Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyč štrúdl zvláštně pečený

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme, posypeme jablky pokrájenými na plátky nebo kostičky(nestrouhat!), přidáme rozinky namočené v rumu. Necukrovat! Zabalíme klasicky závin a trochu ho rukama pomačkáme, aby držel pohromadě. Pak ho nakrájíme. Krok 2: Vždy uřízneme kousek a z obou řezných stran ho obtiskneme do cukrů promíchaných se skořicí. Nejlépe to jde, když si ke krájenému závinu přiložíme papír s cukry. Krok 3: Pak závin pokládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby mezi jednotlivými kousky byla mezera. Krok 4: Vršky kousků potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 min, pak zmírníme a dopékáme dorůžova. Cukr se smísí s jablečnou šťávou a zkaramelizuje.

Zveřejněno 11. 10. 2008

Poznámka autorky Hella

Je to sice piplačka, ale výsledek stojí za to. Jablka, která vám při obalování vypadnou, můžete nandat zpátky do závinu až bude stát na plechu. Pokud něco vypadne během pečení, tak dokud je to horké, můžete ty kousky nahnat zpátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyč štrúdl zvláštně pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyč štrúdl zvláštně pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Týý jo, kde to bylo, že jsem si nevšimla :-?:-O:-8
Zajímavý způsob pečení :yes:

To vypadá luxusně:-*:-p:-):yes:

:-p:-p:-p:-p:-O:-8:yes::-K

hned bych si kousek dala, i v tuhle noční hodinu. Vypadá móóóc dobře :-p :yes:

Tématické fráze:
listové těsto pečení, pečení lístového těsta, štrúdl, pečeme štrůdl, pečení vaření, jak dlouho peceme strudl, orechovy strudl, doba pečení listového těsta, jak dlouho péct listové těsto, štrůdl pečeme, orechovy zavin z listoveho testa, jak dlouho pect jablecny strudl, jak dlouho péct závin, pečení závinu, pečení lístové těsto, pečení-vaření.cz, štrúdl z listového těsta, jablečný štrůdl doba pečení, listové těsto doba pečení, doba peceni zavinu

Suroviny:
těsto listové, jablko, rozinky, cukr moučkový, cukr krupice, cukr skořice, vejce

Přidat fotografie receptu