Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtový dort Müller

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 248 kJ /
1 254 kcal
Bílkoviny19,76 g
Tuky72,00 g
Vláknina1,92 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,84 g
Sacharidy130,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dno dortu:
Piškoty rozdrtíme nebo rozsekáme v mixeru, smícháme s měkkým (nebo rozpuštěným) máslem a natlačíme na dno a případně i stěny dortové formy (23 cm), vyložené pečicím papírem. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 2: Pokud se nám nechce drtit piškoty, poklademe dno formy piškoty Paffino (pro přípravu na tiramisu), namočenými v rumu, smíchaném s ovocným čajem (stejný druh ovoce jako v jogurtu). Krok 3: Jogurtová hmota:
Ušleháme pevnou šlehačku, vařečkou nebo stěrkou vmícháme jogurty a želatinu, připravenou podle návodu na sáčku. Nakonec opatrně přidáme ovocnou náplň jogurtů (snažíme se zachovat barevné pruhy, nikoliv namíchat jednolitou růžovou hmotu). Nalijeme do formy na piškotové dno a necháme v lednici ztuhnout. Krok 4: Podle návodu na sáčku si připravíme červenou želatinovou polevu. Dort ozdobíme jahodami a přelijeme polevou nebo jahody přetřeme polevou štětečkem. V případě použití malin nebo ostružin přidáme ovoce do ještě horké polevy a směsí dort přelijeme. Pozor! Poleva nesmí být horká, abychom neroztavili jogutovou masu dortu.

Zveřejněno 26. 8. 2012

Poznámka autorky Dajda

Pokud použijeme dia piškoty, můžeme kousek dortu nabídnout i diabetikům, neobsahuje příliš mnoho cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový dort Müller

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqjV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový dort Müller

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqjV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dajda:Existuje i sladidlo ze stevie, je i tekuté a to je lepší :-)

Dajda: to nevadí, že nefotíš, někdo Ti tam fotku přidá, ale hodně lidí, kteří nefotili, tady začali, třeba Tě to taky chytne;-):-))

maris: Díky, uvidíme. Možná ty úspěšné nebo naopak netradiční. Bohužel nefotím a na těchto stránkách se fotografie hodně preferují. ;-(

Dajdo, ráda Tě tu vidím a vítám Tě tady;-):-). Nevadí, že máš recepty jinde, můžeš je přidávat i sem:-)

Bibinka: Děkuji Bibinko, ale už sem chodím delší dobu a líbí se mi tu, takže jsem se rozhodla zaregistrovat. Jen se obávám, že můj kuchařský potenciál byl vyčerpán přispíváním do www.recepty.cz, které jsem jako - myslím - řada jiných pozvolna opustila a konvertovala k Topreceptům. :-8

Jana Remková: Taky mám ten pocit, že malé porce několikrát denně jsou to pravé ořechové. Teď o prázdninách pěstuji svačinky a někdy i druhé večeře a "cukr" je hned mnohem lepší. Jenže jakmile začnu chodit do školy, stane se můj život naprosto nepravidelným a někdy jsem ráda, že zvládnu oběd.:no::-//

Spagetka: Kdysi jsem na sáčku se sojovou moukou objevila recept na linecké těsto, odlehčené touto moukou (má asi 3x méně sacharidů). Vyzkoušela jsem a uspěla - s košíčky s ovocem i u nediabetiků, staly se nejoblíbenějším vánočním cukrovím. Co kdybys je zkusila předložit svému sladkomilnému muži? Má to dva háčky: 1. nemohu sehnat sojovou mouku už pár let.
2. Sorbit neexistuje a na Claře jsem si přečetla, že obsahuje stejné množství sacharidů jako cukr (?!!). Ale s tím si nejspíš budeš vědět rady. Tady jsou moje vyzkoušené recepty::-p
www.recepty.cz/recept/linecke-cukrovi-dia-6201
www.recepty.cz/recept/kosicky-s-kremem-a-ovocem-dia-6203
www.recepty.cz/recept/orechove-dorticky-dia-6202
www.recepty.cz/recept/dia-orechove-rezy-s-kavovym-kremem-6541

Dajda: naprostý souhlas!! Je to tak. Ta diasladidla nejsou vždycky to pravé ořechové. Jak píše spagetka, co platilo vloni, letos mnohdy neplatí. My jsme cukr zkrotili hlavně malými porcemi. Jídlo jakékoliv, ale malé porce. A že jsem se natrápila, než jsme všechno vyzkoušeli!!;-) A taky opravdu záleží na tom, jaký tip diabetu ten určitý člověk má;-)

Dajdo, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K

Dajda: V tom máš pravdu, měš spíš překvapuje, že co platilo např.loni, letos neplatí, takže se řídíme jen glukometrem a doktorem. Odebírám Diaživot, takže vím, kolik názorů je tam popřeno. Máš pravdu v tom, že si holt člověk musí vybrat :yes::yes:, kamarádka, která taky chodí sem na topky a je diabetička, mi řekla tolik názorů, co mi diabetologové dycky vyvraceli... holt se to musí zkoušet - tohle zkusím, muž je na sladký jak včela na med :-D:-D:-D:-D:-D

spagetka: To je fajn, koneckonců s diajogurtem to určitě půjde také. A když vynecháš želatinovou polevu a dort ozdobíš jenom ovocem, tak ušetříš další sacharidy. Je jen otázka, co s tučnou šlehačkou, zda si ji strávník může dovolit alespoň v malém množství.

S tím, že si každý musí zjistit, co mu prospívá (nebo spíš neublíží) a co škodí, máš pravdu. I s těmi stadii. Mně docela překvapilo, když jsem si v renomovaném časopise pro diabetiky přečetla, že trochu cukru není vyloučeno, nebo že například tučná smetanová zmrzlina nezvedá glykemii rychle, takže je výjimečně možné ochutnat. ;-)

Dajda:asi jsem to nenapsala přesně, je totiž rozdíl, ve kterém stadiu ten diabetes je, myslela jsem to teda podle mého muže, který má těžkou cukrovku, tohle by nemohl, netvrdím, že lehčí diabetici by snad mohli, takže promiň, blbě jsem to napsala. Stejně se každý musí řídit svou dia dietou, vím, žes to nemyslela špatně ;-);-):yes::yes:
Vím jak vypadá ten jogurt, u nás je ale fakt i ve stovce.
Každopádně recept se mi líbí, já si ho upravím, dám jiný druh jogurtu, nápad je dobrý ;-);-):-p:-p:-p

Spagetka: Dovolila bych si oponovat. Dneska se diabetikům nezakazuje dát si výjimečně omezené množství cukru, které je ovšem třeba vykompenzovat buď ubráním množství sacharidů jinde nebo zvýšeným pohybem. Podle mého názoru je to lepší než se překrmovat umělými sladidly. Před pár dny jsem pekla mrkvový dort podle Dianovin a bylo v něm malé množství cukru. :-O:-O

Müller mix znám jenom ve váze 150 g. Je to ta plochá čtvercová krabička, kde je ovocná složka zvlášť.

Diabetikům bych nenabídla kvůli želatině, ztužovači, cukru a i zvolenému druhu jogurtu - má to moc sacharidů, ovšem recept je dobrý, to ano ;-);-):yes::yes:
Evi, Muller má 100 nebo 150g, aspoň tu vv Albertu

S těmi pruhy je to dobrý nápad:yes: Pouze bych doplnila gramáž jogurtů ;-)

Tématické fráze:
jogurtová náplň do dortu, jogurtový dort recept, odlehčené náplně do dortů, dort bez sacharidů, odlehčené náplně do dortu recepty, jogurtove tiramisu, dort piskot a jogurtem, náplně do dortů odlehčené jogurtem, výjimečně dort recept, jogurtový dort s piškotem, piškotový jogurtový dort, ovocná poleva na dort, jogurtové náplně do dortů, recepty jogurtový dort, jogurtovy dort, jogurtova napln na dort, smetanovo jogurtovy dort, jogurtový piškotový dort, jogurtový dort od cukráře, recept jogurtový dort

Suroviny:
jogurt müller mix, šlehačka, ztužovač želatinový, piškoty cukrářské, máslo, želatina červená, cukr písek, jogurt

Přidat fotografie receptu