Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bohemka plnená parížskym krémom

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie44 473 kJ /
10 630 kcal
Bílkoviny134,10 g
Tuky696,40 g
Vláknina62,00 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 1,06 g
Sůl2,18 g
Sacharidy925,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 12 bielkov vyslahame s cukrom do tuheho snehu. Krok 2: Pridame mlete orechy a kakao. Opatrne zamiesame. Krok 3: Masu rozdelime na tri casti a na vymastenom a vysypanom plechu upecieme tri platy. Krok 4: Do smotany pridame cukor s kakaom a nechame zovriet. Nechame dokonale vychladnut. Krok 5: Maslo vymiesame do penista a po trochach primiesavame uvareny krem. Vyslahame. Krok 6: Na kastrolik s vriacou, resp. horucou vodou polozim misku kde sa pomaly rozpusta Cera s varovou cokoladou. Krok 7: Upecene platy naplnim kremom. Krok 8: Povrch polejem cokoladou. Po zatuhnuti cokolady, robim este cikcaky s frkancov cokolady.

TIP: Pařížská šlehačka a pařížský krém. Poradíme jak je rozpoznat i vyrobit

Zveřejněno 11. 10. 2008

Poznámka autorky vybusna

tento a moje dalsie rcp najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5577

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bohemka plnená parížskym krémom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRgr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bohemka plnená parížskym krémom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRgr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

hm....tam by som typovala ze je napln skor parizska slahacka...ale pravdupovediac netusim o ake trubicky ide...to bude asi ozaj nejaka zilinska specialitka

nie nie nie nieeee..... viem, co myslis, nie.... trubicky cokolkadvoe teda zaklad netusim co je ale obliaty je cokoladou a plnene su parizskym kremom/slahackou...

janko.pl.....myslis grilazove trubicky:-O...alebo ake....pokial viem tak tie sa plnia vanilkovym kremom a konce sa namacaju do posekanych arasid

trubicky s parizskym kremom! ;)

no ja som poriadnu laskonku naposledy pred 6 tyzdnami ked sme boli v bystrici, ale nepiekla som ani ja ani mamicka, ale taka ina cukrarka a tak som sa nechcela pysit cudzim perim,janko pl.....tak aby si vedel ja davam do laskonky mandle...ale recept som si nechala doma na slovensku a ani formu tu nemam, tak ho teraz nemam ako vlozit, takze niekedy az v decembri bude tu.no a este mi povedz o nejakom zakusku na kt. by si mal chut;-)

tak vraj tie lieskovce si pletiem s laskonkou... kedy ste niekto mali naposledy poriadnu laskonku? :(
teraz je ten udaj o masle spravny? uz som poveril sestru pecenim ;))

velmi velmi sa ospravedlnujem, ale masla som tam dala absurdne malo...ked som pisala recept, tak som okrem bohemky, chcela vlozit aj na parizske rozky a tam ide 140 g tuku, nemala som ich nafotene, tak som ich este nevlozila, ale zato sa mi vplietli do receptu na bohemku..este raz prepacte. hella naozaj tam ide tolko vsetkeho, cukor ako sa bude rozputstat, tak smotana naberie na objeme a nejako sa to vsetko podari.

vdaka za uznanie :-8 no janko.pl, ja som bystricanka a do ziliny je to cez kopec;-)ja mam recept na vlaske orechy a ten aj davam. skonzultujem to doma s mamkou, ta je profesionalna cukrarka....ale naucila ma to s vlasakmi, tak neviem. bohemka je drahy zakusok, tak preto sa asi vypusta z repertoaru cukrarni. raz som si ho dala niekde v cukrarni a ked som ho ochutnala tak som ochutnala tu najhnusnejsiu bohemku, ktoru som kedy v zivote jedla....vo vyrobniach nahradzaju maslo s margarinom, orechy kakaom a podobne...no bol to hnus
. a teraz sa chcem naucit zakusok, ktory sa vola falosna bohemka a je plnena vynikajucim zltkovym kremom....neskutocne dobre a farebne zaujimave.

neverim vlastnym ociam! doteraz som si myslel, ze bohemka je akysi zilinsky endemit, pretoze som tento neskutocny zakusok nikde inde nevidel. dokonca aj v ziline sa vyraba tusim len v jednej cukrarenskej prevadzke. navyse nech som komukolvek spomenul nazov bohemka, reagovali nan maximalne tak futbalovi nadsenci. a zrazu recept na webe, len tak, akoby nic! :)
vdaka zan!
jan
BTW mam pocit ze v tej "mojej" vyrobni(cukraren eva v juniore) idu do cesta lieskovce.

Tématické fráze:
grilazove trubicky, dort bohemka, bohemka dort, koláč bohemka, parizsky zakusok, výrobní postup dortů, řezy bohemka, žilinské řezy, plněné laskonky recept, parizsky krem, parizskykrem, bohémka koláč, pařížsky dort, bohemky rezy, krémové zákusky, zákusok s parížskou šľahačkou, bohemky kolac, falošný parížsky krém, moučník bohémky, moučniky od slovenské mamičky

Suroviny:
bílek, cukr, ořechy mleté, kakao, smetana, cukr krystal, kakao, máslo, čokoláda, tuk

Přidat fotografie receptu