoustu dobrých receptů, ale vůbec netuším kde sem je získala (kamarádky, tchýně, mamka, internet, kuchařky..)A možná je takových lidí víc, kteří sem raději nic nevloží.Takže škoda všech nezveřejněných receptů;-)

:yes:pěkně popsaný krásný koláček..podařil se:-K:-K:-K:-..a Rebeky se taky zastávám,ta není z rodu zlomyslných rýpalů..

blade2peter: Nojo, s tím už taky Blejde asi bohužel nic nezmůžeme....je to tak nějak.... :-( Bohužel. Tvůj recept se mi líbí a chystám se jej zrealizovat. Bod :yes: a :-K

blade2peter: Tvůj příspěvek jsi zřejmě napsal jako reakci na komentář Rebeky. Napsal jsi ho zbytečně ostře, Rebeky se musím zastat, protože ona v žádné případě není z těch, kteří by tu čekali na nový recept a začali hned hledat, jestli už někde není. Ona ráda a hodně peče, tak má asi přehled , co se na internetu objeví. Když je zdroj jasný a dohledatelný, měl by se uvést - to sám přiznáváš. Jinak souhlasím s tím, že už v podstatě všechno bylo vymyšlené:-)a jestli se někdo domnívá, že něco vynalezl, tak je na omylu.
Recept se mi líbí a krásně se Ti povedl;-):-)

Souhlasím s autorem, myslím, že recepty už vymyšleny byly a je těžké uvést opravdu vlastní nápad, dycky se najde někde nějaká obměna. Na webech kolují stovky stejných receptů a jak víme, který byl první? Pračlověka Janečka? Důležité je, že fotky jsou vlastní:-!:-!, jinak u opečeného řízku by vás kdekdo obvinil z plagiátorství;-);-)

blade2peter 27. 8. 2012 06:03
Já si myslím , že tento web není čistě o tom tady dávat své vlastní recepty , ale poukázat na nějaký výborný recept , aby se lidi dozvěděli o skvělých receptech ať už je vlastní nebo ne , v dnešní době je miliarda stránek s receptama a každý má ty své oblíbené a já také , ale to neznamená , že když je znám já tak druhý taky , jen se snažím poukázat na výborný recept a předat ho lidem kteří ho neznají , s vlastní zkušenosti vím , že tvarohovník je výborný tak proč bych ho tady nemohl dát a upozornit další lidi aby si ho udělali ? Nezáleží přece na tom jestli je nebo není někde už napsaný , ale je důležitý , že už jsem ho dělal a je výborný tak jsem ho tady dal s tím aby si ostatní lidi také pochutnali a od toho je tady v receptu blok přidat komentář aby to lidi okomentovali jak jim chutnal popřípadně nechutnal nebo čím by to vylepšily aby ti další lidé co si to budou číst zase měli lepší přehled o psaném receptu , proto bych byl moc rád kdyby ti lidé , kteří čekají u PC a čumí na každý nový přidaný recept a následně vyhledávají na netu jestli náhodou už někde není zveřejněný , a dělá jim to strašnou radost , když tady napíšou jak je to okopírované , ať nic radši nepíšou takový lidi ať jdou do hajzlu o to já tady nestojím , je to tu určené pro jiné účely a ne pro radost blbečků , že někomu můžou zkazit radost , že se recept povedl a byl výborný , kdyby si ho radši udělali taky místo těhle komentářů , pravda je ,že jsem mohl uvést zdroj

:yes::yes::yes::yes::yes:

taťka Šmoula: nikdo nic nenapadá, o tom, že by foto nebylo autora tady nikdo nepíše.. ale je zvykem uvádět zdroj, odkud autor recept čerpal, toť vše;-)

taťka Šmoula 26. 8. 2012 20:03
Co je okopírováno? Návod?
Ale fotečky jsou vlastní a originál, jak vidím. Místo, abyste byly rády, že je tu něco nového, tak rýpáte a kritizujete. Myslím si, že receptů originálů je tu minimum. Všechno se tu opakuje s drobnými úpravami. Ale tím nechci nic hanět, většina receptů je tu výborných. Tak prosím nenapadejte tento, který je zárukou kvalitního výsledku.

recept v poho, ale nebylo by marné uvést zdroj: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/rec...

na to jsem koukala a chystám se na to, myslím si, že to bude lahoda:yes::yes:

Přesně tak, okopírováno.

Tématické fráze:
mramorovaný koláč, kolač plný tvarohu, tvarohový kolac, mramorovaný tvarohový koláč, tvaroh na koláče, mramorovany kolac s tvarohem, tvarohový mramorovaný koláč, mramorový tvarohový koláč, mramorovy kolac s tvarohom, tvaroh na koláč, koláč tvaroh čokoláda, tvarohovy kolac s cokoladou, mramorovy kolac s tvarohem, tvaroh a čokoláda, koláč z tvarohu, koláč tvaroh a čokoláda, mramorovy kolac, prozeny.cz recepty, tvaroh cokolada, cokolado tvarohovy kolac

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, vejce, voda, mouka hladká, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, čokoláda 50%, čokoláda mléčná

Přidat fotografie receptu